decembra 01, 2015

Mikulášska súťaž

Ahoj lumpíci. Strašne moc mi chýbate a mám voči vám obrovské výčitky. Nechcem a ani nebudem sa na nič vyhovárať prečo to tak je. Jednoducho ma zamestnáva práca a keď mám voľno, tak sedenie pri PC je to posledné na čo mám chuť. Ale na blog a mojich lumpíkov myslím často a hlavne na to, že by som mohla pre vás niečo pripraviť.

Dnes už sú to presne dva mesiace od posledného príspevku, čo je tragické, tak som sa rozhodla to okamžite riešiť a napraviť. Na otázku, čím najviac poteším čitateľov, som odpoveď vedela okamžite. Urobím SÚŤAŽ!!!!

Vhodnejší mesiac na obdarovanie ako december neexistuje. Preto budeme mať v tomto mesiaci hneď dve súťaže, ale o tom neskôr.
Na konci týždňa je Mikuláš a keďže sladkosti sú nezdravé, odo mňa dostanete knihu podľa vlastnej chuti.

Čo budem od vás chcieť?
Chcem, aby ste mi do komentáru pod týmto článkom napísali najobľúbenejšiu knihu s vianočnou či zimnou témou, alebo knihu, čo sa vám s týmto obdobím spája a prečo.
K odpovedi pripíšte aj svoj mail, aby som vás v prípade výhry mohla kontaktovať.

Odpovede môžete písať do nedele 6.12.2015. V ten istý deň oznámim aj výhercu, ktorý si bude môcť vybrať knihu podľa vlastného výberu v hodnote 10€. Výherca bude vybraný podľa random.org.
Súťaž otvorená pre Slovákov aj Čechov! ;)

23 komentárov:

  1. Jediná "zimná" kniha, ktorú som zatiaľ čítala, je Nech sneží. Vybrala som si ju najmä preto, lebo ju napísali až traja spisovatelia- čo nie je také bežné. Chcela som počkať, kým vonku bude sneh a potom sa do nej pustiť, no nevydržala som to. Čaro Vianoc opäť zvíťazilo. Kniha sa mi celkovo páčila, aj keď posledný príbeh mi prišiel trošku odfláknutý a hlavná postava sebecká. Ale to je môj názor. :) e-mail: t.kacengova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Knížka, kterou zmíním, není charakteristická vánoční tematikou, ale její část se odehrává v zimě, v takové, kterou jsme v ČR ani v SR nezažili. Tou knihou je Měděný jezdec, který se pro mě stal srdcovkou hned, jak jsem jej dočetla. Přesně si pamatuji den, kdy jsem si celou její sérii objednala - bylo 28.12. a já na knihu narazila, přečetla si anotaci a naprosto mě ohromila. Hned jak mi dorazila, pustila jsem se do ní. Přišla mi někdy po Novém roce a po přečtení prvního dílu jsem pokračovala dalšími díly. Tak jsem s touto sérií strávila skoro čtvrt roku a po roce jsem se do ní pustila opět - znovu v zimě, což pomohlo se do příběhu vžít ještě více. A letos v zimě bych si ráda dala její re-reading :)
    email: Lucie.Hluskova@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám pocit, že tu bude ešte veľmi veľa príspevkov s knihou Nech sneží, ale ja som ju čítala v jari takže o nej nebudem písať. Minulý rok som počas Vianoc čítala knihu Ako sa to všetko začalo od Robyn Schneider. Hlavná postava chalan Ezra bol veľmi fajn a aj jeho kamoš Toby. Celkovo som si jej čítanie užila :) Aj napriek tomu, že som od nej takmer nič neočakávala. Je to ľahká kniha a odporúčam ju.

    sofia.gumanova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moja voľba bude asi dosť netypická, ale keď pravdu, tak von s pravdou :) Mne sa so zimnou a hlavne vianočnou témou spájajú prvé štyri knihy od Dana Browna (Anjelia démoni, Da Vinciho kód, Bod klamu, Digitálna pevnosť). Chodila som ešte na základnú školu, keď začali tieto knihy vychádzať a veľmi som ich chcela. Tak som ich postupne dostala na narodeniny(ktoré mám na úplnom konci novembra) a na Vianoce, takže dva roky po sebe som mala "brownovské sviatky". To bolo ešte obdobie, keď som mala strašne málo svojich vlastných kníh, a tak som tie svoje čítala viackrát. Takže v zime a na Vianoce som si najprv prečítala novú knihu, ktorú som od Browna dostala, a potom postupne ostatné, ktoré som už mala doma. A vždy ma bavili, to je na tom vtipné :) Neviem, ako by som k nim postavila teraz, či by ma opäť nadchli, ale vlastne ani necítim potrebu opäť ich čítať. Mám ich však na čestnom mieste, pretože mi pripomínajú šťastné chvíle.

