augusta 02, 2012

Novinka z vydavateľstva FRAGMENT


Príbeh dievčaťa, ktoré sa pozerá na svet očami vraha
Bratislava, 27. júl 2012 –Fanúšikovia fantasy sa môžu tešiť na novú sériu Desivé splynutie od americkej spisovateľky Jill Hathaway, ktorá sa objaví na knižných pultoch už o tri týždne. Prvá časť s názvom Očami vraha prináša čitateľom napínavý príbeh s romantickou zápletkou o dievčati s paranormálnou schopnosťou. 
Titul vyjde vo Vydavateľstve Fragment 15. 8. 2012.

Silvia trpí zvláštnou chorobou - narkolepsiou, ktorá jej prináša do života veľa ťažkostí a nepríjemných situácií. Túto chorobu zdedila po matke, ktorá zomrela, a tak Silvia nikdy neodhalila, či tajomstvo, ktoré tak dobre ukrýva, bolo aj tajomstvom jej mamy.
Silviin otec je lekár a je presvedčený, že berie pravidelne lieky, ktoré jej predpísali odborníci. Netuší, že Sisa ich nahradila kofeínovými tabletkami a jediné po čom túži je, aby sa jej nechcelo spať.
Zaspáva hocikde a v hocijakom čase, je jedno či práve sedí v školskej lavici alebo tancuje na plese. Jej spánok však nie je spánkom obyčajných ľudí.  Hneď ako  upadne do „bezvedomia“, prenesie sa do iného človeka, splynie s ním a cíti a vníma všetko, čo vníma, vidí a cíti on. Stačí tak málo, iba sa dotknúť čohokoľvek, čoho sa dotkol niekto iný a prežíval pritom silnú emóciu.
Jedného dňa sa však prepadne do nočnej mory, ktorá úplne zmení jej život. Vidí očami vraha, vraha, ktorý sa práve pokúsil zabiť najlepšiu priateľku jej sestry. Túži niečo urobiť, zabrániť tomu, zachrániť ju.
A najviac chce vedieť, v koho koži sa ocitla a čo ho doviedlo k tomu, aby zabil to nevinné dievča. Podarí sa jej odhaliť vraha a ochrániť ďalšie dievčatá pred hroziacim nebezpečenstvom?

Ako výstižne uviedli Publishers Weekly: „ Hathaway debutuje napínavým, paranormálnym trilerom, ktorý posúva pojem empatia na úplne novú úroveň. Mysteriózny príbeh plný napätia a hlbokých emócií. “
Anotácia:
Stredoškoláčka Sisa žije len so svojím otcom a mladšou sestrou, jej matka pred rokmi zomrela na rakovinu. Sisa trpí ojedinelou poruchou - narkolepsiou - poruchou spánku. Občas upadne do bezvedomia a ocitne sa dočasne v tele niekoho iného a jeho očami potom vníma svet. Jedného dňa sa ocitne v koži vraha, ktorý zabil kamarátku jej sestry. Krátko potom zomrie ďalšie dievča zo skupiny roztlieskavačiek a Sisa sa obáva, že ďalšia na rade bude jej sestra. Rozhodne sa vraha vypátrať na vlastnú päsť...

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...