apríla 23, 2014

ADD YOURS: Knižná edícia (APRÍL)

Aj ja som sa nechala strhnúť touto reťazovkou ktorú spustila do sveta Judit z MAWOB.
Ak sa budete chcieť zapojiť aj vy TU si môžete nájsť všetky potrebné informácie ktoré k tomu potrebujete.

Otázky čo si Judit na nás vymyslela mi dali celkom zabrať pretože som sa musela silno nad viacerými zamyslieť. Nechcela som dávať stále tie isté knihy ktoré sa na každom blogu opakujú ale niekedy sa to proste nedalo.

Autor, od ktorého by som si prečítala aj telefónny zoznam. 

Hneď prvá otázka bola riadny oriešok. V tomto prípade nedokážem podať jednoznačnú odpoveď, pretože keď som sa pozrela do svojej zbierky zistila som, že skoro od žiadného spisovateľa som nečítala viac než dve knihy či série, takže som nemala z čoho vyberať a porovnávať. Nakoniec som sa rozhodla, že najpravdepodobnejším autorom od ktorého budem čítať v budúcnosti asi všetko je John Green, pretože jeho tvorba ma uchvátila. Čítala som síce len dve knihy, ale už teraz viem, že ostatné budú rovnako kvalitné.

Autor ktorého tak neznášam, až ho milujem.


V tomto bode väčšinou každý dáva Cassandru Clare a ani sa im nečudujem. Tiež to tak cítim, ale pre mňa je väčšmi nenávidená a zároveň milovaná, J.K Rowlingová. Knihy od Cassandry čítam teraz ako dospelá, takže sa so stratami postáv dokážem zmieriť, ale na tú traumu, ktorú mi spôsobila Rowlingová keď odstránila Siriusa, potom Dumbledora a v siedmom diely polovicu knihy, nikdy nezabudnem. Moje detské idoly boli nenávratne preč a spolu s nimi aj koniec môjho krásneho dectva. Svet bez Dumbledora už nebude nikdy ako predtým.

Kniha, kvôli ktorej som jednu noc vôbec nespal/a.

Fúú, tak to sa mi už celkom dlho nestalo. Nie že by som nečítala nič také dobré, ale jednoducho vždy zaspím, či chcem alebo nechcem. Už to nie je ako za mlada :D Ak by som mala povedať poslednú, pri ktorej sa mi to stalo, tak Měděný jezdec od Paulliny Simonsovej ma dokázal držať pri živote do skorých ranných hodín, ale ak mám určiť jednu, pri ktorej som nespala vôbec a musela som ju dočítať za každú cenu, bol Nov od Stephenie Meyerovej. Bolo to na začiatku Twilightovského šialenstva a neviem si predstaviť, ako by som dokázala zaspať s myšlienkou, že tá kniha leží len tak vedľa mňa a ja si v klude spím. Nemysliteľné. Najpodivnejšie na tom bolo to, že táto kniha ma bavila zo všetkých najmenej, ale čítala som ju ako zmyslov zbavená len z princípu, že to bol "úžasný" TWILIGHT.

Kniha, na ktorú sa odhodlávam už roky.

Táto otázka bola pre mňa asi najľahšia a nemusela som pri nej vôbec rozmýšľať. Jednoznačná odpoveď je Meno vetra. Tak dlho ju už chcem prečítať, až je to smiešne. Dokonca som ju raz mala doma požičanú z knižnice a ani to ma nedonútilo sa do nej pustiť. Pred termínom než som ju musela vrátiť som sa odhodlala na pár strán, kým som si neuvedomila, že už to aj tak nemá zmysel. Kamarátka ma stále bombarduje s tým, aká to je úžasná kniha a že si ju musím prečítať. Verím, že je super a viem, že by sa mi to páčilo, jednoducho si k sebe nevieme nájsť cestu. :( Ale raz si ju určite prečítam, to sľubujem.

Postava, ktorá mi zlomila srdce.

Ťažko vybrať jednu. Vo väčšine kníh ktoré prečítam, sa nájde niekto, kto mi zlomil srdce. No, možno jeden trochu vytŕča. Alexander Bělov z knihy Letní zahrada. V prvých dvoch knihách bol pre mňa dokonalosť sama. Poznať ho, tak ho uctievam a zrazu prišla tretia kniha a moje ilúzie o dokonalosti sa rozplynuli. Strašne som bola z neho sklamaná. Viem, že si prežil strašné veci, ale to ako sa správal bolo otrasné. Chvíľkami som si priala, aby v tej vojne radšej zomrel ako hrdina a stelesnenie dokonalosti, než aby sa teraz po svete ponevieral ako troska bez emócií. Aj keď si to na konci trocha vyžehlil, už to nikdy nebude pre mňa ten božský Alexander.

