januára 06, 2012

10 vecí, ktoré sme sa dozvedeli pri odhalení obálky "City of Lost Souls"

Obal knihy "City of Lost Souls",  piata kniha veľmi úspešnej série „Nástroje Smrti“ od spisovateľky C. Clare bola odhalená zapáleným fanúšikom v stredu, 04.01.2012.
Na obálke je Jace a Clary vo vášnivom objatí s mestom Paríž, ktoré, ako sme sa dozvedeli, je neoddeliteľnou súčasťou v tomto piatom pokračovaní ako pozadie príbehu..
Cassandra strávila veľa času odpoveďami na otázky na Twitteri a Tumblr o obálke a samotnej knihe, ktoré ukazujú na  docela hlboký pohľad.
Tu už máme spomínaných 10 vecí, ktoré same sa dozvedeli z novej obálky:
·        Áno, na obálke je Jace: je to také malé uistenie pre tých fanúšikov, ktorí si neboli istí, či sa jedná o Jacea alebo ide o Jonathana/Sebastiana na titulnej strane. Jonathan/Sebastian mal v City of Glass sice čierne vlasy ale jeho prirodzená farba je blond.

·        Obálka s dvomi mužmi nebude: myslím, že môžem povedať, že väčšina fanúšikov chcela na obálke vidieť Aleka a Magnusa, čo je obľúbená požiadavka. Ale marketingové oddelenie, Simon & Schuster, sa stavajú zásadne proti tomuto návrhnu. Tento prípad nastal aj v minulosti, keď chcela mať Cassandra na titulke City of Glass Jacea a Sebastiana/Jonathana. Ale ona povedala, že sa vyjadrili: "Dvaja chlapi na obálke, nikdy!"

·        Cassie si vybrala ako model na titulok Jacea a Clary: V prvom cykle série Nástrojov smrti bola na obálke len jedna postava (charakter), v druhom cykle budú postavy dve, tak ako na obálke City of Fallen Angels bola Clary a Simon. Aspoň o tomto mohla rozhodnúť....:-)

·        Clary sa objavý na každej knižnej obálke druhého cyklu: S novým cyklom prišli aj nové zmeny. Ako sme si mohli všimnúť na predchádzajúcich troch obaloch bola vždy len jedna postava a mala zobrazenú len polovicu tváre. Na pokračovaniach budú postavy dve a budú plne viditeľné.

·        Model Clary vo Fallen Angels a Lost Souls je rovnaký: Model Clary na knižnej obálke je skutočná tvár, ktorá je aj na obele štvrtej knihy. "Skutočne je to naozajstná tvár. Nie je to rovnaké dievča ako z City of Ashes, ale je to naozaj vzácnosť, že sa im podarilo získať rovnaký model, pretože to bolo úplne odlišné fotenie" napísala Cassie v Tumblr.

·        Cassie si myslí, že Lily Collins vyzerá viac ako Clary, než modelka na obálke: Fanúšikovia sa pýtali Cassandry, ktorá je Clary viac podobná, odpovedala, že Lily, ale tá sa bude objavovať na plagátoch k filmovej adaptácii, ktorá začne na jar tohto roku.“ Lily mala predtým červené vlnité  vlasy a pri nakrúcaní ich bude mať také opäť.“

·        Bude aj špeciálne vydanie City of Lost Souls: Tak ako to bolo s Fallen Angels a Clockwork Prince, aj CIty of Lost Souls bude mať špeciálne vydanie. Pred niekoľkými mesiacmi Cassie požiadala fanúšikov aby jej napísali, čo si želajú v obsahu tohto špeciálu. Teraz len zostáva otázka, čo to bude???

·        Cassie odhalila dĺžku piatej knihy: City of Lost Souls bude mať oficiálne 537 strán, a podľa kvality Cassandriných prác, to bude 537 strán srdcervúcej lahôdky. S počtom strán je piata kniha v poradí na druhom mieste, hneď za City of Glass, ktorá má strán 560.

·        Prológ odhalil miesto deja, kde sa príbeh začína: Spolu s odhalením obálky, USA Today odhalili aj prológ knihy, ktorý nám dáva dobrú predstavu miesta deja, kde sa príbeh začína. Podľa Cassie sa prológ začína presne tam, kde City of Fallen Angels končí. Ale udalosti v prvej kapitole sa odohrávajú 2 týždne po udalostiach v prológu. "Prológ pokračuje hneď po CoFA,  zvyšok knihy je o dva týždne neskôr," napísala Cassie na Twitter.

·        Čakanie na 8.mája je ešte poriadne veľké sústo: Niet pochýb, že po CoFA túžia fanúšikovia zistiť čo sa stane ďalej po vyčerpávajúcej scéne na streche, kde sa príbeh končí. Vydanie Clockwork Prince, druhého dielu série Infernal Devices slúži ako dokonalé emocionálne rozptýlenie, ak nie viac. Okrem obálky a prológu piatej knihy sú tu ešte upútavky, ktoré otestujú  vaše emocionálne bytie.
City of Lost Souls sa má vydať 8.mája v USA
Tu to nájdete v origináli

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...