decembra 27, 2011

Twilight sága - Stephenie Meyerová

4. diel
Úsvit
AnotáciaKeď milujete toho, kto vás zabíja, nemáte na výber. Ako by ste mohli utiecť, ako by ste mohli bojovať, keby ste práve tým ublížili niekomu, koho milujete? Ak mu nemáte dať nič viac a nič menej ako vlastný život, ako by ste mu ho mohli odoprieť? Niekomu, koho skutočne milujete?

Bella Swanová je neodvolateľne zaľúbená do upíra – je to pre ňu krásny sen a zároveň nočná mora, ktoré vytvárajú jej nebezpečne vyhrotenú realitu. Na jednu stranu ju ťahá silná vášeň, ktorú cíti k Edwardovi Cullenovi a na druhú hlboké puto k vlkolakovi Jacobovi Blackovi a prežila búrlivý rok plný pokušenia, strát a sporov, kým dospela k rozhodujúcemu okamihu. Rozhodne sa teraz vstúpiť do temného, no zvodného sveta nesmrteľných, alebo bude pokračovať v ľudskom živote? Od odpovede na túto otázku závisí osud dvoch kmeňov.

Keď sa Bella už raz rozhodla, začína sa prekvapivý sled nevídaných udalostí s potenciálne ničivými a tajomnými dôsledkami. Práve keď sa zdá, že sa zamotané pradivá Bellinho života – ktoré sa po prvý raz objavili v Súmraku, potom sa zamotali a potrhali v Nove a Zatmení – znova rozpletú a usporiadajú, mohli by byť zničené... navždy?


3. diel
Zatmenie

Anotácia: Seattle pustoší séria záhadných vrážd, zákerná upírka pokračuje vo svojej honbe za pomstou a Bella sa znova ocitá obkľúčená nebezpečenstvom. Uprostred týchto udalostí je prinútená vybrať si medzi svojou láskou k Edwardovi a svojím priateľstvom s Jacobom – s vedomím, že pre jej rozhodnutie by mohol opäť vzplanúť odveký boj medzi upírmi a vlkolakmi. A keďže sa veľmi rýchlo blíži aj termín jej maturity, musí sa rozhodnúť ešte v jednej veci: život alebo smrť. Ale čo je vlastne život a čo smrť?

2. diel
Nov
Amotácia:  Pre Bellu Swanovú má jedna vec oveľa väčší význam ako jej vlastný život: Edward Cullen. No zaľúbiť sa do upíra je oveľa nebezpečnejšie, ako by si vôbec dokázala predstaviť. Edward ju už raz zachránil z pazúrov zlého upíra, no až teraz, keď ich odvážny vzťah ohrozuje všetko, čo im je blízke, si začínajú uvedomovať, že ich problémy sa zrejme iba začínajú... 

1. diel
Súmrak
Anotácia: Ťažko jednoznačne určiť, v čom je ukrytá príťažlivosť tejto knihy, je to shakespearovská láska Romea a Júlie alebo faktor ohrozenia, ktorý v tomto románe vyletí do hviezdnych výšok, keď sa vzrušenie zo zakázanej lásky a utajovanej náklonnosti zmení na hrôzostrašný závod o holý život. Dej tejto dráždivej knihy posúva vpred rovnako napätie ako aj romantika, ktoré prinútia čitateľov neprestajne prevracať stránky. 


Keď sa Isabella Swanová presťahuje do večne zamračeného mestečka Forks a stretne záhadného, zvodného Edwarda Cullena, jej život odrazu naberie vzrušujúci, a desivý smer. Edward je so svojou porcelánovou pokožkou, zlatými očami, mámivým hlasom a nadprirodzenými schopnosťami neodolateľný a zároveň nepreniknuteľný. Až do tejto chvíle sa mu darilo skrývať svoju pravú identitu, ale Bella je rozhodnutá odhaliť jeho temné tajomstvo.

Bella si však neuvedomuje, že čím bližšie sa k nemu dostáva, tým väčšiemu riziku vystavuje seba aj svojich blízkych. A na návrat už môže byť neskoro.. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...