Hrdina, ktorý ma zruinoval pre všetkých ostatných.

V tomto bode budem strašne "originálna" :D Nemôžem napísať iné meno než Adrian Ivashkov. Milujem ho a na tom sa nikdy nič nezmení. Uvažovala som ešte nad menom Will Herondale, ale Adrian je proste best. Chlapci s dobrým humorom to je moje ;)

Hrdinka, ktorá ma sklamala.

Takých je viac, ale napíšem také, čo sa často nespomínajú. Jedna je tá, čo urobila hroznú vec, ktorou ma úplne zničila. Opustila úžasného chlapa. Viac sa dočítate pri otázke nižšie. Kvôli spoileru napíšem to meno tak, aby nebolo vidieť, ale kurzorom si to môžete zviditeľniť Diana Hollandová zo série LuxusĎalšia hrdinka ktorá ma sklamala, bola Grace zo série Vlci z Mercy Falls. Bola nudná, nevýrazná a žila si len ten svoj svet, ktorý zahŕňal vlkov. Nebavilo ma čítať o nej, nič čo spravila nebolo zaujímavé. Toto dievča má u mňa nula bodov.

Knižný pár, ktorý  nie je pár ale mal by byť, pretože by mi to urobilo hroznú radosť!

Najťažšia otázka zo všetkých. Pri nej som si vééééľmi dlho namáhala svoje závity, ale nakoniec som na niečo prišla. Ide o trochu iný vzťah. Tí dvaja raz boli spolu, potom chvíľu nie a celú sériu som čakala len na to, kedy už budú konečne oficiálne spolu a nikto im v tom nebude brániť a namiesto toho som dostala šok, ktorý som rozdýchavala ešte niekoľko dní po prečítaní. Najprv som si myslela, že mám zlé vydanie, alebo mi niekto prepísal strany. Ale nie! Ona sa naozaj po tom všetkom čím si prešli na neho vykašľala a odišla preč. Vzťah, ktorý bol úžasný a kvôli ktorému som tu sériu čítala, sa nakoniec nekonal. Takže áno, týchto dvoch by som určite chcela mať spolu. O koho ide? Je to spoiler, takže ak si to chcete prečítať, prejdite kurzorom na koniec riadku. Ide o sériu Luxus od Anny Godbersen.Henry Schoonmaker a Diana Holland.

Za filmové spracovanie ktorej knihy by som dal/a svoju pravú obličku?

Už minule som tu písala článok o filmoch podľa YA fantasy kníh, a tak určite viete, že za tieto filmy by som obličku určite nedala. Ale je jeden kniha ktorú by som si strašne rada pozrela sfilmovanú. Zdieľam rovnaký názor ako Judit a chcela by som vidieť Medeného jazdca. Myslím, že by to mohol byť krásny, dojemný príbeh, tak ako aj kniha. Malo by to všetky prvky, ktoré mám na filmoch rada. Obdobie 2 sv. vojny, mladú lásku, dobré postavy, silný príbeh. Podľa mňa by to na filmovom plátne mohol fungovať.

Otázka na telo: Môj najväčší knižný prehrešok

Neviem, či sa to dá považovať za prehrešok, ale ja to tak beriem. Séria Škola noci, je moje prekliatie!!! Absolútne ma nebaví, vždy sa pri tom len rozčúlim, a aj tak som dokázala tomu obetovať toľko času a peňazí. Doteraz nechápem, ako som si mohla kúpiť 7 kníh, keď mi bolo po prvej jasné, že ma to nebude baviť. Najhoršie na tom celom je, že aj keď si to uvedomujem, už minule som rozmýšľala, že si kúpim ďalšie diely :D Asi by som mala vyhľadať odbornú pomoc, lebo toto nie je v poriadku. :D

Ak by vás zaujímali aj iné odpovede z ADD YOURS:









1. Domčo  6. Naty  11. Madžgy  
2. Kristy  7. Marry  12. Nikee  
3. Terra  8. Báška  13. Vicky  
4. Peťo  9. Mara  14. Maci  
5. E_V_E  10. Maťa  

2 komentáre:

  1. Keby si si chcela kúpiť Školu noci 10, tak ja sa pekne obetujem a požičiam si ju :) Tu som ešte nečítala, nekúpili ju v knižnici, čím ma štvú :D Ja mám tú sériu rada :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak náhodou príde ten deň, kedy sa dočista zbláznim a kúpim si už 10 diel Školy noci, tak ti ho nie len že požičiam, ale kludne si budeš môcť zobrať celú sériu, pretože ja už budem pravdepodobne sedieť v izbe s mrežami na oknách a v bielej bunde s rukami za chrbátom. Tam už ich určite nebudem potrebovať :D

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...