septembra 27, 2013

Keď draci....tak Serafína

Draci, tak ako ich ešte nepoznáte!

Bratislava 25. septembra 2013 –  Vydavateľstvo Fragment prináša na knižné pulty výnimočnú fantasy sériu Serafína od americkej spisovateľky Rachel Hartman. Prvá časť s názvom Skrytá tvár vyjde 1. októbra. Autorka si podmaní čitateľov svojím neobyčajným príbehom o drakoch, ktorý napísala s presvedčivosťou a originalitou. Behom jedného roka po vydaní originálu knihy boli predané práva na preklad do 16 jazykov.

V krajine Gorred už takmer štyridsať rokov žijú ľudia a draci v mieri. Draci sú schopní brať na seba ľudskú podobu, a tak sa môžu ako vyslanci zúčastňovať na verejnom živote a svoju neobyčajnú múdrosť odovzdávajú ďalej ako učitelia. Napriek tejto zvláštnej schopnosti ľudské emócie pre nich zostávajú veľkou záhadou. S blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie a vzájomná tichá nevraživosť medzi drakmi a ľuďmi sa prehlbuje ešte viac, keď je za záhadných okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny. Obvinenie z tejto vraždy padne na drakov.
V tomto neľahkom období sa na kráľovskom dvore ocitne Serafína Dombeghová, neobyčajne nadaná hudobníčka, ktorá musí za každých okolností skrývať svoje vlastné tajomstvo.
Nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs, kapitán Kráľovskej gardy,  však až príliš začína tušiť pravdu, ktorej odhalenie by Serafínu mohlo stáť život.
Akú úlohu zohrá Serafína pri odhalení sprisahania ohrozujúceho mier v krajine?
Autorka vykresľuje  svoje postavy neobyčajne živým jazykom, vnára čitateľa do problémov jednotlivých postáv, dovoľuje im nahliadnuť do ich vnútra, spoznať ich svet. Hlavná hrdinka Serafína bojuje s vlastnými „démonmi“ a jej cesta za sebapoznaním a sebaprijatím je plná úskalí a nebezpečenstva. 

 Tento výnimočný debut ocenil aj Christopher Paolini, autor bestselleru Odkaz Dračích jazdcov: „Neobyčajne napísaný príbeh o vierohodných postavách a tých najzaujímavejších drakoch, s akými som sa za dlhý čas vo svete fantasy stretol. Pôsobivý debut; nemôžem sa dočkať, čo ďalšie Rachel Hartman napíše.“

Ohlasy  v zahraničnej tlači:
 „Vo vynikajúcom debute Rachel Hartman žijú ľudia s drakmi – ktorí na seba vedia brať ľudskú podobu, nie však emócie – v krehkom mieri už 40 rokov. Draci by mohli ľudstvo zničiť, ale sú ním fascinovaní... Kníh s tematikou drakov je veľa, ale táto nad ostatnými vyčnieva o hlavu a pazúry.“
Kirkus Reviews

„Hartman sa presadila ako neobyčajne zaujímavá a talentovaná nová autorka... Na jej debute je možné obdivovať mnoho vecí, začínajúc vynaliezavou hrdinkou a fascinujúcim prístupom k drakom, po podrobne vykreslenom stredovekom prostredí, s dôrazom na hudbu a rodinu.“
Publishers Weekly
RECENZIA ČOSKORO NA BLOGU




3 komentáre:

  1. netrpezlivo čakám, kedy sa mi kniha dostane do rúk :D neskutočne sa na ňu teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne kniha dnes prišla a hneď sa do nej aj púšťam ;)

      Odstrániť
  2. Ahoj :) Nominovala jsem tě v tomhle tagu :)
    http://kniznisvetnavzdy.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...