januára 04, 2016

RC: JEDNA JEDINÁ NOC (Kyra Davisová)

Obálka aj názov knihy veľa prezrádzajú o aký román pôjde. Po knihe som siahla zámerne práve pre svoj šteklivý obsah. Svojho času som podobné knihy čítala dosť nahusto, až sa mi pomaly zunovali. Dala som si od nich menšiu pauzu a práve do románu Jedna jediná noc som vložila svoje nádeje, že ma opäť privedie na chuť žánru erotických príbehov.

Začala som čítať s malou dušičkou, ale po prvých stránkach som bola milo prekvapená. Príbeh sa začal klasicky ako už mnoho iných pred ním a aj ďalších potom a zároveň ma upútal niečim svojským. Hriešnosť jednej noci s cudzincom, kedy aj ten najvernejší jedinec podľahne základným pudom. Nie je to nič čím by sa mal ktokoľvek chváliť, ale žiaľ je to prirodzená súčasť každého z nás.
Pokiaľ sa jedná len o jednu jedinú noc plnú vášne s cudzincom, ktorého už nikdy neplánujeme vidieť, je myšlienka takéhoto hriechu vábivá a sexi. Aj v prípade, že doma vás čaká milujúca polovička.
Chybičky ktorých sa Kasie dopustila v osudnú noc boli práve tie, ktoré si ma získali. Slušné dievča, čo zrádza svoj šesť ročný vzťah len pre jednu noc vášne. Popravde, pán Dade v tom zohral veľkú rolu tiež.

Bolo mi jasné, že cudzinec nemôže ostať navždy cudzincom, keď má kniha 400 strán, a tak pán neznámi dostával postupne veľmi konkrétne kontúry. Čím ďalej príbeh pokračoval, tým strácal moju pozornosť. Možno som dúfala, že sa dej bude vyvíjať úplne iným smerom, ale smer akým išiel nebol ani zďaleka tým najväčším sklamaním. O to sa postarali hlavné postavy. Kasie a Robert Dade.

Tak ako ma pán Dade uchvátil na začiatku knihy, tak som ho na konci nemusela. Všetky negatíva ktoré poznám by som mu mohla prideliť. Manipulatívny, arogantný, slizký had mu sedí asi najlepšie. A tie reči ktorými Kasie kŕmil. Och, to bolo ako zo zlej telenovely. Viem, že tieto klišé kydy sú v každej podobnej knihe, ale v tomto prípade mi to vadilo extrémne. S jeho postavou mi to absolútne nepasovalo. Namiesto toho, aby som z neho mala ochkať a roztápať sa ako Kasie, som mala chuť dať mu facku.
Ešte viac ma však rozčuľovala alebo skôr sklamala Kasie. To čo s ňou robil, respektíve, čo so sebou nechala robiť, bolo obyčajné ženské ponižovanie. Veď bola pri ňom absolútne nesvojprávna. Čo sa môže niekomu na tom páčiť? Fakt som bola pohoršená ako nechala so sebou zametať a nevedela si povedať svoje.

Knihu som dočítala len vďaka vedľajším postavám. Vzťah Kasie-priateľ-milenec sa vyvinul presne ako som nechcela, ale aspoň z neho vzišiel pre príbeh zaujímavý ex-priateľ. Ktorý bol úplný kretén, ale rozhodne viac skutočný ako pán Dade. Najviac si ma asi získala Kasiina kolegyňa z práce Asha. Nebolo jej tam veľa, ale vždy ma dokázala fascinovať a zaujať.

Vypadá to tak, že k erotickým románom sa zas tak skoro nevrátim. Neviem, či to bolo nesprávne zvolenou knihou, alebo ešte nenastal správny čas sa k ním vrátiť, ale Jedna jediná noc ma nepresvedčila. Možno som bola kritická viac ako si kniha zaslúžila, ale pár Robert a Kasie mi jednoducho nesadol. Vôbec.

Až v autorkinom poďakovaní na konci knihy som zistila, že sa jedná o trilógiu. Najprv som sa trochu zhrozila, že ako môže ešte pokračovať príbeh týchto dvoch, keď už aj tých 400 strán bolo na mňa moc. Išla som si to rýchlo zistiť a bola som milo prekvapená. Podľa toho ak som dobre pochopila, bude druhý diel o Melody, sestre Kasie. To môže byť vzhľadom na to, čo sme sa o nej dozvedeli, oveľa zaujímavejšie rozprávanie ako bolo toto.
Kniha ma neočarila, ale ani zďaleka nebola najhoršia svojho druhu akú som čítala. Odporučiť vám ju neviem, ale ak má niekto rád tento žáner, vyskúšať ju môže.

Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media. Ak máte o knihu záujem, môžete si ju kúpiť TU.

Anotácia: Kasie Fitzgeraldová je spolehlivá a zodpovědná. A má těsně před svatbou. A právě to je důvod, proč ji kamarádka vytáhne na víkend do Las Vegas. Má to pro ni být poslední výkřik svobody, než se vdá. Za jednu jedinou noc se toho sice nedá příliš stihnout, ale i přesto se Kasie změní život. I když obvykle takové věci nedělá, vyspí se záhadným cizincem a jedinou její myšlenkou je, že netušila, že to může být takové... 
Podlehne Kasie své vášni nebo si zachová chladnou hlavu a zůstane se svým dlouholetým partnerem? Dokáže jí jedna jediná noc ve Vegas převrátit život naruby? Román Jedna jediná noc ve vás rozezní ukrytou vášeň a rozehraje utajené touhy, které vás srazí na kolena.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...