decembra 30, 2011

Údolí stínů - C. C. Hunter

4. diel
Hlas měsíčního svitu
Anotácia: Již po čtvrté se vracíme do Údolí stínů, kempu pro teenagery s nadpřirozenými schopnostmi, kempu plného upírů, vlkodlaků, víl a čarodějek, kde se Kylie Galenová snažila zjistit, kým je. Teď už konečně zná pravdu! Stejně ale zbývá spousta otázek, které se jí honí hlavou. Nemá ponětí, jak se svým dědictvím naložit, jak využít své zvláštní schopnosti. Stále ještě váhá, komu dát své srdce. Derekovi, který jí konečně vyznal svou lásku? Nebo Lucasovi, který je však – jak se zdá – víc oddaný svým přátelům než jí? 
Navíc Kylii ohrožují temné síly, které usilují o její život. Zjevuje se jí další duch, jenž u ní hledá pomoc. Tentokrát je to ale duch člověka, kterého Kylie dobře zná a který… není mrtvý! Umí snad Kylie mluvit s dušemi lidí a zachránit je před smrtí? Ze zkušenosti moc dobře ví, že to nebude mít jednoduché. 
Kylie se musí brzy rozhodnout: zůstane se svými přáteli v kempu Údolí stínů? Nebo bude muset odejít a svěřit se do rukou osudu?


3. diel
Proměněna za soumraku
Anotácia: Kylie stále touží dopátrat se pravdy, kde je její místo ve společnosti. Kam patří? Jakým zvláštním nadáním oplývá? Kdo je její skutečná rodina? Otázky, které se jí honí hlavou, jí nedávají spát. Ví však, že když poodhalí tato tajemství, její život se od základů změní… a nebude to vždy jen příjemná proměna. Lucas, nebo Derek? Který z nich je ten pravý? Kyliino srdce tluče pro oba, ale vybrat si musí jen jednoho! To však není jediná zapeklitá situace, kterou musí vyřešit. Duch ženy, který trpí amnézií, jí přináší zneklidňující zprávy… Kdo je tentokrát v ohrožení života? Hrozí někomu nebezpečí? Jak se Kylie snaží rozluštit tuto záhadu a ochránit ty, které miluje, najednou zná odpovědi na všechny své otázky. Konečně ví, kým vlastně je! Zjištění je však překvapivější, než si vůbec tahle šestnáctiletá teenagerka dovede představit.


2. diel
Vzkříšená za úsvitu
Anotácia: Vkročte podruhé do světa Údolí stínů, do tábora, který pomáhá mladým lidem najít sebe samy a vypořádat se se svým zvláštním nadáním. Jakmile se tam jednou dostanete, nikdy na to nezapomenete - a už nikdy nebudete stejní!

Od chvíle, kdy Kylie přijela do kempu v Údolí stínů, si kladla stále stejnou otázku: Kdo vlastně jsem? Obklopena samými upíry, vlakodlaky, vílami a čarodějkami touží zjistit, jaké jsou její nadpřirozené schopnosti a jak svůj nově objevený neobvyklý talent využít. Teď k tomu má opravdu velkou příležitost! Zjevuje se jí totiž další duch, který tvrdí, že někdo, koho Kylie dobře zná - a miluje -, ještě před koncem léta zemře. Kdyby jen ale věděla, koho má vlastně zachránit a jak


Aby toho nebylo málo, trápí se Kylie nad svým rozpolceným srdcem. Lucas, svůdný a vzrušující vlkodlak, sice opustil kemp s jinou dívkou, ale stále častěji se zjevuje v Kyliiných snech. A Derek, neodolatelný elf, který tu pro ni byl vždycky, když ho potřebovala, ji přitahuje čím dál víc. Kylie ví, že se brzy bude muset mezi nimi rozhodnout
Teď ale láska musí jít stranou, protože v Údolí stínů se ukrývá jakási temná síla nadpřirozeného světa a ohrožuje všechny, které Kylie miluje

1. diel
Zrozena o půlnoci
Anotácia: Na Kylii se poslední dobou řítí jedna nepříjemnost za druhou: rodiče se rozvádějí, přítel se s ní rozešel a navíc ji pronásleduje podivný člověk a Kylie nemá tušení, co po ní chce.

