júna 30, 2014

Zameškaný týždeň ...

Tak nejak sa mi prihodilo, že som mala týždeň obmedzený prístup na internet a keď som si k tomu dnes sadla, nestačila som sa diviť, čo za novinky sa udiali. Keďže som nemala možnosť dávkovať vám to postupne, tak som sa rozhodla spísať to v jednom článku.

Musím začať s obálkou k záverečnému dielu série Som roztrieštená od Tahereh Mafi. Neskutočná. Krásna. Úžasná. Úplne mi vyrazila dych a neviem sa dočkať keď ju budem mať doma vystavenú. Samozrejme, že sa teším aj na príbeh, ale...TÁ OBÁLKA!
Na Som rozohnená sa môžeme tešiť už toto leto. Počas letných dní nás nebude rozpaľovať nie len slnko, ale aj rozohnená Juliette Neviem presný dátum, ale myslím, že by to malo byť niekedy v auguste. Neviem to isto, tak buďte v strehu.

Naopak, nový obrázok k filmu Mockingjay, tretiemu pokračovaniu Hunger Games, ma totálne zamrazil. Tá biela farba je desivá. Bielu si väčšinou spojím s niečím jednoduchým, čistým, krehkým, ale ani jedno z týchto slov by som nepoužila na opis tohto obrázku. Mrazí ma z toho, ale o to viac sa teším na film. Už aby to bolo. HG je jedna z mojich najobľúbenejších filmových spracovaní kníh.
Ešte malá ochutnávka na čo sa môžeme tešiť:


Vo filmových spracovaniach ešte chvíľu ostaneme. Nedávno uzrel svetlo sveta oficiálny filmový plagát k filmu The Giver (Darca), natočený podľa knihy Dárce od Lois Lowry. Priznám sa, že knihu som nečítala, ale na film som naozaj zvedavá a už dlhšie sa na neho teším. Ak by ste sa chceli dozvedieť o tomto filme niečo viac, mohol by vás zaujať tento článok.
Trailer:

Ďalšou, potešujúcou novinkou pre mňa, bola informácia o rýchlom napredovaní filmu Looking for Alaska (Kam zmizla Aljaška), od famózneho Johna Greena25. júna 2014 John oznámil, že filmu sa ujala režisérka Sarah Polley. Tento rýchly spád, ma pravdepodobne na svedomí obrovský úspech filmu The Fault In Our Stars (Na vine sú hviezdy), taktiež natočený podľa knihy od tohto autora. Okrem filmovej Aljašky, sa budeme v budúcnosti môcť tešiť aj na sfilmovanie jeho najnovšej knihy, Papierové mestá (Paper Towns)

Nie až tak potešujúcou správou pre mňa, bolo ohlásenie možného filmového pokračovania Upírskej akadémie - Mrazivý bozk. Osud tohto filmu majú v rukách hlavne fanúšikovia, ktorí ak sa postarajú o dobrú propagáciu filmu a kníh a vzbudia záujem aj u bežných ľudí, ktorí nie sú touto sériu posadnutí, je veľká možnosť, že sa to natočí. Ja by som skôr ocenila väčšiu propagandu od tvorcov a distribútorov, než fanúšikov. Hlavne zmeniť celé pojímanie filmu a nerobiť z toho béčkovú tínedžerskú komédiu. Netajím sa tým, že sa mi film nepáčil a neviem či chcem riskovať postavu Adriana,  ktorý sa v tejto časti už objavil. Nechcem stratiť všetky moje ilúzie a predstavy o ňom. Stačia mi tie príšerné trailery k Bloodlines.

Taktiež, City of Ashes (Mesto popola) od Cassandry Clare sa drží ešte nad vodou a neupadá do zabudnutia. Ticho okolo filmu vraj spôsobilo prepisovanie scenára, tak uvidíme ako to nakoniec dopadne a či sa filmu dočkáme. Prvý diel bol fajn, ale nevyvolal vo mne potrebu vidieť viac častí. Tu už ostáva len dúfať ako pri Upírskej, že sa poučia z chýb a pokračovaním všetkým vytrú zrak. Hlavne treba dobrú reklamu.

