februára 07, 2012

Hostiteľ - Stephenie Meyer


1. Prečo som si vybrala práve túto knihu.
   
Knihu som si vybrala hlavne kvôli jej autorke, pretože mám prečítanú Twilight-ságu ako väčšina z vás. Ale nebol to jediný dôvod. Zaujal ma žáner,  pretože s Hostiteľom to bolo moje “poprvé“, čo sa týka knižného žánru sci-fi. Knihu som si objednala cez Martinus a ešte teraz si pamätám, ako som si ju pri prevzatí takých dobrých 20 minút stále obracala v rukách. Mám taký pocit, že to bola moja premiéra, čo sa týka internetového nakupovania...(samozrejme mám na mysli kúpu knihy, až tak nemoderne na tom nie som...:-)

2. Definuj knihu dvoma slovami.
 
Pud sebazáchovy.

3. Definuj knihu jedným slovom.

Invázia.

4. S akou postavou by som sa stotožnila, prípadne kým by som chcela alebo  naopak nechcela byť.

Keby som sa mala s nejakou postavou stotožniť, určite by sa jednalo o ľudskú bytosť. Aj keď v tomto príbehu boli poslední žijúci ľudia na úteku, alebo sa skrývali pred novo-obývanou civilizáciou, aj tak by som stále chcela ostať človekom so slobodnou mysľou a ľudskými citmi. A ak by som mala byť konkrétnejšia...bol by to nejaký muž, tí to majú ľahšie vo všetkých dobách...:-D

5. Jedno pozitívum.

Milujem túto knihu, pretože je obrovská a hrubá a tieto veľké rozmery jej vôbec neuberajú na kvalite. Bodaj by bolo viac takých big-books(ov). Nemám rada príbehy o mimozemšťanoch, ale tento som doslova žrala!!!

6. Jedno negatívum.

Že to nemá pokračovanie?...:-) ale nie, to už by bolo moc...:-) Určite mi v istých chvíľach liezol na nervy Kyle...ale to je charakter postavy, ktorý je daný...Nemôžeme mať každého radi, to by nemalo zmysel, ani to správne napätie deja. A pre mňa bol ten začiatok knihy dosť ťažký na pochopenie, človek sa musel zorientovať za pochodu.

Moje hodnotenie je 5 hviezdičiek. Na vysvetlenie: sú knihy, ktoré som čítala a dala im 5 hviezdičiek( pretože 6 a viac neexistuje) a zaujali ma určite viac ako Hostiteľ, ale plný počet dávam preto, lebo knihy o mimozemskej civilizácii nie sú môjmu srdcu blízke a táto konkrétna sa mi nie len páčila, ale určite aj zdvihla latku veľmi vysoko.   

Anndy     :- )

8 komentárov:

  1. Len pre info Hostiteľ pokračovanie mať má ;) ak ho Meyerová niekedy dopíše... a plánované je to ako trilógia ;)
    ešte som to nečítala, ale čoraz viac ma to láka.. aj po tejto otázkovej recenzii :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No u téhle knížky pořád uvažuju, jestli ji koupit nebo ne. Na jednu stranu mi přijde dějově hodně zajímavá, ale zase není nejlevěnjší. No uvidíme :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No čo sa týka ceny, je to moja najdrahšia investícia, zatiaľ...:-( ale zasa musím povedať, že sa oplatila. Som zvedavá, či to pokračovanie niekedy uzrie svetlo sveta. Napríklad ja stále čakám na Midnight Sun...:-(

      Odstrániť
    2. Plne s tebou súhlasím Aďka. Bola to výborná investícia keď si si kúpila Hostiteľa a požičala mi ho :) Zbožňujem tú knihu a svedčí o tom fakt že som ju už čítala asi 3krát a mám si ju chuť prečítať znova. Asi si ju budem musieť kúpiť. ;)
      Munkiki :D

      Odstrániť
    3. Rado sa stalo :-) Nechaj sa prekvapiť, možno budem tvoj oneskorený Ježiško...:-D

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja knihu Hostiteľ úplne zbožňujem , dlhú dobu bola moja najobľúbenejšia - pokým som nedávno nedočítala Zber kostí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hostiteľ je úplne super. Ja som ju čítala viackrát a zakaždým sa mi páčila viac :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...