decembra 31, 2011

Podľa kníh


Upírske denníky
Online
Podľla kníh: L. J. Smith - Upírske denníky séria
Byl by to klasický upíří příběh, kde se starodávný upír Stefan přistěhoval do malého městečka Mystic Falls kdesi v amerického lesích, a zamiloval se tam do krásné mladé dívky Eleny. Jenže děj se komplikuje, lidé umírají a na scéně se objevuje upírův zlý bratr Damon. Dávné spory se vzedmou, když i on najde zalíbení ve stejné dívce.

Klaus se usídlí ve Francouzské čtvrti New Orleans, kterou pomohl vybudovat. Zde se potkal se svým bývalým chráněncem Marcelem, jenž nyní nadpřirozenou čtvrť vede. Hayley, která teď nosí Klausovo dítě, se v New Orleans také nachází. Drží ji tam čarodějky, které chtějí svrhnout Marcela. Za svým bratrem přijíždí i Elijah a nejspíš i Rebekah. A do to všeho se tam nachází i studentka psychologie Camille, jenž studuje chování lidí, kteří si nejsou vědomi, že vedle nich existuje i nadpřirozený svět.
The Secret Circle
Online
Podľa kníh: L. J. Smith - Tajní kruh séria
Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá sa prisťahuje do nového mesta, kde ako zisťuje, nie je čarodejnicou iba ona. Naviac ako sa zdá, je súčasťou tajomného klanu a hlavnou postavou v storočia trvajúcom boji dobra so zlom.
Deväť životov Chloe King
Online
Podľa knihy: Celia Thomson - The Fallen
Hlavná hrdinka Chloe Kingová zistí, že má nadprirodzené schopnosti. Medzi ne patrí nadpriemerná rýchlosť, hbitosť, sluch a v neposlednom rade i šplhanie po objektoch vďaka svojím drápom. Skoro zisťuje, že je príslušníkom prastarej rasy. Naviac sa dozvedá, že by mohla byť tou, ktorá ochráni svoj druh pred ľudskými zabijakmi prenásledujúcimi jej rasu po stovky rokov.

Prolhané krásky
Online
Podľa  kníh: Sara Shepard - Roztomilé malé lhářky
Seriál o piatich kamarátkach začíná potom, čo jedna z čista jasna zmizne. O rok neskôr prichádzajú dievčatám správy od niekoho, kto si hovorí “A” . Vyhráža sa rôznymi tajomstvami, o ktorých vedia len ony. Existuje tiež jedno tajomstvo, o ktorom by sa skutočne nikto nemal dozvedieť.
The Lying Game
Online
Podľa kníh: Sara Shepard - Hra lží
Emma, dievča vyrastajúce v starostlivosti náhradných rodičov, má dvojča, o ktorom doposiaľ nevedela. Jej sestra Sutton však naopak vyrastala v zámožnej rodine. Po ich stretnutí sa dievčatá rozhodnú vymeniť si svoje miesta a zistiť pravdu o svojom pôvode a prečo boli rozdelené. Po počiatočnom nadšení sa však Emma dozvedá, že jej sestra zmizla, a na nej je, aby ju našla a 
zachránila.


The CARRIE DIARIES
Online
Podľa knihy: Candace Bushnell - Denníky Carrie B.
Píše sa rok 1984 a život 16-ročnej Carrie Bradshawovej nie je práve jednoduchý. Po smrti ich matky je Carriena mladšia sestra Dorritt čoraz neovládateľnejšia a ich otec Tom ledva zvláda bremeno zodpovednosti, ktorým je povinnosť vychovávať bez akejkoľvek pomoci dve tínedžerky.
Náročné chvíle Carrie uľahčujú jej priatelia: sladká a usilovná Mouse, sarkastická a sebaistá Maggie a citlivý Walt. Život na predmestí v Connecticute je však príliš jednotvárny nato, aby Carrie odpútal od jej každodenných starostí. Carrieiným jediným snom je dostať sa z mesta preč, a to aj vtedy, keď do školy príde nový výmenný študent Sebastian, ktorý svojím vzhľadom aj správaním rýchlo upúta jej pozornosť a prinesie trochu života do ospalého mesta. Keď Tom ponúkne Carrie miesto stážistky v právnickej firme na Manhattane, dievča neváha a súhlasí. Svetlá a pozlátka New Yorku Carrie otvoria oči a zmenia jej pohľad na svet. Zdrojom jej inšpirácie sa stane Larissa, štýlová editorka magazínu Interview, ktorá stojí v centre jedinečnej kultúry a stretáva sa s pozoruhodnými osobnosťami. Hoci majú priatelia a rodina v Carrieinom srdci pevné miesto, s Manhattanom, najdôležitejším "mužom" v jej živote, na ňu čaká láska na prvý pohľad.


