októbra 08, 2012

Daj si pozor, kto vstupuje do tvojich snov!


Bratislava 7. októbra 2012 – Vydavateľstvo Fragment prináša čitateľom opäť fantastickú fantasy sériu od nemeckej autorky Bettiny Belitz. Prvá časť série s názvom Ukradnuté sny vyšla 4. októbra. Vzrušujúci a napínavý román silne pôsobí na emócie čitateľa a autorka svojím živým a bohatým jazykom presvedčí fanúšikov fantasy, že ešte stále je možné priniesť nové prvky a nový fascinujúci príbeh.

Prvá časť série rozpráva príbeh o sedemnásťročnej Ellie, ktorá musela proti svojej vôli opustiť mesto, v ktorom žila, a školu, v ktorej mala stráviť už len posledný maturitný ročník. Jej otec dostal prácu v malej zapadnutej dedinke, kde pracuje na klinike ako uznávaný psychiater. Rodičia sa do prostredia okamžite zamilujú, ale pre Ellie je táto zmena obrovskou záťažou. V škole, ktorú tu musí navštevovať, ju považujú za mestskú fiflenu a ona ani náhodou nemá chuť meniť ich názor, pretože cíti len nenávisť a hnev azda na celý svet.
Všetko sa zmení v okamihu, keď sa počas búrky v lese dostane do nebezpečenstva a zachráni ju tajomný mladý muž na koni, ktorý akoby ani nebol z tohto sveta. Od toho dňa naňho neustále myslí.
Kto to je a čo robil v takom strašnom počasí na koni v lese a dokonca bez sedla?
Nie je to však len tajomný záchranca, ktorý jej nedá spať. Sú to aj hlasy, ktoré počuje v svojej hlave, obrovská únava, ktorá ju núti stále spať, a zvláštne sny, ktoré sa občas menia na nočné mory.
Kto je ten tajomný chalan a čo skrýva? Čo pred ňou tají jej vlastný otec a aké nebezpečenstvo im všetkým hrozí?
Tento napínavý fantasy príbeh prináša nové tajomné bytosti, ktoré skrývajú pred svetom svoje tajomstvá. Odkrýva dobrú aj odvrátenú a nebezpečnú stranu sveta nočných prízrakov.
Autorka úžasným spôsobom opisuje prostredie, jej opisy prírody a ľudí sú natoľko živé, že čitateľ bude mať pri čítaní pocit, akoby skutočne cítil a dýchal rovnaký vzduch ako postavy v príbehu. Od začiatku môže vnímať to zvláštne napätie a vznášajúce sa tajomstvo nad hlavnou hrdinkou, čo núti čitateľa čítať ďalej a dozvedieť sa viac.

Anotácia:
Sedemnásťročná Elisabeth Sturmová je naštvaná snáď na celý svet. Kvôli rodičom sa musela presťahovať, prišla o všetky kamarátky, a navyše tu na vidieku nie je takmer žiadna príležitosť na zábavu. Všetko však zmení stretnutie s Colinom. Prečo ju tento odmeraný a chladný chalan od začiatku priam neuveriteľne priťahuje, to si sama nedokáže vysvetliť. Je pre ňu jednou obrovskou hádanku.
Aké je jeho tajomstvo? Čo skrýva? Svojím pátraním odhalí Elisabeth pravdu nielen o Colinovi, ale aj o vlastnej rodine a zistí, že im všetkým hrozí obrovské nebezpečenstvo.

2 komentáre:

  1. toto vyzerá naozaj veľmi dobre 8o

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež si myslím. Kniha si určite nájde svoje miesto u mňa na poličke :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...