decembra 31, 2011

Filmy podľa kníh Fantasy

Twilight Sága
Podľa Knihy: Stephenie Meyer
Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk.

Trailer
Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem. Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající „divoké“ lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Stane se to, na co nejsou Duše příliš zvyklé. Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. Poutnice chtěla původně ze vzpomínek odhalit úkryt zbývajících lidí, houževnatá Melanie ji v nich ale ukáže sílu lásky. Mimozemská Duše sama této síle nečekaně podlehne a v překvapivém spojenectví se pak vydají hledat Jareda, kterého obě milují. Stejně odhodlaná jako Melanie je ovšem i Duše jménem Hledačka s jediným úkolem – dopadení všech přeživších a ochrana nové rasy

1. diel
Hry o život
Trailer
V troskách bývalej Severnej Ameriky sa rozkladá zem Panem s nablýskaným hlavným mestom Kapitolom a dvanástimi okolitými krajmi. Kapitol im vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnosť si udržuje podujatím Hunger games – zvrátenou televíznou reality show, v ktorej každoročne jedno dievča a jeden chlapec z každého kraja nedobrovoľne bojujú o život. Šestnásťročná Katniss chce zachrániť svoju sestru, ktorá bola vylosovaná a ponúkne svoju účasť dobrovoľne. Do hry o prežitie sa pridávajú aj ľudskosť a láska… Dokáže přežít v divočine, keď sa všetci snažia o to, aby neuvidela ďalší úsvit?

2. diel
Trailer
Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény


NEMILOSRDNÍ
1. diel
Podľa knihy: John Marsden - Tomorrow, When the War Began
Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku... Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi

MESTO KOSTÍ
1. diel
Trailer
Podľa knihy: Cassandra Clare - Mesto kostí
Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna.


NÁDHERNÉ BYTOSTI
1. diel
Trailer
Podľa knihy: Kami GarciaMargaret Stohl - Nádherné tvory
Ethan je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: „V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…“ Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové. Ethana na ní nejvíc fascinuje asi to, že ji zná, protože se mu opakovaně zjevovala ve snech. Lena to v Galtinu nebude mít lehké, protože na každého „cizáka“ se místní dívají skrz prsty. Ale protože je Lena neteř místního podivína Macona Ravenwooda (Jeremy Irons), je nenávist zdejších lidí přímo hmatatelná. Dívka si z nevraživosti domorodců nic nedělá, protože má mnohem větší trápení. Ona i její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi. Nad Lenou ale visí temné prokletí a jí zbývá už jen sedmdesát pět dní do chvíle, která rozhodne o jejím osudu: Buď bude dostatečně silná a její moc se přidá na stranu dobra, anebo jí pohltí síly temnoty a ona se stane kněžkou zla jako její matka Sarafine. V zoufalé situaci najde pomoc tam, kde by ji asi nečekala. U smrtelníka jménem Ethan, který je ochoten ji hájit, i kdyby měl kvůli tomu položit vlastní život. Může síla lásky odolat mocné magii, které nad nimi oběma krouží?


RUBINROT
1. diel
Trailer
Podľa knihy: Kerstin Gierová - Rudá jako rubín
Gwendolyn Shepherdová je normální šestnáctiletá dívka, pocházející z rodiny opředené mnoha tajemstvími. Ta se týkají zvláštního genu, který je vždy předáván někomu v rodině a který umožňuje cestovat v čase. Nikdo nepochybuje, že byl gen předán její sestřenici Charlotte. Když se však Gwen náhle ocitne v Londýně na konci 19. století, ví, že právě ona je tou vyvolenou. Stojí před ní ovšem úkol. Aby objasnila největší tajemství své rodinné historie, naváže přátelství s Charlottiným arogantním přítelem Gideonem z Villiersu. Přitom zjistí, že by se člověk neměl zamilovat do někoho v jiné době. To je to pak opravdu složité!
Trailer
K pátraniu po neteri významného švédskeho strojárenského magnáta, ktorá zmizla pred 40 rokmi za podivuhodných okolností, sa dostáva nesúrodá dvojica ekonomického novinára Mikaela a trochu vyšinutej hackerky Lisbeth pracujúcej pre súkromnú agentúru. Pri odkrývaní tajomstiev z minulosti rozvetvenej rodiny sa dostávajú na povrch veci, o ktorých sa nikdy nikto nemal dozvedieť a oni sami by si ani možno nepriali ich objaviť. Detektívny príbeh o tom, ako ďaleko je člověk schopný zájsť, aby ukojil svoje duševno.

