septembra 26, 2018

OHNIVÁ KREV (Elly Blake)

Anotácia: Ruby porazila krutého Krále ledu a roztavila ledový trůn, ale krvelačný Minax, který v něm byl uvězněn, uprchl a nyní pustoší celé království a usiluje o život všech, na nichž Ruby záleží. A zdá se, že ho nemůže nikdo a nic zastavit. Jediná naděje na jeho zničení leží v daleké zemi na jihu, kde vládne magie ohně. A tak se tam Ruby vydá, nejen aby přišla na způsob, jak odstranit tuto hrozbu, ale hlavně aby přišla na podstatu své moci.

Prvý diel Ledová krev, som zhltla na posedenie. Bolo to nenáročné oddychové čítanie. Dúfala som, že od druhého dielu Ohnivá krev, dostanem niečo viac, ale vzhľadom na jednoduchosť prvého dielu, to bolo veľmi nepravdepodobné.
Musím povedať, že druhý diel ma nečakane prekvapil, ale neviem, či zrovna pozitívne. 

Už pri prvom diely som hovorila, že autorka s týmto materiálom by mohla napísať výborný príbeh, ale stále som sa ho nedočkala. Opäť sa opakoval podobný scenár ako pri prvej časti. Zaujímavé momenty striedali zbytočné a nudné úseky, ktorých bolo žiaľ podstatne viac ako tých podarených.

Dej sa stočil úplne iným smerom ako tomu bolo do posial. Ľadovú krajinu vystriedal oheň. Objavilo sa veľa nových postáv a dejových zvratov.
Južná zem bola z tých noviniek asi najzaujímavejšia. Autorke musím uznať, že sa s mytológiou a históriou svojho sveta popasovala dôkladne a má ju premyslenú do bodky. Toto ma na knihe bavilo asi najviac.
Narozdiel od zaujímavého sveta, mi boli postavy úplne ľahostajné. Staré ale aj tie nové. Ruby ako rozprávačka príbehu je prijateľná, ale nemôžem povedať, že by som si ju zvlášť obľúbila. Arcus ma nebavil ani v minulom diely a teraz to nebolo iné. Vzťahy medzi postavami ma nezaujímali a nepomohol k tomu ani ľúbostný trojuholník, ktorý vznikol spolu s novou postavou Kaia.

Jediné, čo príbeh zachránilo bolo pár prekvapivých momentov a hlavne koniec. Väčšina knihy bola veľmi priemerná, ale koniec to jednoznačne zachránil. Prekvapivý a strhujúci záver je asi to jediné, kvôli čomu dám sérií ešte šancu a pustím sa aj do posledného dielu. Naozaj som zvedavá ako sa to skončí.

Po dvoch prečítaných knihách sériu stále odporúčam menej náročným čitateľom. Číta sa ľahko, mladšie ročníky by to mohli oceniť. Moje hodnotenie knihy je veľmi objektívne. Pre mňa osobne to nie je šálka kávy, ale verím, že svojich fanúšikov si kniha nájde. Takže dávam 3*
Za knihu ďakujem Albatros media. Knihu si môžete jednoducho kúpiť na ich stránkach TU.


2 komentáre:

  1. Moje meno je Lilian N.Je to veľmi radostný deň môjho života, pretože mi pomohla Dr.saguru tým, že mi pomohla získať späť môjho bývalého manžela pomocou kúzla a mágie. Bol som ženatý 6 rokov a bolo to také hrozné, pretože môj manžel ma naozaj podvádzal a hľadal rozvod, ale keď som na internete narazil na e-mailovú adresu Dr.saguru na internete, ako pomohol toľkým ľuďom získať ich späť späť a pomôcť opraviť vzťah. a prinútiť ľudí, aby boli šťastní vo svojom vzťahu. Vysvetlil som mu svoju situáciu a potom som hľadal jeho pomoc, ale k môjmu najväčšiemu prekvapeniu mi povedal, že mi pomôže s mojím prípadom a teraz oslavujem, pretože môj manžel sa zmenil úplne navždy. Vždy chce byť pri mne a bez môjho prítomnosti nemôže robiť nič iné. Naozaj si užívam svoje manželstvo, aká veľká oslava. Budem naďalej svedčiť na internete, pretože Dr.saguru je naozajstný kúzelník. POTREBUJETE POTREBOVAŤ POTREBOVAŤ KONTAKTOVÝ LEKÁR SAGURU VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com alebo WhatsApp +2349037545183 Je to jediná odpoveď na váš problém a spôsobí, že sa budete cítiť šťastní vo svojom vzťahu.
    1 LOVE SPELL
    2 VYHRAŤ SPÄŤ
    3 OVOCIE ŽENY
    4 PROPAGÁCIA SPELL
    5 OCHRANA KARIÉRY
    6 OBCHODNÉ OBCHODOVANIE
    7 KRAJINA DOBRÉHO PRÁCE
    8 Kúzla LOTÉRIE a KURTOVÝCH PRÍPADOV.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Môj manžel sa zbalil z domu, aby žil s inou dámou, ktorú stretol v supermarkete, a nadviazal s ňou vzťah. Poslal mi rozvodové papiere. Neprijala som rozvod, pretože ho veľmi ľúbim. Nechcem, aby sa moja rodina rozpadla. Tušil som, že dáma kúzlom uviazala môjho manžela, aby sa nemohol vrátiť k svojej rodine. Hľadal som tipy, ako môžem zachrániť svoje manželstvo pred rozvodom. Narazil som na komentár, ktorý hovorí [uzorsolutioncenter@gmail.com] a na WhatsAp: +27843290018 Dr Uzor jej pomohol po niekoľkých mesiacoch rozchodu znovu získať manžela a vzal som e-mail uvedený v komentári. Komunikovali sme a pomohlo mi, aj keď to nebolo také ľahké. Môj manžel sa vrátil sám a zrušil rozvod, ktorý podal, a je ešte láskavejší a starostlivejší ako predtým. Všetko vďaka doktorovi Uzorovi.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...