marca 12, 2012

Recenzia: Rules of Attraction ( Simone Elkeles)


Anotácia: Keď začína byť láska nebezpečná... vysoko romantická Rómeo a Júlia story

To posledné, čo Carlos Fuentes chce, keď sa sťahuje k svojmu bratovi Alexovi, je ísť v jeho šlapajách. Carlos nie je pripravený vzdať sa svojho imidžu zlého chlapca, ale páči sa mu pevný vzťah medzi Alexom a jeho priateľkou Brittany. A v žiadnom prípade sa Carlos nechce zapliesť so spolužiačkou Kiarou, ktorá je presným opakom dievčaťa, na ktoré doteraz išiel. Aj Kiara má v mysli všetko iné len nie zapletenie sa s arogantným latino-mačom ako je Carlos. No aj tak sa Kiara s Carlosom magicky zbližujú a riskujú s tým viac, ako si doteraz mysleli. Pretože aj keď Carlos kvôli láske ku Kiare dokáže všetko predchádzajúce hodiť cez palubu, v jeho gangu sú ľudia, ktorí to za žiadnych okolností nechcú pripustiť.

Anotácia prevzatá s blogu Knihománia

Po prečítaní prvého dielu (Perfect Chemistry) a anotácie som mala trochu obavy, čo by mohla autorka vymyslieť, aby opäť zaujala a nič ma nenapadalo. Tento obohratý príbeh o nešťastnej zakázanej láske sme už toľkokrát čítali a počuli, až sa mi nechce veriť, že to niekto ešte píše a čo horšie, že sa to stále číta. Alex a Brittany boli úžasní, o tom niet pochýb, ale čím ešte môže ohúriť Carlos som bola nesmierne zvedavá. Nie som vôbec fanúšik kníh tipu, Rómeo a Júlia a vôbec romantickej literatúry, ale séria Perfect Chemistry sa mi dostala pod kožu.

Carlos
Carlos si ma získal od prvého okamihu. Mám slabosť pre zlých chlapcov a to on zaručene je. Ja viem dalo sa to čakať vzhľadom na to, že sú s Alexom bratia, ten predsa nebol iný, ale aj tak, jeho správanie bolo miestami neznesiteľné, až to bolo dokonalé. Jeho ego nemalo hraníc a to zmýšľanie. Klasický sebavedomý arogantný chlap. Obdivujem ako autorka bravúrne zvládla zmýšľania opačného pohlavia.

Carlos a Kiara
Opäť otrepaná pesnička. Zlý (mexický) chlapec a dobré slušné (biele) dievča. Čo viac dodať. Ďakujem neprosím. Hneď na začiatku mi bolo jasné, že pre nich dvoch to neplatí. On bol na ňu odporný a ona to proste neriešila, (čo mimochodom nechápem ako dokázala) a buď ho ignorovala, alebo ho brala ako kohokoľvek iného. Carlosa to samozrejme vytáčalo, že jeho šarm na ňu nezaberá a neprestával si ju doberať. Ona sa však nenechala zahanbiť a vytasila na neho jeho vlastné zbrane, čo Carlos nečakal. Čoraz častejšie na ňu začal myslieť a vôbec sa mu to nepáčilo. Ale nemohol si pomôcť. Kiare to trvalo trošku dlhšie než prišla na to, čo celá ta ich hra na mačku a myš znamená.

Kiara
Milé, slušné, nenápadné dievča, čo nie je zrovna Miss Ameriky. Ale nenechajte sa oklamať zovňajškom tak, ako to spravil Carlos. Nie je to len také obyčajné koktavé dievčatko. Miluje autá, šport, je s ňou zábava a nedá dopustiť na svoju rodinu a priateľov (ktorých zrovna nemá moc). Dlho odoláva aj takému sexi chlapcovi ako je Carlos, pred ktorým iné dievčatá padajú na kolená. Dokonca, má pre nás schovaných pár prekvapení, pri ktorých bude sám Carlos zaskočený.

Veci sa samozrejme dajú do pohybu, ako v jeho milostnom živote, tak aj v súkromnom. Tiež nemohol chýbať aj život v gangu. Carlos sa zamotal (ne)chtiac do poriadnych problémov. Nič nové. Už len jeho priezvisko Fuentes značí veľký problém. A vtedy začína jeho najväčší boj. Boj s jeho pýchou, so samým sebou a hlavne so životom.

Ťažko sa žije vo svete, kde vás celý život odsudzujú za to, kým a čím ste. Keď vami všetci pohŕdajú a vravia, že ste niečo menej než oni. Nakoniec tomu začnete aj vy sami veriť. Vtedy je ťažké začať ľudom dôverovať, aj keď vám chcú úprimne pomôcť a záleží im na vás. Či už ide o cudzích, alebo rodinu. Carlos si týmto všetkým bude musieť prejsť a nakoniec zistí, že je presne taký, akým nechcel byť a čomu sa chcel najviac vyhnúť.
Byť ako jeho starší brat Alex.

Čo to znamená, byť ako jeho starší brat a ako dopadne jeho vzťah a vôbec celý jeho úbohý život, si už prečítajte sami. Nechcem už prezrádzať viac a naschvál som vynechávala detaily, aby ste si príbeh mohli poriadne vychutnať so všetkým čo k tomu patrí. Jednoznačne to stojí za to. Nájdete tu všetko. Lásku, úžasný humor plný nezameniteľných hlášok, ale aj smútok.

Ja osobne sa neviem rozhodnúť, ktorý príbeh bratov Fuentesových bol lepši, ale Carlos mi asi  prirástol k srdiečku o trolinku viac. Ohľadne hodnotenia. Myslím, že je to všetkým jasné čo si prečítali tento článok. Jednoznačne som na GR dala 5 hviezdičiek, ale keby sa dá dať viac, isto dám viac. :)

Prosím vás povedzte mi, kde na tých hercov chodia? Veď to je normálne zneuctenie tej skvelej knihy :(

Ešte vám sem dám malú ochutnávku, čo vás čaká, ak sa pustíte do tejto knihy. :)
Upozornenie, úryvky môžu obsahovať spoilery!


"Najskôr musíš odopnúť svorky." Radím mu, aby som mu dokázala, že viem o autách viac ako on.
"Nedáš to dole pokiaľ neodopneš svorky."
"Hovoríš o podprsenke alebo o nárazníku?" pýta sa a povýšenecky sa na mňa usmieva. "Pretože ja som expert na odopínanie oboch."


"Tak aké športy teda hráš?"
Carlos odložil svoje jedlo. Ách, nie, v očiach sa mu diabolsky zablyskne, keď hovorí: "Horizontálne tango"


"Toto je tím gay - týpkov, že?"
"Ako si na to prišiel? To tie ružové tričká, alebo to ako nad tebou polovica týmu slintá?"


"Pomáhaš mi" mrmle mi proti kolenu. " Len ma neopúšťaj, dobre? každý ma opúšťa."


Na viac podobných a ešte lepších hlášok, sa môžete tešiť už čoskoro na našom blogu!!!
                                                           

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...