marca 22, 2012

Exkluzívne s Richelle Mead + 1. kapitola "Golden Lily"!!!

Každý sa istotne teší na očakávané pokračovanie knihy Bloodlines s názvom Golden Lily od autorky Richelle Mead, známej vďaka populárnej YA sérii Vampire Academy, ktorá patrí k jednej z najobľúbenejších sérií tohto žánru. Vydanie Golden Lily je naplánované na 12. júna 2012. Bude to druhý diel z celkových šiestich z tejto známej spin-off(ky).
Entertainment Weekly uverejnil na svojej webovej stránke rozhovor s Richelle, v ktorom sa dozviete bližšie informácie o plánovanej knihe a ako ochutnávku vypustili do sveta 1. kapitolu, ktorá je k dispozícií na prečítanie. Nižšie si môžete prečítať spomínané interview v slovenskom preklade.

Predpokladali ste, že posledný riadok v knihe Bloodlines vyvolá taký rozruch?
Trochu som v to dúfala, ale niektoré reakcie ma prekvapili! Niektorí ľudia mi napísali, že od šťastia hodili knihu cez celú miestnosť o stenu, keď si prečítali poslednú vetu, čo je smiešne, pretože mnohí z nich urobili to isté na konci "Shadow Kiss" (Stínem políbená - VA 3), ale naopak, v zúfalstve. Myslím, že sú moje knihy určené práve pre ten výprask...ale dúfam, že v tom dobrom slova zmysle. Niečo mi hovorí, že aj kniha Golden Lily uvidí pár stien :-)

Čo nám môžete povedať o Dimitriho postave v druhej knihe.
No, kým sú Sydney, Adrian, Jill a Eddie ústrednými postavami v tejto sérii, Dimitri tu má skôr podpornú úlohu, v porovnaní s VA. Ale ako už bolo povedané, fanúšikovia si môžu byť istí, že stále robí to, čo mu ide najlepšie: je sexy, nakopáva zadky a rozdáva svoje múdra s ruským prízvukom.

Ako sa budú ďalej vyvíjať vzťahy medzi Sydney, Eddiem, Adrianom a Jill?
Táto skupina ľudí je naozaj ako malá rodinka. Každý z nich sa postupne vyvíja a čelí novým výzvam, ktoré potom ovplyvňujú ich vzťahy s ostatnými. Majú svoje "slabé chvíľky", ale nakoniec stoja pri sebe a navzájom sa podporujú. Angelina (dhampýrka z VA-6 a nová Jillina spolubývajúca v Bloodlines) sa do ich malého kruhu pripojí, a urobí príbeh ešte viac nepredvídateľným (zábavným).

Bolo ťažké zvyknúť si na písanie z pohľadu Sydney?
Veľmi ťažké. V každej sérii, či už sa jedná o spin-off alebo nie, musíte naozaj dobre poznať svojho rozprávača. Človek sa veľa učí priamo "za pochodu", hlavne keď už má nejaké to množstvo kníh za sebou. Teraz pracujem na tretej knihe z tejto série a môžem povedať, že som už Sydney prišla na kĺb - aj keď som si istá, že taká chytrá ako je ona, nie som.

Bude v Golden Lily viac romantiky?
V tejto knihe je všade romantika.
                  * * *

Celý článok si môžete prečítať na TOMTO odkaze, a tu už máte spomínanú 1. KAPITOLU...:-)




     

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...