Trailer
Podľa knihy: Pittacus Lore - Som číslo 4
Trojka je mŕtva. On je číslo štyri. John Smith je veľmi neobyčajný mladý muž. Mení identity, premiestňuje sa z mesta do mesta so svojím ochrancom Henrym a uniká pred nemilosrdnými nepriateľmi, vyslanými s jediným cieľom - zničiť ho. John dokola znova a znova začína svoj život bez akejkoľvek väzby na minulosť. V malom mestečku, v ktorom práve našiel útočisko, stretáva svoju prvú lásku, objavuje svoje neobyčajné schopnosti a spojenie s niekoľkými ďalšími, ktorých spája rovnaký osud...
Trailer
Podľa knihy: Alex Flinn - Netvor
Kyle Kingson má všetko - je príťažlivý, šikovný a inteligentný. Jedného dňa stretne Kendru  čarodejnicu, ktorá ho začaruje. Jediné, čo by teraz mohlo Kyleovi pomôcť, je nájsť skutočnú lásku, čo Kendra považuje za nemožné. A tak začína Kyleova cesta za hľadaním tej, ktorá môže zrušiť jeho prekliatie. 

Trailer
Podľa knihy: Rachel Klein - Denník nočného motýľa
Kanadská režisérka Mary Harronová po Americkom psychu (2000) vstúpila na pole gotického hororu vo filmovej adaptácií novely Rachel Kleinové. Dej sa odohráva v dievčenskej internátnej škole a popisuje vzťah medzi trojicou študentiek, z nich jedna svoje zážitky zaznamenává do denníku. V škole se začínajú diať nevysvetliteľné a strašidelné udalosti a zdá sa, že jedna z dievčat by mohla byť upírkou. Žánrový snímok premyslene balancuje na hranici medzi realitou a fantáziami postav a starostlivo buduje atmosféru plnú napätia.
Bohovia Olympu žijú i v 21. storočí. Môžu sa zamilovať do smrteľníkov a mať s nimi deti, ktoré sa môžu stať veľkými hrdinami. Väčšinu z nich však stretne strašný osud v rukách netvorov. Len niekoľko málo z týchto detí sa dozvie o svojej totožnosti Polobohov. Deti sú umiestnené na ostrov, kde ich pripravujú na ich osud. Jedným z nich je i Perseus Percy Jackson. Dvanásťročný chlapec, polovičný syn Poseidona. Ten najprv nevie nič o svojom osude. Neverí magickým náhodám, ktoré sa okolo neho stávajú. Percy sa musí s pomocou Grovera Underwooda (syna Herma) a Annabeth Chaseovej (dcéry Athény) vydať na cestu naprieč Spojenými štátmi. V priebehu tejto cesty však čelí mnohým mytologickým nepriateľom. Je však pevne odhodlaný ich zastaviť.

2. diel
Trailer
Být bohem na Olympu není příliš jednoduché, už jen proto, že jsou tam těchto mocných božských postav plné mraky a ne vždy se mezi sebou přátelí. Být člověkem mezi lidmi má také svá úskalí. Ale být polobohem, to už je pořádný průšvih. Znamená to hledat si své místo jak na zemi, tak i na nebesích. A ještě horší to je, když jste teenagerem, jehož otcem je Poseidon a matkou „obyčejný" člověk, který vaši výchovu a bublající hormony ne úplně zvládá. V takové situaci se nachází Percy Jackson, jehož jediným bezpečným útočištěm se stává Tábor Polokrevných, kde žijí všichni takto zplození. Tedy ti, jejichž jedním rodičem je bůh a druhým člověk.
Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho ale sesype celá lavina potíží - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover záhadně zmizí a navíc Táboru Polokrevných i jeho obyvatelům hrozí zničení. Někdo se snaží probudit Kronose, jednoho z původních Titánů a otce nejvyšších olympských bohů, který jediný umí učinit bohy i polobohy smrtelnými. A který má s nimi navíc nevyřízené účty. A tak se Percy a jeho přátelé musejí vydat na další nebezpečnou výpravu... Věštba Orákula tuto partu statečných vyšle na cestu za Zlatým rounem, které jediné má moc je zachránit. Musí proniknout do míst, které my smrtelníci nazýváme Bermudský trojúhelník. Správný název ale je Moře nestvůr. Mytologické bytosti ožívají, krvelačné nestvůry se bouří a bohové z Olympu na ně kladou další úkoly
Podľa knihy: J. K. Rowling
Harry Potter na svoje 11.narodeniny zistí, že je osirotený syn mocných čarodejníckych rodičov a že aj on sám má magické schopnosti. Na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej Harry zažije najväčšie dobrodružstvo svojho života.Naučí sa hrať metlobal a než bude čeliť Temnému čarodejníkovi,ktorý ho chce zničiť, Harry si okrem iného zahrá aj šach so živými šachovými figurkami. Ak hľadáte to najpozoruhodnejšie dobrodružstvo, stretneme sa na nástupišti 9 a Trištvrte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...