decembra 31, 2011

Hex Hall - Rachel Hawkins

3. diel
Bitva o Hex Hall
Anotácia: Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?


2.diel
Démon z Hex Hall
Anotácia: Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit... Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

Čarodejnice z Hex Hall 
1. diel
Anotácia: Sophie Mercerová je čarodejnica. Lenže jej kúzla väčšinou skončia katastrofou a jej posledná šanca je Hex Hall, elitné nápravné zariadenie pre adolescentov Prodigia, teda pre čarodejnice, kúzelníkov a veľa ďalších bytostí. Sophie sa už behom prvého dňa podarí dosiahnuť prvých výsledkov: získa tri mocné nepriateľky, zahľadí sa do príťažlivého kúzelníka a dostane novú spolubývajúcu, jedinú upírku na škole. Vedľa (ne)obyčajných školnských starostí bude Sophie musieť čeliť i zlej sile, ktorá začala útočiť na študentov Hecate Hall.


Môj názor: Neviem prečo, ale vždy som mala z tejto knihy pocit, že ma nebude baviť a tak som sa jej trochu obávala a vyhýbala. Možno ma len nezaujala anotácia. Prišlo mi to, ako niečo pre mladších čitateľov. Moje obavy nezmenili ani všetky skvelé recenzie a hodnotia, ktorými čitatelia knihu obdarovávali.
Jedného dňa, mi ju však Anndy požičala a teraz si môžem len búchať hlavu o stenu, ako som mohla byť taká hlúpa, že som nesiahla po knihe už skôr. Už po prečítaní prvých strán som vedela, že kniha bude skvelá a nepochybne ma bude baviť.


Do autorkinho štýlu písania som sa ihneď zamilovala. Zbožňujem sarkastické postavy a hlavná hrdinka bola presne taká, ako mám rada. Dokonale som sa s ňou stotožnila, čo je určite pre čitateľa veľmi dôležité. Žiadna ufňukaná chudinka, pri ktorej máte chuť najradšej vytrhať strany z knihy, len aby ste ju už nemuseli ďalej trpieť.


Sophia je čarodejnica. Ak ste čakali, ako ja, že sa z nej stane najmocnejšia čarodejnica a všetci jej budú padať k nohám, tak ste sa mýlili. Ona je skoro najnemožnejšia čarodejnica aká po svete chodila. Z časti za to môže výchova. Nemala nikdy nikoho, kto by ju mohol zasvätiť do čarodejníckeho "remesla".
Žila s matkou, ktorá bola človek a jediný, ktorý by jej mohol pomôcť, bol jej otec, ktorého však nikdy nevidela. Sem tam pár e-mailov, alebo telefonátov, ale to vás čarovať nenaučí.


S tým, že je čarodejnica nikdy problém nemala. Veď, kto už by nechcel vedieť čarovať. Očarovať si chlapca po ktorom túžite zaklínadlom lásky. Očarovať učiteľov, keď ste sa nenaučili na písomku, alebo si len tak vyčarovať skvelé šaty. Nebolo by to úžasne? Určite bolo, ale len do chvíle, kým by sa so zdanlivo neškodných kúzel, nestala totálna katastrofa.
To bol prípad Sophie, za ktorý bola poslaná do nápravného strediska Hecate Hall, alebo Hex Hall, ako ho všetci nazývajú. Dosť, že si hneď v prví deň urobí tri nepriateľky, vysmeje ju sexy chalan a ako spolubývajúcu dostane jedinú upírku na škole, ktorú len tak mimochodom nikto nemá rád, dozvie sa, že o svete nadprirodzených bytostí absolútne nič nevie, čo je napodiv divné, pretože ako sa tiež dozvedela, jej otec tým všetkým stvoreniam šéfuje. Ako správny "vládca" má aj on veľa nepriateľov, ktorí sú bohužiaľ v Hex Hall, kde si odpykávajú trest a čuduj sa svete, všetci si budú vybíjať zlosť na Sophií. A to ešte nie je zďaleka všetko čo sa o sebe a svojej rodine dozvie. Zaručene to ale nebude nič príjemné. 


Šikanuje ju učiteľka, tri namyslené spolužiačky jej tiež nedajú pokoj, zaľúbi sa do chlapca, ktorý o ňu nemá záujem a zhodou okolností je to frajer jednej z tých troch a samozrejme, čarovanie jej stále nejde. Čo už môže byť pre šestnásťročnú čarodejnicu horšie? Jedine, ak tak zistenie, že na škole sa snaží niekto zabíjať mladé študentky a za vinu to dávajú Sophiinej spolubývajúcej. To je pech. 


Kto je ten, kto útočí na študentky? Podarí sa to Sophií vypátrať? Naučí sa ovládať svoje kúzla? A čo láska? Získa si srdce svojho vysnívaného kúzelníka?
Zaujal vás príbeh smoliarky Sophie? Tak si to treba rýchlo prečítať a hlavne to neodkladajte tak dlho, ako ja.


Moje hodnotenie: Ak ste sa dostali až sem, je vám isto jasné, že sa mi kniha páčila. Nemýlite sa. Knihu som si zamilovala a už sa teším na pokračovanie. Jediné, čo by som vytkla, bol možno koniec. To  vyvrcholenie na konci, mi prišlo príliš krátke, ale to bude asi len marketingový ťah, aby sme boli navnadený na druhý diel. To sa v mojom prípade určite podarilo :) Teraz už to hodnotenie. Jednoznačne 5*.




A na záver vám chcem povedať, že čoskoro sa môžete tešiť na skvelé Sophiine hlášky. Nájdete ich kde inde, ako u nás na blogu, v sekcií Knižné hlášky :) Dúfam, že sa dobre pobavíte, pretože to robíme pre vás, aby sme vám spríjemnili deň.


~Munkiki~

3 komentáre:

  1. túto knihu som zháňala hneď ako som si tu o nej prečítala a nesklamala ma je úžasná u mna ma milion hviezdiciek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. túto knihu som zháňala hneď ako som si tu o nej prečítala a nesklamala ma je úžasná u mna ma milion hviezdiciek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Však? Celá táto séria je bomba. Som rada, že autorka sa rozhodla vydať aj Spin-off sériu. Teším sa, že sa ti kniha páčila. Vždy mám radosť, keď niekomu doporučíme knihu a druhá strana je spokojná :D

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...