júla 04, 2014

Mesačná chvastačka - JÚN

Usporadúva JUDIT

Tento mesiac som mala pomerne štedrý na knižné prírastky, ale za to som kvôli nedostatku voľného času zanedbávala čítanie. Vôbec sa mi nepáči ako sa mi začínajú doma tie knihy kopiť. Asi si budem musieť dať menšiu pauzu s nakupovaním kníh, lebo to nestíham čítať a potom mám z toho depky ;)

A čo pekné mi to pribudlo?

Tieto knihy som si zaobstarala sama, lebo som ich proste musela mať. Teda, až na Návrat z temnoty. Tú som kúpila len preto, lebo bola za výhodnú cenu. Z týchto kníh mám zatiaľ prečítanú iba Božského bastarda, ktorý bol super, ak máte radi tento druh kníh. Na ostatné sa už chystám a najviac sa teším na Čistý. Dúfam, že to bude také dobré, ako to všetci ospevujú. Mimochodom, tá obálka je neskutočne krásna. Přivolávaní bolo minulý mesiac hit, a tak som si ho musela kúpiť, ale priznám sa, že sa mi do toho moc nechce. Ani neviem prečo. Na knihy Nabíječ a V ringu sa naopak teším. V poslednej dobe som sa dosť
začítala do kníh tohto typu. Ani nie tak preto, že by sa mi extrémne páčili, ale hlavne preto, že sú nenáročné a rýchlo sa čítajú. Presne to teraz potrebujem, keď nemám na nič čas. Tieto chuťovky mi padnú vhod. Keď už sme v tomto žánri, tak po dlhej dobe sa mi stalo, že mi niekto požičal knihu. Väčšinou som to ja, ku komu všetci chodia ako do knižnice ;) Kamoška mi doniesla Príbeh dámy X, ktorá sa jej veľmi páčila, tak som zvedavá čo to bude. Zatiaľ sme sa v knihách zhodli.

Recenzné výtlačky som dostala tento mesiac len dva (našťastie :D ) a to od Fragmentu. Mala som sľúbené aj z Albatros media, ale nastalo menšie nedorozumenie a knihy mi prídu až tento mesiac. Ale mne to vôbec nevadí a môžem sa venovať svojím restom. Len keby mám na to čas, však? ;)
Medzi nebom a zemou som už prečítala a recenziu na knihu si môžete prečítať na blogu. Teraz čítam Vo víre minulosti, ale neviem sa do toho začítať. Prvý diel ma chytil viac. Nechcem robiť unáhlené závery možno sa to ešte rozbehne. Nechajme sa prekvapiť ;)

No, a nakoniec tieto tri krásky, ktoré som dostala od Slovartu. Mesto stratených duší som už čítala v originále (áno, dobre čítate. JA som čítala v angličtine :D), ale keď už budem mať komplet všetky, dám si aj slovenský re-reading. Jazdcov času som nečítala ešte ani druhý diel, takže čítanie tohto tretieho, je naozaj v nedohľadne, ale Ritmatika si nenechám ujsť. Na to sa vrhnem hneď, ako budem mať viac času, čo je momentálne môj veľký nedostatok. Neviem ako to všetko postíham. V akom štádiu je klonovanie? Neviete? Zišlo by sa mi to aspoň trikrát. ;)

Tu je jeden pohľad, na všetky moje júnové zlatíčka pohromade. Celkom pekná zbierka, čo poviete? Ako som vravela, jún bol štedrý, ale ďalšie mesiace už budú pravdepodobne chudobnejšie. Dala som si stopku v nakupovaní, lebo to nestíham čítať a potrebujem šetriť na dovolenku :D Hádam tá dovolenka bude postačujúcou motiváciu, ako odolať knižným výpredajom. Bude to ťažké, tak držte palce.


