mája 20, 2012

Z filmového sveta... dátumy, na ktoré sa (pevne dúfam) oplatí čakať!

Až sa mi chce plakať, keď si predstavím, ako je to všetko ešte ďaleko, ale čo už. Keď som "tvorila" tento príspevok, spomenula som si na jeden rozhovor, ktorý sme viedli s Monikou približne tri roky dozadu. Bolo to v čase, keď nás chytil "twilightovský" ošiaľ. Mali sme za sebou všetky štyri časti knihy a prvý film, a natáčanie druhého bolo veeeeľmi ďaleko. A tak sme to začali rátať, a ostali zhrozené, koľko času musí prejsť, kým uvidíme v kine jeho poslednú časť (nesmejte sa! vtedy to bol samý Edo - tam a Edo - hen). A najhoršia otázka - čo budeme robiť počas toho čakania! A vtedy sa to stalo, začali sme čítať knihy vo veľkom, a zistili sme, že existuje mnoho iných skvelých príbehov, o ktorých sme do tej doby nemali ani ŠAJNU! A teraz prešli tie tri roky a ... ja som úplne stratila pointu toho, čo som tým chcela vlastne povedať :(  Ale niečo v tom zmysle, že aj keď sú tie dátumy ešte ďaleko, vždy tu bude niečo (nové), čím si človek ten čas skráti. (???) No, dúfam, že ste ma dobre pochopili, a ak nie, tak sa aspoň môžete,  mrknúť na plánované filmy, ktoré sú podľa knižnej predlohy (YA literatúry), lebo okrem toho, že tam boli nejaké zmeny, tak to chcem mať proste len všetko pokope :D



1. The Perks of Being a Wallflower                        14. September 2012(USA premiéra)
Podľa knihy: The Perks of Being a Wallflower         
Autor knihy:  Stephen Chbosky
SK vydanie : Charlieho malé tajomstvá
O čom je kniha:
Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti.

2. Now is Good                                                           21. September 2012(UK premiéra)
Podľa knihy: Before I Die
Autor knihy: Jenny Downham
Sk vydanie :  Skôr než zomriem
O čom je kniha:
Každý z nás vie, že raz zomrie. Lenže v šestnástich to nečaká nikto.
Smrteľne chorej Tesse Scottovej zostáva iba niekoľko mesiacov života a ona sa rozhodne prežiť ich absolútne naplno. Nechce byť ukrátená o nič, čo život ponúka jej zdravým rovesníkom. Číslo jeden na jej zozname je sex. A začať chce dnes večer.
Splniť si túžbu nebýva ľahké a zakaždým je tu riziko, že namiesto radosti zažijeme rozčarovanie. A niekedy si nás šťastie vystriehne vo chvíli, keď ho najmenej čakáme.
Tento nevšedný román o neskrotnej túžbe žiť a milovať tvárou v tvár vlastnej smrti je vášnivou oslavou života. 

3. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2         16. November 2012(USA prmiéra)
Podľa knihy: Breaking Dawn
Autor knhy : Stephenie Meyer
Sk vydanie  : Úsvit
O čom je kniha: 
Štvrtá - záverečná časť Twilight Ságy
Vyzeralo to tak čarovne - Bella s Edwardom sa vzali - konečne. Romantické medové týždne, chápavý členovia rodiny a priatelia, kto by mohol chcieť viac? Ako sa niečo môže pokaziť? Ale samozrejme, jedna z najneočakávanejší vecí sa stala a Bella s Edwardom sú zachytení medzi životom, ktorý si už naplánovali, alebo, pokiaľ sú ochotní vzdať sa všetkého, čo prináša nepoznané cesty, sa nechajú viesť osudom. A samozrejme, nesmieme zabudnúť na Volturiových, ktorí nie sú nikdy príliš ďaleko - vždy ochotní zhodiť Cullenových a všetko za čím stoja.

4. Beautiful Creatures                                                  13. Február 2013(USA premiéra)
Podľa knihy: Beautiful Creatures
Autor knihy: Kami Garcia & Margareh Stohl
Sk vydanie : Nádherné tvory
O čom je kniha:
Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné.
No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy.
Lena Duchannesová je neter miestneho vydedenca Macona Ravenwooda. Je iná ako ostatní, i keď zúfalo túži žiť ako obyčajné dievča. Snaží sa utajiť svoje schopnosti aj kliatbu, ktorá už celé generácie prenasleduje jej rodinu, no niečo také sa nedá navždy skryť ani v zarastených záhradách, kalných močiaroch a spustnutých cintorínoch hlbokého Juhu. Lenin príchod rozvíri stojaté vody Gatlinu. Čelí nielen rodinnej kliatbe, ale aj predsudkom starousadlíkov, ktorí sa bránia všetkému, čo sa vychyľuje zo zabehaných pravidiel. Ethan si postupne začína uvedomovať, aké silné puto ho k Lene viaže. Snaží sa ju chrániť pred útokmi spolužiakov, no uchrániť ju pred rodinnou kliatbou bude oveľa ťažšie. 