Pravá krev
Online
Podľa kníh: Charlaine Harris - Pravá krv
Seriál popisuje svet, ktorý pozná upírov vďaka syntetickej krvi „TrueBlood“ vytvorenou japonskými vedcami.
Seriál sleduje osudy Sookie Stackhouseovej, barmanky žijúcej v Louisianne. Tá má nadprirodzenú schopnosť. Dokáže čítať ľudom myšlienky. Jej život sa zmení potom, čo do mesta príde upír Bill Compton a Sookie sa zamiluje…

Blood Ties
Online
Podľa kníh: Tanya Huff - Krevní pouto
Popisuje nešťastné príhody bývalej policajtky Vicki Nelsonové, ktorá sa dala na kariéru súkromného očka. Potom, čo svedčila v prípade hrôzostrašnej démonickej vražde spáchanej v priekope pri ceste do Toronta, je Vicki nútená spoločne s ostatnými občanmi, ktorí boli do prípadu zapletení, navštíviť kurz, ako zvládať krízové situácie. Medzi ostatnými ľuďmi zapletenými do prípadu patrí aj Henry Fitzroy – bývalí vojvoda Richmondu, priekopník grafického románu a 450ročný upír. Aby Vicki brutálnu vraždu vyriešila, začne navzdory svojmu presvedčeniu s prívetivým a zvodným Fitzroyom spolupracovať. Ich vzťah skoro presiahne hranice čisto profesionálneho partnerstva, čo komplikuje Vickiinu dlhotrvajúcu milostnú aférku s bývalým partnerom detektívom Mikeom Cellucim, a vlastne aj všetko ostatné v jej živote.


HRA O TRŮNY
Online 
Podľa knihy: George R. R. Martin - Hra o trůny
Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky


Online
Podľa kníh: Thomas E. Sniegoski
18-ročný chlapec Aaron – sčasti človek a sčasti anjel – sa ocitne uprostred odvekej bitky Mocných a Padnutých anjelov, ktorí ho chcú zničiť. Na svoje osemnáste narodeniny sa všetko, čo doteraz Aaron poznal, raz a navždy zmení. Zrazu vládne nezvyčajnou silou a prenasledujú ho divné sny. Bezdomovec Ezechiel tvrdí Aaronovi, že je padnutý anjel a vysvetlí mu, že je nefilim - sčasti človek a sčasti anjel, ktorý musí bojovať s armádou anjelov, ktorí ho chcú zničiť. Aaron nechce uveriť, že už celé stáročia stojí v centre nekonečnej bitky medzi Mocnými a Padnutými anjelmi, ktorých Boh vykázal z neba. Čoskoro sa však presvedčí, že je to pravda, keď sa okolo neho začnú diať nevysvetliteľné veci, jeho schopnosti sa radikálne zosilnia a začnú ho prenasledovať akísi neznámi ľudia... 


Buffy premožiteľka upírov
Online
Podľa kníh:
V každej generácii je jedna vyvolená. Vyvolená, aby bojovala proti upírom, démonom a iným silám zla. A aby s nimi navždy skoncovala…
Angel
Online
Podľa kníh:
Angel, upír s dušou, po odchode ze Sunnydale zamieri do L.A., kde chce pomáhať bezmocným a naďalej pokračovať v boji proti zlu, aby tak aspoň čiastočne odčinil staré hriechy. Okrem iného mu však život komplikuje aj démonická právnická agentúra Wolfram & Hart, ktorá je presvedčená o jeho dôležitosti v blížiacej sa apokalypse. Jeho tím Angel Investigations čakajú v tomto nikdy nekončiacom boji krušné chvíle…


DRACULA
Online 
Podľa knihy: Bram Stoker - Dracula
Dracula přijíždí do Londýna vydávajíc se za amerického vynálezce, který chce moderní vědu přiblížit viktoriánské společnosti. Jeho pravé úmysly jsou však jiné. Plánuje totiž brutální pomstu těm, kteří před několika stoletími zničili jeho život. Nečeká však, že se zamiluje do ženy, která se zdá být reinkarnací jeho bývalé manželky. Události tak brzy naberou nový směr.

THE HUNDRED

Online 

Podľa knihy: Kass Morgan - The 100
Lidstvo bylo zničeno nukleární válkou, která vyhubila téměř vše živé na planetě. Nyní skoro po sto letech je vyslána expedice čítající stovku mladistvých delikventů, aby zjistili jestli je Země znovu obyvatelná.
Online 
Podľa knihy: Stephen King - Pod kupolou
Připravovaný projekt stanice HBO na motivy stejnojmenného bestselleru Stephena Kinga. Ten vypráví příběh o malém městečku v Maine, kde začnou působit záhadné nadpřirozené síly, které ho uzavřou do neviditelné bubliny, takže ztratí kontakt s vnějším světem. Této krize využije místní zkorumpovaný politik, aby si tak mohl upevnit svůj vliv. Na postu výkonného producenta se usadil Steven Spielberg.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...