18 komentárov:

  1. Pekné kúsky :)
    V ringu vyzerá podľa recenzií mega dobre a Přivolávaní má krásnu obálku a anotáciu. Tiež by som si ich rada zaobstarala.
    Božského bastarda som čítala, ale ten sa mi veľmi nepáčil, ale to asi kvôli hlavnej hrdinke. Naopak Príbeh dámy X ma bavil aj keď bol divný heh :)
    Tešíme sa na recenzie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa Božský páčil a práve tá hlavná hrdinka ma bavila, že nebola žiadna chudinka :D Mala som teraz pauzu a dlho som nič nepridávala, ale už som späť a rencenzie určite budú už čoskoro. ;)

      Odstrániť
  2. Ritmatik sa mi páčil a na mesto stratených duší sa už nenormálne teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Ritmatika som zvedavá a Mesto stratených duší bolo dobré, ale aj tak som mala radšej pôvodné TMI s prvými troma časťami. Tam to malo aj skončiť. ;)

      Odstrániť
  3. Prisahám, že ten Čistý.vyzerá total rovnako ako Shatter me z druhými tými "očnými" obálkami. Strašne rušivo to na mňa pôsobí aj keď je obrázok samostatne pekný. Neviem ale ani o čom je kniha 8D Musím si vyhľadať 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa tá obálka strašne páči a vôbec ma to neruší, keď u nás Shatter me vyšlo s inými obálkami. Práve to čítam a je to zatiaľ zaujímavé, len stále čakám na moment, kedy sa to poriadne rozbehne a zatiaľ nič. ;)

      Odstrániť
  4. Naozaj krásne kúsky :3
    V ringu vyzerá vážne dobre :3 A úplne ti závidím Mesto stratených duší :3
    Len Príbeh dámy X mi naháňa tak trochu hrôzu :D Mám tú česť, že ju mám doma, ale úprimne tej knihe sa vyhýbam ako čert krížu, hoci knihy s takou tematikou mi veľký problém nerobia, lenže pri nej som mala veľmi veľký problém :D Prišlo mi to strašne potupné a ponižujúce. Mala som vážne čudné pocity a keď som ju dočítala asi deň a pól som sa z nej spamätávala. Podľa mňa je to horšie než 50 odtieňov sivej ( nieže by som po tej trilógii pred dvoma mesiacmi nešalela :D) Veď sama uvidíš :D Hoci treba uznať, že nápad toho príbehu je vážne zaujímavý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 50 Shades mám rada svojim spôsobom a aj knihy s podobnou tématikou. Nie sú to literárne skvosty, ale dá sa pri nich dobre odreagovať a podľa mňa na to knihy sú. Na Dámu X som zvedavá, lebo kamoška bola z toho nadšená a väčšinou sa v knihách zhodujeme, tak jej dôverujem a verím, že sa mi to bude páčiť :D

      Odstrániť
  5. Skvělé kousky! :) V druhé půlce prázdnin se chystám na Nabíječe a moc moc moc ti závidím knihu Čistý. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Nabíječe a milión ďalších kníh sa chystám aj ja, ale akosi na to nie je času. Čo by som dala zasa za 2 mesiace prázdnin :) Čistého práve čítam a stále čakám na moment, kedy sa to rozbehne, alebo kedy ma to konečne vtiahne a stále nič. Dúfam, že sa to dostaví.

      Odstrániť
  6. Ritmatik vyzerá super, a ten Čistý mi tiež strašne pripomína sériu Som roztrieštená v origináli. A teraz kto po kom opakoval. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Ritmatika sa teším. Obálka Čistého je krásna a vôbec mi nevadí, že je podobná ako Shatter me, lebo u nás vyšli knihy v iných obálkach. ;)

      Odstrániť
  7. Návrat z temnoty si už strašne dlho chcem prečítať :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ani nie, ale videla som tú zľavu a nevedela som odolať. Ale keď už to mám doma, tak si to hádam raz prečítam. :D

      Odstrániť
  8. Daší pěkná hromádka! Jak vy to, lidi, děláte? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ;) Ako to robíme? Draho za to platíme :D aspoň ja určite. Každý mesiac mi tieto hromádky zoberú z rozpočtu nemalú sumu. Ale čo už, keď si neviem pomôcť :D

      Odstrániť
  9. Privolávanie bolo fajn a na knihu Čistý som zvedavá aj ja :D Len asi budem rada, keď najprv dočítam všetko, čo mi stojí na poličke.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani mi nehovor. Vieš čo všetko mne doma stojí na poličke a čaká na prečítanie? To nemôžem ani napísať, lebo sa za to hanbím. Preto som sa rozhodla teraz knihy nekupovať a venovať sa tomu, čo mám doma. Je to ťažké, ale zatiaľ sa mi to darí ;)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...