5. Percy Jackson: Sea of Monsters                               15. Marec 2013(USA premiéra)
Podľa knihy: The Sea of Monsters
Autor knihy: Rick Riordan
Sk vydanie : More oblúd
O čom je kniha:
V tomto druhom dobrodružstve Percyho Jacksona sa Percy po ukončení siedmeho ročníka zúčastňuje leta v Tábore Miešancov, kde okrem neho sú aj ostatné deti potomkami bohov a smrteľníkov. Jednej noci sa mu sníva o jeho kamarátovi Groverovi, ktorému hrozí nebezpečenstvo. Po tom ako ich napadnú monštrá počas hodiny telocviku, Percy a Tyson, dieťa bez domova, sú zvolaní ich kamarátom, miešancom, Annabethom aby okamžite bežali do napadnutého tábora. Strom chrániaci tábor zomiera a vedúci Chrion sa nikde stratil. Ďalší jeho sen mu prezradí, že nebezpečenstvo hroziace Groverovi stále rastie a má svoj zdroj na tom istom ostrove ako legendárne zlaté rúno, ktoré môže pomôcť táboru z problémov. Spolu s priateľmi sa tak rozhodne prejsť cez More oblúd, kde na nich zaútočí legendárne zlo.

6. The Host                                                                       29. Marec 2013(USA premiéra)
Podľa knihy: The Host
Autor knihy: Stephenie Meyer
Sk vydanie : Hostiteľ
O čom je kniha:
V tomto dráždivom thrilleri sa na našu planétu dostanú mimozemskí paraziti, ktorí využívajú ľudské telo ako schránku a kontrolujú mozgovú aktivitu svojich hostiteľov. Vďaka nim tak vymiznú choroby ako rakovina, nie su žiadne vojny a celá Zem je jeden veľký raj. Niektorí ľudia sú ale proti nim - chcú Zem späť, obzvlášť Melanie Stryder, dokonca i po tom čo ju chytia a umiestnia jej do hlavy parazita. Stáva sa tak hostiteľskou schránkou pre novú bytosť pomenovanú Wandere. Melanie sa však nevzdáva a pomocou vzdorujúcich zdravých buniek, ktoré jej v mozgu ostali presvedčí svojho Wanderera aby šli hľadať do Arizónskej pušte muža, ktorých miluje. Jej rodina však nie sú len tak obyčajní ľudia, sú to rebeli.

7. The Mortal Instruments                                             23. August 2013(USA premiéra)
Podľa knihy: City of Bones
Autor knihy: Cassandra Clare
Sk vydanie : Mesto kostí
O čom je kniha: 
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?

8. Catching Fire                                                                22. November 2013(USA premiéra)
Podľa knihy: Catching Fire
Autor knihy: Suzanne Collins
Sk vydanie  : Skúška ohňom
O čom je kniha:
Po tom čo vyhrali Hru o život v predchádzajúcom dieli, sa Katniss Everdeen a Peeta Mellark vracajú do Štvrte 12, chudobnej štvrte vo fiktívnom meste Panem. V deň keď majú začať svoju víťaznú túru po celej krajine, navštívi ich prezident celej show. Vysvetlí im, že nie je príliš nadšený tým, že sa v súťaži vyhrážali spoločnou samovraždou, čo im vlastne zaručilo výhru. Prezident show povie Katniss, že v momente keď sa vzoprela Capitolu, spustila tým reťazovú reakciu a začala tak vlnu rebelstva v celej štvrti. Vyhráža sa zabitím jej najlepšieho priateľa Gala, ak nedokáže všetkým, že jej čin nebol aktom vzdoru Capitolu, ale len prostým aktom lásky k Peetovi. Capitol však chce pomstu, Capitol chce odplatu! 
           ***
Dúfam, že sa máme na čo tešiť!!! :D

                                                  

5 komentárov:

  1. na charlieho pôjdem určite!:D na breaking dawn ma hádam nikto nútiť ísť nebude a na tie nádherné príšery alebo ako sa to volá pôjdem asi len preto, pretože to má sakra dobrý cast(A)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa veľmi teším na Now is Good, ale malo to byť pôvodne 25. máj, a posunuli to na september!! No a samozrejme TMI :D, ale to je ešte vééélmi ďaleko :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Hostitele se HODNĚ těším!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. je tam premiera charlieho 14.9. no ešte stale to nie je v našich kinach...bude vôbec niekedy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ, nikde nie je zmienka o plánovanej slovenskej premiére Charlieho, a rovnako ani čo sa filmu Now is good týka...

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...