Zdá se, že je ale jediná, kdo ho vidí, takže si všichni okolo ní myslí, že je blázen. Když ji matka pošle na celé léto do tábora pro problémovou mládež, Kylie je přesvědčená, že už to nemůže být horší. Bože, jak moc se ale mýlí! Na táboře je Kylie obklopena samými upíry, vlkodlaky, vílami a čarodějnice. Má věřit ostatním, když jí tvrdí, že ona je jednou z nich? Nebo se ji jen snaží utvrdit v tom, že je opravdu blázen? Zatímco se Kylie snaží vyrovnat se skutečností, že tyto bytosti doopravdy existují a že ona sama nemusí být obyčejným člověkem, seznámí se se dvěma chlapci, kteří se vzájemně předstihují, kdo si získá její přízeň. Jenže jeden je vlkodlak a druhý elf. Než jim však Kylie otevře své srdce, musí odhalit pravdu. Co po ní chce ten duch, který ji pronásleduje? Komu může nebo nemůže věřit? Ze všeho nejdřív ale musí zjistit … kdo vlastně je ona sama!

Recenzia: Táto kniha bola písaná veľmi ľahkým štýlom a preto sa mi dobre čítala. O čom svedčí aj fakt, že som ju zvládla prečítať cestou do Prahy a späť vo vlaku. Mala zaujímavé postavy, dobrú dejovú líniu a zápletku, ktorá ma nútila obracať strany bez toho aby som knihu odložila. Hlavná hrdinka, Kylie, je šestnásťročné dievča, ktoré to momentálne v živote nemá ľahké. (Zatiaľ žiadne prekvapenie:) Jej rodičia sa rozvádzajú, umrela jej babička, priateľ sa s ňou rozišiel pre dosť povrchnú príčinu, a navyše ju matka posiela do tábora pre problémových tínedžerov, pre mňa z dosť nepochopiteľného dôvodu.
A tadááá...príbeh sa môže začať. Samozrejme sa tu spozná s množstvom zaujímavých a miestami až desivých ľudí. Niektorí jej priľnú k srdcu, iným sa radšej snaží vyhýbať. Začínajú sa nové priateľstvá ale aj nové problémy...akoby ich už nemala dosť. A hlavne sa dozvie, že to nie je len tak obyčajný tábor, a jej život už nebude nikdy ako predtým. Keďže Kylie nemala ani poňatia o tom, čo sa okolo nej deje, rovnako ako ja – čitateľ, bola som s ňou na jednej vlne. To čo zaujímalo ju, som sa chcela dozvedieť tak isto aj ja. Páčil sa mi moment, keď odhalenie nadprirodzených bytostí vyvolalo u Kylie pocit nedôvery a trvalo jej veľmi dlho, kým tento fakt vstrebala a uznala ho pravdivým. Jej zvedavosť zvíťazila nad strachom a množstvo nezodpovedaných otázok  bolo pre ňu palivom, ktoré ju poháňalo neustále dopredu.  Okrem nových vecí v jej živote, musela navyše riešiť pôvodné problémy, ktoré ako dúfala, že ostanú doma, si k nej aj tak našli cestu.  A samozrejme, aby toho nebolo málo, musela riešiť aj svoju citovú dilemu.  A to hneď trojmo... Áno, v tejto knihe máme hneď troch nádejných uchádzačov o Kylieno srdce. Takže dievča má čo robiť.
V knihe je množstvo napínavých situácií, tajomných záhad a je písaná humorným štýlom, takže sa mi nestalo, že by som sa nudila. Dej sa rýchlo odsýpal a ani neviem ako, ocitla som sa zrazu na konci.  Čo sú pre mňa vždy zmiešané pocity, lebo na jednej strane sa chcem k nemu rýchlo dopracovať, aby som sa dozvedela ako to všetko dopadne, ale potom mi je ľúto, že to mám za sebou, lebo povedzme si pravdu, žijeme na Slovensku a na pokračovanie sa tu veľmi dlho čaká!!!
 Knihe som dala preto iba štyri hviezdičky, lebo jej musím vytknúť  jednu vec. A to, že napriek Kylienej veľkej zvedavosti, neustále odkladala veľmi dôležité veci, tak povediac napotom. A to ma strašne rozčuľovalo. Pretože je to pre mňa taký rozpor. Buď som zvedavá a nedočkavá alebo som trpezlivá. A myslím, že tieto vlastnosti nejdú ruka v ruke. A ešte jedna vec, ale to je iba taká maličkosť, napriek tomu, že čas v tábore neskutočne rýchlo ubiehal, doteraz neviem, aký mali tie decká celodenný program...
Celkové zhrnutie: kniha je super, vrelo odporúčam a veľmi sa teším na druhú časť, ktorej anglický názov znie Awake at dawn .(voľný preklad Prebudená za úsvitu )

-Anndy-

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...