augusta 29, 2013

Anna a St. Clair ...

Anotácia: Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala


Chvíľu, ale naozaj len chvíľu, som zvažovala, či ku knihe niečo napíšem. Nechcela som pridávať drevo do lesa, pretože sa o knihe už čo to popísalo.  Nikdy by som si to ale neodpustila. Ako by som mohla neprispieť svojou ódou na knihu a možno tak ovplyvniť aspoň jednu dušičku, ktorá si to prečíta. Čo ak by som to neurobila, a tá osôbka by sa ku knihe nikdy neodhodlala. Mohla by som s takým niečím žiť? NIE.

Annin príbeh je tak obyčajne-neobyčajný. Annu pošlú do novej školy, ujme sa jej dievča a tá ju zoznámi s kamarátmi, objaví sa pán dokonalý a hneď má oči len pre neho. Môže sa to zdať ako klišé, ale pozor, vôbec to tak nie je. 
Nová škola, to áno, ale je v Paríži! A kamaráti? Tí sú blázniví, zábavní a tak prirodzení, že máte pocit akoby ste ich aj vy poznali. A nakoniec, "Pán dokonalý". Od začiatku si padnú do oka, ale nečakajte žiadnu lásku na prvý pohľad a žili spolu šťastne až kým nepomreli. I keď je medzi nimi očividné iskrenie, radšej sa držia statusu kamaráti. On je zadaný a ju od toho svojho potencionálneho priateľa delia tisícky kilometrov, ale aj tak zostáva verná.

A to bolo na tej knihe naj! Im to možno vyhovovalo, tváriť sa že k sebe nič necítia, ale mňa to privádzalo do šialenstva. Tú chémiu medzi nimi som prežívala asi viac ako samotná Anna. Spomeniem len, keď išli všetci spolu prvýkrát do kina. Tie pohľady a napätie. Fuuu, mala som čo robiť. Ja na jej mieste, sa tam na neho vrhnem a tí ľudia okolo by mi boli ukradnutí. Myslím, že by som nebola jediná...čo dievčatá? 
St. Clair. Už len to meno ma znervózňuje. A keď sa k tomu pridá šarm, anglický a francúzsky prízvuk a tie jeho vlasy, (nevidela som ich, ale podľa opisu musia byť dokonalé) nič viac mi netreba a toho chalana prosto milujem. K dokonalosti mu chýba už len pár cenťákov. Samozrejme do výšky...na čo hneď nemyslíte dievčatá?! Sa môžete hanbiť ;)

Okrem toho, že celý čas zúfalo čakáte, kedy už konečne budú spolu a vy viete, že sa to raz stane, lebo inak by vám hrozila srdcová príhoda, odohráva sa tam aj veľa iných príbehov a zaujímavých momentov. Annin život v Atlalnte a problémy s jej naj kamarátkou, či Étienne a jeho rodinné problémy. 
S každou situáciou sa nejako popasujú, aj keď to nebolo vždy podľa mojich predstáv, ale na druhej strane, nikto z nás sa nespráva vždy rozumne. Preto som si oboch hneď obľúbila, boli úplne obyčajní. Anna bola super a musím povedať, že už naozaj dlho sa mi nestalo, že by mi hl. hrdinka ani raz neliezla na nervy.

Budem už končiť, lebo aj tak točím stále o tom istom a skrátim to. Vy, čo ste to nečítali, rýchlo to treba napraviť!!! Výborná oddychová kniha, ktorú zhltnete za jedno popoludnie. Zabavíte sa a citlivejší si možno aj poplačú, tak si to nenechajte ujsť. Aby som nezabudla...z knihy cítiť neskutočnú parížsku atmosféru. Po prečítaní knihy, som mala sto chutí si objednať letenku na najbližší spoj do Paríža, a navštíviť všetky tie krásne miesta, ktoré boli v knihe spomínané. :)

PS: Vypnúť internet a všetci povinne čítať. Internet povolený, len v prípade objednania knihy.

4 komentáre:

  1. 8DDD Tak toto sú mi ale ódy 8DDD
    Hanbím sa, ešte som to nečítala a v dohľadnej dobe sa ani nechystám 8D ale raz určite! Musím vedieť, čo je na tom tak strašne super! 8P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič si z toho nerob. Nebiť Judit a jej súťaži, kde som knihu vyhrala, neviem kedy a či vôbec, by som sa k tomu dostala. Neurob tú istú chybu a rýchlo si knihu zožeň a zisti, čo je na nej také super. Potom daj vedieť ako to dopadlo. Neprečítaš nevieš :D

      Odstrániť
  2. Na knihu počúvam samé chvály, dúfam, že sa k nej dostanem.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jóóój moja, tak na túto si rozhodne nájdi čas a miesto na svojej poličke. :D

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...