decembra 31, 2011

Filmy podľa kníh

Trailer
Podľa knihy: Sara Gruen - Voda pre slony
Mladý študent sa po smrti svojich rodičov rozhodne pridať k potulnému cirkusu. Nastupuje na miesto veterinára. Už onedlho sa zaľúbi do krásnej akrobatky, ktorá je však manželkou riaditeľa cirkusu...  
Trailer
Podľa knihy: Nicholas Sparks - Drahý Johne
John sa ako mladý snažil nájsť rovnováhu medzi ním a jeho otcom. Pri priepustke z armády stretáva Svannah. Stávajú sa z nich priatelia potom, čo John skončí pre jej kabelku do vody. Pri ohni s vysokoškolákmi sa zoznamuje so Savanninými priateľom Timem Wheddonem. Po počiatočnom stretnutí sa John a Savannah opäť zídu na pláži, kde ju on učí surfovať. Rýchlo sa do seba zamilujú. Svannah po stretnutí s jeho otcom vysvetľuje Johnovi, že otec má zrejme Aspergerov syndróm a preto je tak nevšímavý a venuje sa stále iba svojej zbierke mincí. John sa rozzúri a udrie Tima do nosa. Pred odjazdom späť do armády mu Svannah a Tim odpustia a John sľubuje, že si po svojej vojenskej misii Svanannah vezme.

Neskôr prichádza domov a strávi u Savannah noc. Ona mu zanecháva dopis, kde mu sľubuje svoju lásku. John je šťastný, ale cíti povinnosť vrátiť sa k armáde. Po rokoch odlúčenia Savannah píše Johnovi ďalší dopis. 


Poslední píseň 
Trailer
Život sedmnáctileté Veroniky 'Ronnie' Millerové je najednou vzhůru nohama, když se její rodiče rozvedou a její otec se odstěhuje z New Yorku do města Tybee Island ve státě Georgia. O tři roky později si se svými rodiči stále nerozumí a zlobí se na ně, zvláštně na svého otce, dokud se její matka nerozhodne, že by bylo v nejlepším zájmu všech zúčastněných, aby strávila léto v Tybee Island se svým otcem. Její otec je bývalý koncertní pianista a učitel a žije tichý život v pobřežním městě. Je plně ponořen do tvorby uměleckého díla, které se stane hlavní ozdobou místního kostela. Nezapomenutelný příběh o lásce v jejích nesčetných podobách – první láska, láska mezi rodiči a dětmi – který ukazuje, jak jen to román Nicholase Sparkse umí, mnoho způsobů, jak hluboce procítěné vztahy mohou naše srdce zlomit a zase je uzdravit.


Talizman
Podľa knihy: Nicholas Sparks - Šťastlivec
Trailer
Seržant americké námořní pěchoty Logan Thibault (Efron) se vrací ze své třetí mise v Iráku, s jedinou věcí, která ho podle jeho slov držela při životě – fotografií ženy, kterou v Iráku našel. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu a objeví se přede dveřmi. Nechá se najmout do psího centra, který její rodina vede. I když mu Beth zpočátku nevěří a už má sama komplikací v životě dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že Beth by mohla pro něj znamenat více, než jen obrázek pro štěstí


Terapia láskou
Trailer
Podľa knihy: Matthew Quick  - Terapia láskou
Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon.

Trailer
Příběh o dospívání patnáctiletého Charlieho. Roztomilý a naivní outsider se vyrovnává s první láskou, sebevraždou svého nejlepšího přítele a vlastní duševní chorobou, zatím co se usilovně snaží najít skupinu lidí, do které patří. Hvězdně obsazený film nejzářivějšími hvězdami současnosti Emmou Watson a Loganem Lermanem si získal srdce diváků i kritiky.


Now is Good
Podľa knihy: Jenny Downham - Skôr než zomriem
Trailer
Sedmnáctiletá Tessa miluje život. Když je jí diagnostikována smrtelná nemoc, rozhodne se využít každý zbylý moment svého života a sestaví si seznam věcí, které by měl normální teenager zažít, a to včetně drog a ztráty panenství. S pomocí kamarádky Zoey uvede svůj seznam do pohybu. Zatímco se členové její rodiny každý sám svým vlastním způsobem vyrovnávají s představou ztráty Tessy, ta objevuje úplně nový svět. Je odhodlána si užít každý den, co nejvíc to jde. A ačkoliv zamilovat se do souseda Adama na seznamu nebylo, je to pro Tessu tou nejúžasnější zkušeností.


BÍDNICI
Podľa knihy: Victor Hugo - Bídníci

Trailer
Když bývalého galejníka Jeana Valjeana propustí na podmínku, netuší, že za zády bude mít jako věčný stín posedlého inspektora Javerta. Ten ctí zásadu, že zloděj zůstane vždy zlodějem a Valjean se zdá být jasným příkladem, zvlášť když pravidla podmínečného propuštění záhy poruší. Jenže Valjeanovi se daří unikat, začne žít pod změněnou identitou, stane se ctihodným občanem a dokonce starostou, jenže ani tehdy není před slídivým Javertem v bezpečí. Po smrti tovární dělnice Fantine, kterou si klade za vinu, se ujme její dcerky Cosette. Společně s ní pak před Zákonem utíká do anonymity francouzské metropole. Tam na ně po pár letech relativního klidu čeká kromě Javerta i další nebezpečí – ulice bobtnající revolucí, kterou připravují mladí kluci. Jeden z nich, Marius, se při letmém setkání zamiluje do dospívající Cosette a ta jeho city opětuje. Kvůli své dceři a jejímu štěstí se Valjean rozhodne riskovat, dokonce se vydá na barikády v předvečer rozhodujícího souboje mezi revolucionáři a armádou, aby z předem prohrané bitvy zachránil Mariuse. Na místě, kde historie napsala jednu ze svých krvavých kapitol, se zároveň odehraje finální souboj mezi ním a Javertem.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...