    Mail: rimociova.katarina@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vieš čo? Tie typicky vianočné knihy (Nech sneží a tak) som ešte nečítala, ale mám ich v pláne teraz v decembri. Ale tak trebárs Harry. Ten sa hodí kedykoľvek :D Ale Vianoce sú tam nádherne.
    Inak Vianoce mi pripomínajú skôr filmy a seriály. (Ne)tradične vianočný špeciál Doctora Who, ktorý je každý rok a k tomu zvyknem pozerať aj ten po piatej sérii čo bol. Lebo ten je nádherne vianočný :)
    strakovmaa@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Špeciálne vianočnú knihy nikdy nemám. Cez Vianoce čítam knihy, ktoré som doteraz nestihla prečítať, alebo tie, čo som dostala. Ale s Vianocami sa mi dosť spája Hry o život ( s Vianocami je to dosť odveci :D), lebo je to kniha, ktorú som dostala pod stromček a ktorú som mala za 3 dni prečítanú (3v1)....a vlastne práve ona odštartovala moju lásku ku knihám a ja na ňu nikdy nezabudnem, lebo kvôli nej by som sa nemohla ocitnúť vedľa Jacea alebo zažiť Vianoce v Rokforte ♥ a mnoho, mnoho ďalších...:)
    tina808@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Fuuu s Vianocnou tematikou ani neviem ale milujem cez tieto sviatky citat Harryho Pottera. Harry bol moje detsvtvo a ked som bola mala vzdy som pod stromcek dostala jednu jeho cast a cez Vianocne prazdniny som ju citala a jedla linecke kolace :) Dnes som sice velka ale Harry je stale klasika :)
    nikky33@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Keď niekto povie Vianoce, hneď si spomeniem na sériu Drahokamy od Kerstin Gier. Viem, že jej knižky veľmi s Vianocami nesúvisia, ale s druhou a treťou časťou som v podstate strávila posledné dva roky vianočné večery. A keďže tento deň by mal byť plný pohody a pokoja, spomínam na čítanie ešte aj teraz s úsmevom, lebo si neviem predstaviť, ktorá kniha by na to bola vhodnejšia. Ešte si spomínam, ako som knihu rozbalila pri stromčeku a hneď sa aj do nej pustila. Polovicu knihy som sa prerehotala a naši na mňa zízali ako na cvoka, ale stálo to za to. Obe z kníh som dočítala skoro ráno. Mamina nechápala, čo je na tých knihách tak é vtipné. Sranda je, že až pred týždňom som ju nahovorila, nech si Drahokamy konečne prečíta a fakt sa jej to páčilo. Vlastne ten príbeh úplne zbožňuje a hneď sa aj pustila do Prvej striebornej knihy snov.
    Takže mne sa s Vianocami definitívne spájajú Drahokamy, pretože je to séria na príjemné večerné pohodové čítanie a ešte sa pri tom aj zabavím. Zábava predsa na Vianoce nesmie chýbať, :D

    mail: lynvonnightlight@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Absolútne vôbec neviem. S normálne vianočnou tématikou poznám asi len dve knihy - Nech sneží a Dash & Lily a ani jedna nie je taká, žeby som z nej bola paf. Ale Vianoce mi vždy pripomenie Harry. Proste tie Vianoce aké trávil na Rokforte, sneh a také tie vecičky. Inak mi fakt absolútne nenapadá, ktorá kniha ešte mala akúsi vianočnú tému. Nič. Mozog mi nefunguje. alebo len nie je toľko vianočných kníh. ALEBO som ich len ja nečítala :DD katastrofa :(

    d.lesniakova@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jednoznačne Dash&Lily :) čítala som ju minulý rok a veľmi mi vtedy sadla do nálady a myslím, že je to skvelá kniha :) ale myslím, že aj novinka od CooBoo - Dárek z práve lásky bude vhodná práve na Vianoce :) ale inak sa mi s Vianocami spája klasicky Harry :) a ešte také oddychové romantické knižky ako Polibek pro Annu napríklad :)

