decembra 31, 2011

Twilight sága


1.diel
Súmrak
Filmy podľa kníh: Stephenie Meyer - Súmrak
Trailer
Bella bola vždy trochu iná. Keď sa jej mama znovu vydala, rozhodla sa zblížiť sa s otcom a nasťahovala sa k nemu do malého upršaného mestečka Forks, bez toho, aby čakala, že sa jej život zmení. Na prvej hodine v novej škole si k nej prisadne tajomný a očarujúco krásny Edward Cullen, chalan, ktorý je iný ako všetci, ktorých doteraz stretla. V škole sa o ňom šuškajú zvláštne veci, rovnako ako o všetkých jeho súrodencoch, s ktorými vždy sedáva osamotený pri jednom stole v školskej jedálni. Aj napriek varovaniam kamarátov Bellu Edward neovládateľne priťahuje a sníva o ňom.
Postupne začne mať podozrenie, že Edward nie je úplne obyčajný chalan...

2. diel
Nov
Filmy podľa kníh: Stephenie Meyer - Nov
Trailer
V druhej kapitole romantická zápletka medzi smrteľnou Bellu Swan a upírom Edwardom Cullenom naberá na obrátkach ešte rýchlejšie potom, ako ich všetkých začne ohrozovať odveké tajomstvo. Keď Edward odchádza z malého mestečka, aby ochránil Bellu, ona robí všetko preto, aby videla aspoň záblesky svojej veľkej lásky ešte raz. V okamihu keď ju zachráni jej najlepší kamarát Jacob Black, Bella zistí, že záhady sveta mimo ľudí ju vystavia ešte väčšiemu nebezpečenstvu v akom bola doteraz. 
3.diel
Zatmenie
Filmy podľa kníh: Stephenie Meyer - Zatmenie
Trailer
Bella a Edward sú znova spolu, ale ich vzťah je opäť ohrozený zlou upírkou Viktóriou, ktorá sa teraz snaží naplniť svoju túžbu po pomste. Bella sa dostane do ťažkej úlohy. Musí voliť medzi svojou láskou Edwardom alebo jej najlepším priateľom Jacobom, ktorý ju podporoval, keď ju Edward opustil. Má však ešte jednu voľbu - medzi smrteľnosťou a nesmrteľnosťou. Boj medzi upírmi a vlkolakmi pokračuje. 

4. diel
Úsvit 1. časť
Filmy podľa kníh: Stephenie Meyer -Úsvit
Trailer
Bella Swan a Edward Cullen po svadbe vydávajú na svadobnú cestu do Ria de Janeira, kde sa konečne, mimo všetkého a všetkých, môžu naplno oddať svojej láske. Ich šťastie ale netrvá dlho. Bella zmietaná prudkou vášňou k upírovi Edwardovi, ale zároveň úprimnou náklonnosťou k vlkolakovi Jacobovi Blackovi, čoskoro zisťuje, že čaká dieťa. Tehotenstvo s upírom však pre ňu znamená fatálnu hrozbu. Čaká ju teda búrlivý rok plný lásky, pokušenia i strát. Musí sa definitívne rozhodnúť, či vstúpi do temného, ale lákavého sveta nesmrteľných, alebo či bude žiť plnohodnotným ľudským životom. Nevyhnutnosť tohto rozhodnutia sa vinie celým Belliným príbehom ako červená niť, na ktorej visia osudy oboch kmeňov – upírov i vlkolakov. A akonáhle sa Bella rozhodne, dôjde k celému radu nečakaných udalostí, ktoré môžu mať nedozierne následky. 

5. diel
Úsvit 2. časť
Filmy podľa kníh: Stephenie Meyer - Úsvit
Trailer
V prvej časti záverečného dielu strhujúcej upírej romance s názvom Twilight sága: Úsvit sa Bella Swan (Kristen Stewart) a Edward Cullen (Robert Pattison) po svadbe vydávajú na svadobnú cestu do Ria de Janeira, kde sa konečne, mimo všetkého a všetkých, môžu naplno oddať svojej láske. Ich šťastie ale netrvá dlho. Bella zmietaná prudkou vášňou k upírovi Edwardovi, ale zároveň úprimnou náklonnosťou k vlkolakovi Jacobovi Blackovi (Taylor Lautner),čoskoro zisťuje, že čaká dieťa. Tehotenstvo s upírom však pre ňu znamená fatálnu hrozbu. Čaká ju teda búrlivý rok plný lásky, pokušenia i strát. Musí sa definitívne rozhodnúť, či vstúpi do temného, ale lákavého sveta nesmrteľných, alebo či bude žiť plnohodnotným ľudským životom. Nevyhnutnosť tohto rozhodnutia sa vinie celým Belliným príbehom ako červená niť, na ktorej visia osudy oboch kmeňov – upírov i vlkolakov. A akonáhle sa Bella rozhodne, dôjde k celému radu nečakaných udalostí, ktoré môžu mať nedozierne následky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...