marca 16, 2012

CoLS - preložená anotácia


Démonka Lilith je zničená a Jace je vyslobodený z jej zajatia. Ale keď dorazia na miesto Lovci tieňov, aby ho zachránili, nájdu len krv a rozbité sklo. Nielen, že chýba chlapec, ktorého Clary miluje, ale aj ten, ktorého nenávidí, Sebastian, syn jej otca Valenina:  syn, ktorý sa rozhodol uspieť tam, kde ich otec zlyhal, a prinútiť Lovcov tieňov padnúť na kolená. 

Spolku sa nedarí vyvolať žiadne kúzlo, pomocou ktorého by sa dal zamerať jeden alebo druhý chlapec, ale Jace sa nemôže držať  mimo – nie od Clary.  Keď sa opäť stretnú, Clary zisťuje, že hrôzostrašné Lilithino smrtiace kúzlo bolo dokončené – a že  Jace už nie je tým chlapcom, ktorého milovala.  On a Sebastian sú k sebe pripútaní, a Jace sa stal tým, čoho sa najviac obával: skutočným služobníkom Valentínovho zla.  Úlohou Spolku je zničiť Sebastiána, ale nie je žiadny spôsob, ako to dosiahnuť  bez ohrozenia toho druhého.  Nebudú Lovci tieňov váhať zabiť jedného z ich vlastných ľudí?

Len malý okruh Claryných a Jaceových prateľov a rodiny sa domnieva, že je ešte možné Jacea zachrániť – a osud Lovcov tieňov môže závisieť od tejto spásy.  Vzoprú  sa Spolku a začnú podnikať na vlastnú päsť.  Alec, Magnus, Simon a Isabelle  musia spolupracovať na záchrane Jacea:  vyjednávaním s temnou Kráľovnou kúziel, dohodami s démonmi,  a nakoniec, obrátením sa na Železné Sestry, tvorkyne  nemilosrdných zbraní pre Lovcov tieňov, ktoré im povedali, že žiadna zbraň na tejto zemi nemôže pretrhnúť puto medzi Sebastianom a Jaceom.  Ich jedinou šancou, na jeho rozbitie, je vyzvať Nebo a Peklo – riskovať život kohokoľvek z nich, alebo všetkých.

A musia to  spraviť cez Clary,  ktorá išla do srdca temnoty hrať  túto nebezpečnú hru úplne sama. 
Cena za prehru nie je len jej vlastný život, ale aj Jaceova duša.  Pre Jacea je ochotná urobiť všetko,  ale môže mu ešte veriť? Alebo,  je skutočne stratený? Aká cena je príliš vysoká, ak sa jedná o lásku?

Temnota bude ohrozovať  Lovcov tieňov v trýznivej piatej knihe série Nástroje Smrteľníkov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...