marca 18, 2013

Veľkonočný príbeh Tonka Vargu.

Už sa tak nejak stalo u nás zvykom, že ku každej výnimočnej príležitosti, či už je to sviatok alebo len nejaký výnimočný deň, si pre vás pripravíme súťaž alebo úlohu k danej tématike. Čoskoro tu máme Veľkú noc a ani v tento u dievčat nenávidený a chlapcami milovaný sviatok, sme na vás nezabudli. Takže, dievčatá aj vy máte možnosť v tento "krásny" sviatok získať pekný darček a nie len zápal pľúc.

Rozhodli sme sa, že vám tentokrát pripravíme niečo úplne iné, ako ste u nás zvyknutí. Tentoraz žiaden test. Po dlhom uvažovaní sme sa rozhodli pre následovné:
Iste ste si už všimli, že mi sme za každú srandu a aj teraz sme vás chceli v prvom rade pobaviť a tak sme si vymysleli Veľkonočný text, v ktorom sme ukryli mená knižných hrdinov. Mená sú tvorené väčšinou z dvoch slov, poprípade troch. Napr., je TO NO . Dúfam, že je to zrozumiteľné ;)
Pôvodne sme v texte ukryli osem mien, ale po spätnom kontrolovaní sme v texte našli aj iné mená, ktoré sa nám tam bez nášho pričinenia vytvorili. Tým sme si uvedomili, že tam môžu byť mená, ktoré my vôbec nepoznáme, lebo sú z kníh, ktoré sme nečítali, ale vy áno. A tak sme sa rozhodli a zároveň sme sa poistili, že vyhrá ten, kto v texte nájde najviac mien. :)

Podmienky súťaže:

  1. zapojiť sa môžu ako vždy Slováci, aj Česi.
  2. pre zapojenie musíte byť náš GFC nasledovník a taktiež sledovať blog na FB
  3. víťazom sa stáva ten, kto nájde najviac mien (viac o pravidlách sa dozviete vo formulári)
  4. Súťaž prebieha od 18.3. do 31.3. Víťaza vyhlásime presne 1.4. na Veľkonočný pondelok.


Upozorňujeme, aby ste si poriadne prečítali pravidlá vo formulári, lebo sú naozaj dôležité! Taktiež vás chcem upozorniť, že text (nižšie) sme vymýšľali samé a je dosť od veci a každé jedno slovné spojenie, ktoré vám príde absurdné, vedzte, že tam nie je náhodou :)
Keď už nič iné, hádam sa aspoň riadne zabavíte ;)

Určite sa pýtate, o čo sa bude súťažiť. Tak ja vám to teda prezradím a to veľmi rada. Vďaka spoločnosti Albatrosmedia, máte možnosť získať knihu od Tahereh Mafi - Som roztrieštená, ktorá nám ju do súťaže venovala. Je to úžasné a sme im za to veľmi vďačné.
Oplatí sa súťažiť, čo poviete? A teraz už poďme na to....veľa šťastia všetkým!!!

Veľkonočný príbeh Tonka Vargu.

Tonko Varga, ležal ráno v posteli a spomenul si, že je Veľká noc. "Ách, ja celá hlava deravá", bedákal Tonko Varga, pretože zabudol kúpiť korbáč a voňavku aby mohol ísť do obce dievčatá vyšibať. Ako tak rýchlo vstal z postele, zakopol o plný kýbel lakovaných vajíčok, ktoré tam odložila jeho mama. Pribehol za ňou do kuchyne a prosebne sa na ňu pozrel. "Mama, nájdi mi tri prúty, spravím si korbáč."
Ona sa na neho usmiala a povedala, "áno, rada ti pomôžem, Tonko," a odišla von na záhradu. Medzitým našiel medzi maminými starými vecami voňavku, a už bol plne vyzbrojený na dievčatá v dedine. Keď konečne vyšiel z domu, v ruke držal korbáč z troch prútov a trasou cez les si krátil cestu do obce.
Neskôr večer po úspešnej šibačke, dostal Tonko chuť na jedno orosené pivo. Zastavil sa teda v miestnej krčme, kde sa konala oslava jeho suseda Joža. Na stole boli koláče, slané lupienky ale aj šťúchané zemiaky, kapusta a jeden pečený zajac. In da Club od 50 Centa hrala v pozadí a pri výčape stáli Tonkovi kamaráti. Zvítal sa s nimi a bol rád, že celý Veľkonočný pondelok takto dobre dopadol. :)

2 komentáre:

  1. Skvelé 8D To som zvedavá, či ešte niečo nájdem, ešte si to prezriem pár krát pred odoslaním 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som zvedavá, kto tam koľko našiel, ja len 9.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...