februára 13, 2015

Mesačná chvastačka po 6. mesiacoch :)

Dalo by sa čakať, že na vás teraz vytiahnem kvantum kníh, ktoré sa mi podarilo za pol roka zozbierať, ale opak je pravdou. Druhú polovičku minulého roka som mala trochu hektickú a prišla na mňa aj čitateľská kríza.
Nedostatok času = čitateľská kríza = nečítanie = nekupovanie kníh = žiadne knihy na zrecenzovanie = žiadna mesačná chvastačka

Dobre, možno to nebolo až také kritické, ale pre tú jednu - dve knihy mesačne, mi nestálo písať článok. A tak som to spojila a začínam druhé kolo v novom roku 2015.
Tentokrát vám neukážem len knihy, ale uvidíte aj môjho chlpáča ;) Nerada sa fotí, ale aj tak mi musela asistovať. Taká je zvedavá, že jej ani foťák nevadil :D

Začnem s tými, čo som si kúpila. Ako som už spomínala, veľa som za knihy neutrácala, ale pri týchto som mala pocit, že ich proste musím mať. John Green bol jasná voľba, odkedy knihu vydali. Jeho knihy zbožňujem, ale na Papierové mestá nenastal ešte ten správny čas. Baby z Brooklynu mám už poctivo za sebou a veľmi sa mi kniha páčila. Táto kniha ma dokonca sprevádzala aj na dovolenke v Anglicku. Je malá, ľahká, a tak nezaberie veľa miesta. Ideálna na cesty. Keby sa náhodou niekam chystáte, viete čo si treba zbaliť. Miniaturista je jedna z mojich najnovších prírastkov. Práve ju čítam a zatiaľ som s ňou spokojná. Viac určite prezradím v recenzií. Tie dve knihy od Gwen Hayes by som si normálne nekúpila, ale na ABC knihách ich mali za niečo cez 2€, no nekúp to :D A ešte ich stále majú. Pozri TU.
Na fotke mi ešte chýba moja milovaná kniha Měděný jezdec od Paulliny Simonsovej. Má ju požičanú kamarátka, tak som ju nemohla odfotiť. Tú som síce prečítala už dávno, ale chýbala mi do zbierky. Keďže nie je najlacnejšia, vždy som si namiesto nej kúpila nejakú novú. Na Vianoce som si spravila radosť a konečne som si ju kúpila, nech stojí koľko len chce.

Väčšinu z týchto kníh som si tiež kúpila a patrili by na fotku hore, ale žánrovo mi pasovali takto, tak som ich rozdelila. Môžete si všimnúť, že ON a Jamaica Lane sú len prázdne obaly. Odkedy som si ich kúpila sú požičané, takže som sa k ním nedostala. Preto som logicky ešte nečítala ani India Place, pokračovanie Jamaica Lane, ale kúpiť som si ju musela. A to mám tu sériu fakt rada. Tak isto som si musela kúpiť Božského cizince. Po prečítaní Božského bastarda, nemáte proste na výber. Na fotke je aj Božský hráč, ale ten nie je môj. Požičala mi ho kamoška, a tá ešte netuší, že jej ho už nevrátim ;) Pozdravujem Dominiku. No a nakoniec, je tam kniha Hotel  v Paríži: Izba č. 1, ktorú mám od Albatros media na zrecenzovanie. Ak mám byť úprimná, už dlho som takú zlú knihu nečítala. Viac sa dozviete v recenzií. Tá už je napísaná, len čakám na vhodný okamžik, kedy ju zverejniť.
A samozrejme, opäť nesmie na fotke chýbať môj milášik :*

Pri Albatros media ešte chvíľu ostaneme. Tieto krásky už mám všetky prečítané a ku každej som napísala pár slov o tom ako sa mi páčili. Môžem povedať, že som s nimi bola viac než spokojná. Možno až na Potrhaná křídla. Kniha bola dobrá, ale nebola som z nej unesená. V Podsvětí, Proroctví, Selekcia a Svůdné nebezpečí boli parádne.

Vidíte, vravela som že ich nie je moc. Málo, ale dobré a to je podstatné.
                                                                         

6 komentárov:

  1. Krásne kúsky.Miniaturistu si chcem prečítať takisto aj baby z Brooklynu. Medeného jazdca momentálne čítam a zatiaľ sa mi to páči. Hotel v Paríži mám doma a teším sa na ňu aj keď som zatiaľ na ňu počula len negatívne ohlasy. ON som čítala bolo to fajn čítanie ale nenadchlo ma to tak ako som dúfala. Teším sa na recenzie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Měděné jezdce zbožňujem a nedám na knihu dopustiť. A ten Hotel bol naozaj slabý. V porovnaní s knihami rovnakého charakteru určite najslabšia akú som čítala. Recenzie budú určite ;) A ďakujem

      Odstrániť
  2. Ja teraz čítam Miniaturistu a som zvedavá, akým smerom sa celý príbeh vyvinie, pretože sa mi zatiaľ zdá že je tam z každého rožka troška. :D Nádherný psík. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Psík hovorí, že ďakuje ;) Miniaturistu som začala, ale odložila som to, lebo mi prišlo Svůdné zúčtování a na to som sa strašne tešila :)

      Odstrániť
  3. Mnoho známych titulov, niektoré knihy síce nepoznám, ale aj tak vyzerajú dobre a pútavo. Z týchto kníh som čítala iba Svudne nebezpečí a osobne sa mi páčilo viac než prvý diel :-) Pekné prírastky do knižnice :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Svůdne nebezpečí bola super a práve čítam 3. diel Svůdné zúčtování a tá sa mi ľúbi ešte viac. Mne sa páčili zatiaľ všetky diely.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...