novembra 06, 2013

RC: NESPÚTANÁ (Cynthia Handová)

Anotácia: Posledných pár rokov v sebe skrývalo viac prekvapení, než mohla Clara Gardnerová, ktorej v žilách koluje anjelská krv, vôbec niekedy očakávať – od závratných výšin, do ktorých ju vyniesla prvá láska, až po mučivé chvíle spojené so stratou blízkej osoby. Jedinou vecou, ktorú už dlhšie nemohla popierať, bol fakt, že jej nikdy nebolo súdené viesť normálny život. Odkedy prišla na to, akú významnú úlohu zohráva medzi ostatnými anjelskými bytosťami, bola Clara odhodlaná ochraňovať Tuckera Averyho pred zlom, ktoré ju prenasleduje… Aj za tú cenu, že im to obom zlomí srdce. Clara sa rozhodne opustiť mesto a zamieri späť do Kalifornie – a to isté urobí aj Christian Prescott, neodolateľný chlapec z vízie, ktorá podnietila celú túto cestu. 
Padlý anjel, ktorý na Claru zaútočil, sleduje každý jej pohyb. A nie je jediný… S blížiacim sa bojom proti Čiernym krídlam je Clare čoraz jasnejšie, že musí splniť svoj údel. Ale nezaobíde sa to bez obetí a zrady. Clara si musí raz a navždy vybrať svoj osud.

Opäť jeden záver zaujímavej série a s čistým svedomím môžem povedať, že dôstojný, i keď to malo svoje muchy, ktoré sa nedali prehliadnuť.

Zaujímavosťou a nie veľmi lichotivou na tejto knihe bolo to, že mala zlý začiatok a tiež koniec, ale príbeh medzi tým, bol poriadna jazda o nervy.
Pomalý a nudný začiatok sa dĺĺĺho, dlho vliekol. Nič zaujímave sa tam nedialo. Clara sa zoznamovala so Stanfordom, riešila Jeffreyho, riešila Angelu, riešila svoju aj ich vízie, bola stále s Christianom, a pritom myslela na Tuckera (klasika).
Bolo to také ticho pred búrkou. Clara vedela, že jej a aj jej priateľom hrozí niečo zlé, len nevedela kedy, a kde sa to stane. Aspoň, mala dosť času sa na to pripraviť. Ako vždy stál po jej boku Christian, vo všetkom jej pomáhal a podporoval ju. Ich vzťah sa stále nikam nepohol, aj keď už Clara s Tuckerom nechodí. Tucker tam skoro vôbec nebol a nemôžem povedať, že by mi to vadilo. Po predošlom diely, kedy ho autorka odsunula na druhú koľaj, som si obľúbila Christiana a Tucekr akosi zapadol prachom. Stratil svoje čaro a preto, keď sa tam sem-tam mihol, tie momenty ma nebavili a nepáčilo sa mi ani jeho správanie. 

Na(ne)šťastie konečne prišiel čas vízií. Prvé prišlo na rad Angelino. Myslím, že to jej až taká záhada nebola. Hneď ako sme sa dozvedeli určité okolnosti týkajúce sa jej osoby, mohlo každému dopnúť o čo ide a ako to bude pokračovať. Mne určite. Potom sa to spustilo všetko. Jedna akcia striedala druhú a okamžite ma príbeh vtiahol a nepustil, až kým som neotočila poslednú stranu. Niektoré momenty boli naozaj napínavé a veľa ráz som sa prichytila, že som prestala dýchať. Akcia dobrá, to sa musí nechať. Potešilo ma aj to, že sa veľa vecí vysvetlilo s predchádzajúcich dielov. Najmä, ako Clarina mama všetko vždy vedela dopredu. Zistili sme pravdu o tom záhadnom vtáčikovi, ktorý jej vždy všetko vyštebotal. 
V napínavom tempe to pokračovalo až do konca, ale.... Všetko by to bolo dobré, keby autorka neurobila to najväčšie klišé aké sa dalo spraviť. Viem, že všetci od prvého dielu mali istú predstavu ako sa to skončí, aj si určite želali happy end, ale niekedy je dobré prekvapiť a trocha zamiešať karty. Bol by to určite smutnejší koniec, ale viac nečakaný a originálnejší.
Kvôli tomu, som bola na konci veľmi sklamaná. Po dobrej a akčnej zápletke som takéto presladené vyvrcholenie nečakala a nepáčilo sa mi to.

Hodnotenie knihy bolo pre mňa veľmi náročné. Rozhodne to bolo lepšie ako druhý diel, ale nie tak dobré ako prvý. Nudný začiatok sa nedal prehliadnuť a aj keď zvyšok bol dobrý, ten koniec ma sklamal. Ale na druhej strane si viem predstaviť, že práve takéto zakončenie veľa ľudí poteší. Preto strhávam hviezdičku za začiatok a polovičku hviezdičky za koniec. 3,5*
Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media. Objednať si ju môžete priamo TU na ich stránke.

4 komentáre:

  1. Podľa bol toto najslabší diel série a súhlasím, že ten koniec bol obrovským klišé. To už ani nebolo dojemné, ale smiešne, lebo aj tak každý vie, ako to nakoniec dopadne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo sa týka akcie, bola určite najlepšia, ale keď to beriem ako celok, tak sa mi najviac páčila jednotka.

      Odstrániť
  2. Nevím proč, ale pořád se knížce vyhýbám. Snad jí někdy přečtu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak si čítala tie dve pred tým, určite sa pusti aj do tohto.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...