Aj okolo filmu The Fifth Wave na námet knihy Piata vlna od Ricka Yancey sa nájdu nejaké novinky. Už je známe obsadenie troch hlavných postáv. Cassie Sullivan si zahrá Chloe Grace Moretz, ktorá hrá taktiež hlavnú úlohu vo filme Ak zostanem. Bena Perisha stvárni Nick Robinson a Evana Walkera si zahrá Alex Roe. Ani jedného z chlapcov nepoznám, ale to je len dobre. Mám rada keď obsadzujú nové tváre. Vy, čo ste knihu čítali, čo hovoríte na obsadenie? Spokojní s výberom?


No a nakoniec keď už sme v tom filmovom svete, nedá mi nespomenúť, že nedávno zverejnili pilotný diel seriálu Delirium, natočeného podľa rovnomennej série Delírium od Lauren Oliver. Zatiaľ vyšiel iba jeden diel a nikde som nenašla info o tom, že by sme sa mali dočkať aj iných. Ešte som to nepozerala. Chystám sa na to, ale veľmi sa mi do toho nechce. Neviem, mám voči tomu nejaké predsudky. Už ste to videli? Ako sa vám to páčilo?

Anglicky čítajúci šťastlivci sa už zajtra môžu tešiť na spin off ku Krásnej katastrofe o ďalšom Maddoxovi. Travisa vystrieda jeho brat Trent. Kto sa teší na Beautiful Oblivion od Jamie McGuire? Ja by som sa aj, ale nanešťastie nepatrím k tým anglicky čítajúcim šťastlivcom. :/


Prečo mám stále pocit, že som na veľa veci zabudla. Nevadí, ak si na niečo ešte spomeniem, tak to dopíšem, alebo pridám len na FB :D. Nepochybujem o tom, že si ešte na niečo spomeniem. ;)

3 komentáre:

  1. Som rozohnená je strašne krásna ! Tá obálka je úžasná si myslím.
    A Mockingjay je fakt desivý, hlavne ten Peeta.. a Snow ani nevravím.
    Beautiful Oblivion na to som čakala strašne dlho, dúfam, že sa dočkáme aj prekladu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som bola za preklad Beautiful Oblivion veľmi vďačná, keďže v angličtine nečítam. Rada by som si prečítala o ďalšom Maddoxovi. :)

      Odstrániť
  2. Upírska akadémia bolo hrozné sklamanie. Narozdiel od TMI aspoň mali lepšie obsadenie, ale práve to sa mi na VA páči, že je to také tajomné a oni z toho urobili takú komédiu, že až. Presne ako si povedala, béčkova tínedžerska komédia... škoda celého filmu a neskutočne sa bojím toho, že kto bude hrať Adriana. Sa mi tiež nepáči, že to nechávajú celé na fanúšikov, nech to spropagujú. TMI bolo príšerné, môžem mať rada Lily Colins ale je otrasná herečka. Jamie to ako tak zachránil, aby z toho nebola katastrofa. Bolo to horšie ako VA, ale tvorcovia sa aspoň snažia to prerobiť a samy sa pýtali fanúšikov, že čo sa im nepáčilo. ach jaj :(

    Looking for Alaska som nečítala, ale chystám sa. Ani som nevedela, že sa to chystajú sfilmovať, dúfam, že to bude rovnako skvelé ako TFIOS. :)

    Delirium som videla už a ako sa mi to páčilo? Poviem to asi takto - nečudujem sa, že to nezačali vysielať. Bolo to katastrofálne. Mám rada Emmu Roberts a aj Darrena Kagasoffa, ale nezachránili to. Bola to celá kniha v jednej časti a skôr som mala pocit, akoby to nebol pilotný diel, ale celá séria natrepaná do jednej časti. Katastrofa. Za päť minút boli zaľúbení, nestihla som ani mrknúť a už bol koniec.

    Giver ma z neznámych dôvodov nezaujal, ale páči sa mi, akí známi herci tam hrajú :D

    A ježiši kriste :D Po mojom prečítaní Chodiacej katastrofy sa bojím, čo ma čaká pri Beautiful Oblivion. Neviem či si to prečítať alebo nie :D skôr nie :D

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...