    ellie.bookverse@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Naj naj zimná kniha je práve teraz kniha Nech sneží :) ve prečo asi, ale v zimnom období je toho viacej, čo si rada prečítam :* keď už sú tie dlhé zimné večery :) email: baluchova.daniela305@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Pre mňa nejestvuje vianočnejšia kniha než Biblia - veď príbeh narodenia Ježiška tvorí podstatu Vianoc. :) Teda, ja Vianoce vnímam hlavne v tomto smere. Doma mám takú svoju milovanú Bibliu, detskú ilustrovanú, z ktorej si čítavam každý rok. :) Iné vyslovene vianočné či zimné knihy som ani nečítala, no tento rok sa chystám na všetko, čo má v názve sneh, zima, vločka... :D
    aly.vikart@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. lily.duff7@gmail.com
    Ak by si sa spýtala na najobľúbenejšiu letnú knihu, určite by som ich našla toľko, že by som mala problém vybrať jednu. Pri knihe s vianočnou tematikou mám presne opačný problém. Prešla som všetky svoje doteraz prečítané knihy, ale žiadnu takú som nenašla. So zimou sa mi spája asi len kniha Medzi odtieňmi sivej, ktorú som čítala tento rok. Síce má veľmi ďaleko od vianočnej atmosféry, ale pre mňa je to jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tak určite si každé Vianoce spomeniem na Harryho Pottera. Kedže som s tými knihami vyrastala, každé Vianoce som dostala pravidelne nový diel a potom ho celé Vianoce lúskala. Boli to pekné časy mojich prvých takých skutočných kníh, akože nie iba knihy zo školy. Preto sa budem tešiť ak aspoň na chvíľu nejakú časť aj tieto Vianoce otvorím.

    baluchovamaria@gmail,com

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Minulé Vianoce som dostala knihu Eleanor a Park. Tá kniha ma tak neskutočne pohltila, že som ju prečítala behom dňa. Vždy si spomeniem ako som ju čítala pri čaji a vianočnej rozprávke :)

    patriciatallova00@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Diktujem mamke, že čo má písať. Som ešte len predškolák. Takže: - už nespočetne veľakrát mi rodičia prečítali knihu Moje najkrajšie Vianoce z r. 2003, už ju viem takmer naspamäť. Desať rokov z nej rodičia čítavali mojemu bratrančekovi a sesterničke a raz v jedny Vianoce som si ju našiel ja pod stromčekom. Kniha krásnych obrázkov a veršov......Vianoce sú predsa na to, aby bolo v srdciach zlato, aby v každej rodine v tejto svätej hodine tešilo sa všetko - vnúčik, babka, dedko...

    Jakubko M.
    sportik@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Knížka s vánoční tématikou :Modrý důmod táni Keleové- Vasilkové je moc fajn čtení na období kolem Vánoc, protže se odehrává právě na Vánoceje milá, neníto žádný dasťák přesto se velice dobře čte.

    danago@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Napadá mě asi jen Vánoční říše od Joea Hilla, tedy asi jedinou knihu s typicky vánoční tématikou, kterou jsem četla. Je dost možné, že jich bylo víc, ale bohužel si ve své paměti vybavím pouze tuhle. Možná proto, že se mi tak zapsala do srdce a já ji ostudně četla snad celé prázdniny. Ne že by se mi nečetla dobře, to ne, spíše jsem o prázdninách pořád něco dělala, v jednom kuse mě někdo rušil a já neměla šanci to dočíst dřív. To však nemění nic na tom, že se mi kniha ohromně líbila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Já jsem pitomá! Zapomněla jsem komentář doplnit mailem... tak tedy alespoň takto: mite1@seznam.cz. :)

      Odstrániť
  19. Knihy podle ročního období čtu jen málokdy. Akorát na podzim si vždy přečtu Ztraceni - Temný pokoj a Temná země, protože to má správně pochrmurnou podzimní náladu. I když si pamatuji, že minulý rok ke konci prosince jsem četla knihu V pasti, která je o velké sněhové vánici a o studentech, kteří zůstanou odříznutí od ostatních ve škole :) Docela se to hodilo :)
    majda.fiedlerova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Priznám sa, že som čítala málo kníh s vianočnou tématikou. Nejak neberiem ohľad na to, v akom období sú deje písané. Spomínal si len na Dash & Lily- Kniha prianí, ktorá ma však nezaujala. Spomeniem však moju najobľúbenejšiu knihu Medený jazdec, ktorá sa...keď sa to tak vezme...odohráva v zime. Milujem túto romanticko- vojnovú knihu! <3 Ja som skôr na vianočné seriály a filmy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Zrejme to pre ostatných vôbec nie je vianočné, no pre mňa osobne sú úplne najlepšie knihy na Vianoce Harry Potter. Vianoce sú pre mňa taký oddych a preto siaham po krajine kúziel a čarovného Rokfortu :) takže Harry Potter (vo vianočnom období mám vždy maratón filmov aj kníh :D)
    terezamodey@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...