septembra 05, 2015

Isla a šťastné konce (Stephanie Perkins)

Může vydržet láska z města, které nikdy nespí?

Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí.

Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.


Pozrite, tá obálka. Čo na ňu povedať. Keby vidím knihu v obchode, tak si ju všimnem. Páčia sa mi farby. Je taká veselá. Po prečítaní knihy už nie som tak nadšená. Je pekná, ale podľa mňa celkom mimo. Neviem, čo to má spoločné s príbehom. Dúfam, že tí dvaja nemajú predstavovať Islu a Josha.

Isla a šťastné konce boli presne to, čo som akútne potrebovala a ani som o tom netušila. August som mala pracovne nabitý a neostávalo mi času nazvyš. Avšak, Isla s Joshom ma dokázali strhnúť tak, že som vydržala čítať do druhej rána. Na tom by nebolo nič zvláštne, čítala som už aj omnoho dlhšie. Lenže teraz to nebol veľmi dobrý nápad, keď vstávam ráno o piatej. Vôbec mi to však nevadí. Tie tri hodiny spánku za to stáli.

Hneď v prvej kapitole, keď sa liekmi omámená Isla stretla so svojim idolom Joshom v kaviarni, som sa do knihy zamilovala. Vtipné, svieže a strašne zlaté. Na oddych ako stvorené. Na Stephanie Perkins sa v tomto dá 100% spoľahnúť.

Isla je už tretie voľné pokračovanie série Polibek pro Annu. Každá kniha série je úplne iná a pritom sa skvelo dopĺňajú. Výborné je, že sa v každej knihe objavia aj postavy z predchádzajúcich dielov. To je dobré, lebo St. Claira nie je nikdy dosť. Tohto super bombastického chalana objavíte v prvom diely.
Ale ani v tejto knihe nebudete postrádať pána božského.

V poslednom diely sa opäť vrátime do čarovného Paríža. Hneď ma dostalo francúzske čaro ako v prvom diely. Už po miliónty raz opakujem, že nemám rada opisy, ale ako autorka opisuje prostredie a atmosféru ma fakt baví. Či Paríž alebo Barcelóna, v oboch prípadoch mám pocit akoby som tam s nimi bola. A musím povedať, že nám tam bolo fakt dobre. :D

Páči sa mi, že v prípade Isly a Josha či Anny a St. Claira, autorka stavila na prirodzenosť. Nesnažila sa z ich postáv spraviť za každú cenu niečo extra. Sú to obyčajné decká s obyčajnými problémami.
Isla ako hlavná postava nemala chybu. Vôbec ma ničím nerušila a strašne dobre sa mi čítal príbeh z jej pohľadu. Bola vtipná, robila presne tie šialené veci, ktoré robia všetky dievčatá keď sa zamilujú. Jej nadšenie z Josha sa prenieslo aj na mňa a tak to má byť. Boli momenty, kedy som si hovorila, čo to robí?, ale v konečnom dôsledku som bola vďačná za jej unáhlené závery, pretože ten koniec bol dokonalý.
Josh je proste týpek, ktorého si musíte obľúbiť. Žiadny lámač ženských sŕdc, ale poriadna dávka charizmy mu nechýba. Najviac ma fascinoval jeho umelecký talent. Hrozne som závidela Isle keď si mohla pozrieť jeho autobiografické dielo. Aj ja by som to chcela vidieť. Skvelý nápad niečo také spraviť. Aj v príbehu to zohralo svoju úlohu. Hlavne na konci.

Všimli ste si, že už som viackrát spomenula koniec? Nebolo to vôbec náhodou. Nemôžem si pomôcť, ale strašne sa mi páčilo zakončenie knihy. Okrem iného sa tam objavili aj všetky hlavné postavy celej série, čo bolo parádne. Avšak, teraz narážam na Islu s Joshom. Nie som veľká romantička, ale to čo spravil Josh, ma totálne dostalo. Neprezradím čo, to si MUSÍTE PREČÍTAŤ.

Ak ste sa v čítaní dostali až sem, určite vás neprekvapí moje hodnotenie. Dávam Perkinsovej za túto knihu a vôbec celú sériu všetkých 5*. Jediné negatívum ktoré momentálne môžem vytknúť je, že to nemá pokračovanie.
Pevne verím, že väčšina z vás si už aspoň jednu knihu z tejto série prečítala. Ak nie, urýchlene to treba napraviť. Prvý a posledný. Tie sú úplne naj. Lola bola tiež dobrá, ale nemala parížske čaro.

Za túto vynikajúcu knihu ďakujem spoločnosti Albatros media. Ak nie ste ešte vlastníkom knihy Isla a štastné konce, môžete si ju kúpiť jednoducho TU, spolu s ostatnými knihami z tejto série.

Ak by vás zaujímali tu sú moje recenzie na:

 Polibek pro Annu 





Lola a kluk od vedle.






Isla a šťastné konce

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...