apríla 02, 2013

Tonko Varga odmeňuje :-)

Ahojte všetci a najmä, vy dievčatá. Ako ste prežili Veľkonočný pondelok? Mokro? Nič si z toho nerobte, nie ste sami. To je údel nás slovenských dievčat. Škoda, že ani tá zima a sneh šibačov neodradila.
Keďže včera nebol najpríjemnejší deň v roku, zlepšíme jednej z vás aspoň ten dnešný. A kto že to bude? To vám prezradíme o chvíľočku, najprv trocha zhodnotím priebeh celej súťaže.
Je mi jasné, že polovica čitateľov si tieto príhovory nečíta a druhú to nezaujíma, jediné, čo chcete vedieť, či práve vy, nieste ten víťaz .Ale v tomto prípade sa inak nedá. ;)

Veľkonočný príbeh Tonka Vargu nás nesmierne bavil vymýšľať a veľa sme sa pri ňom nasmiali. Dúfali sme, že aj vy budete mať z toho rovnaké pocity a moc nás potešila vaša kladná odozva. Musím povedať, že väčšinou ste našli rovnaké mená, ale objavovali sa aj také, ktoré sme tam nenašli ani my dve ;)
Dohromady ste našli 24 mien. Všetky som vyznačila v texte nižšie. Červeným som označila všetky tie, ktoré napísala výherkyňa a zelené sú ostatné, ktoré ste našli vy. Niektoré mená, ktoré ste napísali sme tu nedali, lebo k ním neboli uvedená názvy kníh a tak sme ich neuznali. Neuznávali sme ani také, ktoré sa skladali z dvoch písmen.
Ak sme na nejaké meno zabudli, vopred sa ospravedlňujeme. ;-)

Veľkonočný príbeh Tonka Vargu

Tonko Varga, ležal ráno v posteli a spomenul si, že je Veľká noc. "Ách, ja celá hlava deravá", bedákal Tonko Varga, pretože zabudol kúpiť korbáč a voňavku aby mohol ísť do obce dievčatá vyšibať. Ako tak rýchlo vstal z postele, zakopol o plný kýbel lakovaných vajíčok, ktoré tam odložila jeho mama. Pribehol za ňou do kuchyne a prosebne sa na ňu pozrel. "Mama, nájdi mi tri prúty, spravím si korbáč."Ona sa na neho usmiala a povedala, "áno, rada ti pomôžem, Tonko," a odišla von na záhradu. Medzitým našiel medzi maminými starými vecami voňavku, a už bol plne vyzbrojený na dievčatá v dedine. Keď konečne vyšiel z domu, v ruke držal korbáč z troch prútov a trasou cez les si krátil cestu do obce.
Neskôr večer po úspešnej šibačke, dostal Tonko chuť na jedno orosené pivo. Zastavil sa teda v miestnej krčme, kde sa konala oslava jeho suseda Joža. Na stole boli koláče, slané lupienky ale aj šťúchané zemiaky, kapusta a jeden pečený zajac. In da Club od 50 Centa hrala v pozadí a pri výčape stáli Tonkovi kamaráti. Zvítal sa s nimi a bol rád, že celý Veľkonočný pondelok takto dobre dopadol. :)

Už ste si možno stihli spočítať koľko mien našla výherkyňa. Ak nie, ja vám to teraz rada prezradím. Naša dnešná výherkyňa našla 16 mien, čo je úžasné! Klobúk dolu, toľko sme nenašli ani my dve ;) A teraz už ostáva prezradiť len posledné meno. To najdôležitejšie. Víťazkou Veľkonočného príbehu Tonka Vargu sa stáva.... JANKA F. Získava knihu Tahereh Mafi - Som roztrieštená, ktorú do súťaže venovala spoločnosť Albatros media.
Janku sme už informovali aj mailom. Ak sa do dvoch dní neozve, vyberieme niekoho iného.
GRATULUJEME !

5 komentárov:

  1. "Mená sú tvorené väčšinou z dvoch slov, poprípade troch. Napr., je TO NOvé." - myslela som, že to nezahrňuje slová vnútri 1 slova. Tak som také ani nehľadala :-/
    No v každom prípade gratulujem víťazke 8)
    Gale som si absolútne nevšimla. Elias som nevedela odtiaľ to je, ale vedela som, že to niečo musí byť 8D Ava, Miv, Alto, Iko, Nev - vôbec netuším kto sú. Mechanického anjela som nečítala, ale teraz vidím mená odtiaľ vysvietené, len vtedy mi to nedocvaklo 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To ma mrzí, že sme sa nepochopili. Nabudúce sa pokúsime byť konkrétnejšie. Elias - Pobrežie hrôzy, Nev - Nočný tieň, Iko - Cinder, Ava - Nesmrteľní.
    Miv a Alto sme ani my nepoznali a dozvedeli sme sa, že je to:
    Miv - Kroniky západného pobrežia - Sily a Alto - Četnícky pes Alto

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nev - už viem 8D Nenapadlo ma vtedy, predsa len dávnejšie som čítala knihu.
      Čítala som len 1. diel Lesa kostí, takže to nič 8D Cinder a Nesmrteľní sa chystám čítať, takže si doplním ešte medzery 8)

      Odstrániť
  3. It's really a cool and useful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

    Check out my homepage: short term loans for bad credit - lewissloans.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Тhanκs for onеs mаrѵelоus posting!
    Ӏ quite еnјoyed reading it, you could be a
    great аuthoг. I will be surе to bοokmаrκ your blog anԁ will
    evеntuаllу come bаck from now
    on. I wаnt tο еncourage cоntinue yοuг great pоsts, have а nicе hοlidaу
    ωeеkеnd!

    Feеl fгеe to vіsіt my web рagе - short term loans bad credit - lewissloans.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...