decembra 31, 2011

Podobné filmy



Krev jako čokoláda
Pred desiatimi rokmi zavraždila skupina krvilačných mužov rodinu malého dievčaťa. Vivian sa podarilo utiecť do lesa a premeniť sa tak, že lovci ju nebudú schopní nikdy nájsť. Stal sa z nej vlk. Po tých rokoch je stále na úteku. Žije v relatívne bezpečnej Bukurešti, kde cez deň predáva v obchode s čokoládou a noci trávi v spoločnosti svojich blížnych – vlkodlakov. Jedného večera sa jej do cesty pripletie Aiden, ktorý sa snaží skúmať bukurešťské podsvetie. Obaja sa do seba zamilujú, ale v ceste im stoja nielen Vivianine zvieracie pudy, ale aj Gabriel, vodca americkej svorky vlkodlakov. Gabriel si vybral Vivian ako svoju ďalšiu nevestu a Aiden sa má stať ďalšou obeťou vlkodlakov.
Síly temna
Pre študentov elitnej školy Spenser Academy sú členovia spolku Synovia Ipswichu tí najzkazenejší študenti na škole. Ale to nie je jediné, čo majú spoločné. Títo štyria priatelia spolu zdieľajú ešte jedno 300 rokov staré tajomstvo . V skutočnosti sú totiž čarodejníci - mladí nasledovníci čarodejníckeho sabatu z 17. storočia. Takže keď sa z dlhého vyhnanstva nečakane vráti piaty člen spolku a hrozí zabitím ich blízkych, všetci si uvedomujú, že musí čeliť veľmi silnému nepriateľovi, ktorý má dosť sily nielen na to, aby ich oslabil, ale aby ich silu získal sám pre seba.


Červená Karkulka
V romantickém fantasy thrilleru Červená Karkulka hraje Amanda Seyfried mladou a krásnou Valerii, která se zmítá mezi dvěma muži. Zamilovala se do hloubavého samotáře Petera (Shiloh Fernandez), avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym (Max Irons). Valerie a Peter nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk, když se dozvědí, že Valeriina sestra byla zavražděna vlkodlakem, který loví v tmavém lese obklopující vesnici. Lidé z vesnice udržují po celá léta nelehké příměří se zlou bestií tím, že jí nabízejí každý měsíc zvířecí oběť. Pod krvavým úplňkem si  vlkodlak vybere ale oběť větší - lidský život, a tak lidé hladoví po pomstě zavolají známého lovce vlkodlaků, otce Solomona (Gary Oldman), aby jim pomohl bestii zabít. Solomon ale upozorní vesničany na to, že se vlkodlak přes den mění v člověka a že to může být kdokoliv z nich. Když počet obětí roste s každým úplňkem, začne se Valerie domnívat, že vlkodlakem by mohl být někdo blízký. Panika svírá celou vesnici a Valerie zjišťuje, že má s nestvůrou jedinečné spojení – takové, které je neúprosně táhne k sobě. Díky tomu se Valerie stává podezřelou ale zároveň i návnadou.


Jeníček a Mařenka
Jestli jste jako malí tuhle klasickou pohádku neslyšeli, tvůrci vám ji v průběhu úvodních titulků pro jistotu odvyprávějí. Pak už se ale jde na věc. Ocitáme se v typickém středověkém městečku, které sužují obvyklé dobové problémy, včetně únosů místních dětí, jež prý mají na svědomí čarodějnice obývající okolní hluboké lesy. Zdejší ochránce zákona (Peter Stormare) sice tvrdí, že na to stačí sám, ale očividně si lže do kapsy. Starosta proto pozve na záchrannou misi dvě celebrity, legendární lovce čarodějnic Jeníčka a Mařenku. Sourozenci se pustí po stopách únosců s vervou sobě vlastní a jejich práce brzy začne přinášet výsledky. Bohužel jiné, než jaké by si přáli. Zjistí totiž, že proti nim stojí síly mnohokrát mocnější než všechno, čemu museli doposud čelit. Navzdory Jeníčkově cukrovce (jako malý se jednou přejedl perníkem, chudák!) a Mařenčinu kostlivci ve skříni, o němž se nesluší mluvit, se pustí do boje proti mocné přesile, ale zda se i tentokrát dočkají šťastného konce, je ve hvězdách.


Sněhurka a Lovec
Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše.


Sněhurka (Mirror-Mirror)
Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostního práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady.
Alica v krajine zázrakov
Devatenáctiletou Alenku, občanským jménem Alice Kingsleyovou, čeká zážitek, na který hned tak nezapomene. Když ji na viktoriánské zahradní slavnosti na její počest požádá o ruku Hamish, bohatý, ale přihlouplý syn lorda a lady Ascotových, sebere se a uteče pryč. Vydá se za králíkem v saku a s kapesními hodinkami, kterého viděla pospíchat po louce. Bílý králík záhy zmizí do králičí nory. Alenka najednou pocítí zvláštní nutkání následovat ho, do nory spadne a po pádu, který působí skoro jako podivný sen, se ocitne v kruhové místnosti s celou řadou dveří. Poté, co si zkusí lahvičku s nápisem „Vypij mě“, jejíž obsah způsobí, že se zmenší, a koláčem, na kterém je zdobeně napsáno „Sněz mě“, a po kterém se zase zvětší, se jí nakonec podaří jedněmi z dveří projít a ocitá se v ohromujícím a fantastickém světě. Tam se setkává s celou škálou pozoruhodných postav, od vychloubačného Plcha až po vyšinutého Kloboučníka, od zubící se kočky Šklíby až po houseňáka Absaloma, kouřícího vodní dýmku, od podivné Bílé královny až po její zlou starší sestru Srdcovou královnu.


Mocný vládce OZ
Když se Oscar Diggs (James Franco), druhořadý cirkusový kouzelník s pochybnou morálkou, dostane z prašného Kansasu do životem pulsující Země Oz, myslí si, že vyhrál v loterii. Sláva a bohatství jsou jeho, dokud nepotká tři čarodějky: Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) a Glindu (Michelle Williams). Oscar se nechtěně zaplete do velikých problémů, kterým čelí země Oz a její obyvatelé, a musí se naučit odlišovat dobré lidi od zlých dřív, než bude příliš pozdě. Kouzelník postupně využívá své magické umění a vynalézavost, aby se proměnil ve věhlasného a mocného čaroděje a především v lepšího člověka.(
THOR
Thorovu otci, vládci bohů Odinovi, trvalo spoustu let, než ve své říši nastolil křehký mír. Jeho arogantní a domýšlivý syn ale dělá všechno proto, aby tuhle rovnováhu narušil. Když pohár trpělivosti jeho otce přeteče, Odin Thora exemplárně potrestá. Odebere mu jeho božské schopnosti a svrhne ho mezi obyčejné smrtelníky na planetu Zemi. Svržený a zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Foster. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Jeho bratr Loki chce využít Thorova aktuálního oslabení a pošle na něj armádu všehoschopných pochopů, která v duchu přísloví „Když se kácí les, létají třísky", rozpoutá peklo na Zemi. Boží synek se bude muset rychle rozhodnout, jestli nechá lidi za sebe krvácet, nebo se vzchopí, zvedne kladivo a vyrazí na zteč.
THOR 2 : Temný svet
V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...