októbra 16, 2013

Áááách, to leto!!! Už aby bolo naspäť :)

O tejto sérií sa toho veľa nenapísalo, čo je podľa mňa veľká chyba, pretože určite stojí  za pozornosť. Toto klasické letné čítanie mi veľmi dobre padlo v týchto chladných októbrových dňoch. A komu aj nie. Letný domček na pláži...raj na zemi. Dobre to tá Jenny Han vymyslela.

Dve najlepšie kamarátky trávia každé leto spolu v plážovom domčeku. Nezmení sa to, ani keď už ma každá svoju rodinu. A tak je samozrejme, že ich deti spolu vyrastajú a stávajú sa z nich najlepší kamaráti.
Súrodenci Konrád a Jeremijáš, spolu so súrodencami Stevenom a Belly, tvoria skvelý tím. Belly bola v partií jediným dievčaťom, a tak je logické, že sa do jedného z chlapcov zaľúbi. Jej vyvoleným bol vždy Konrád. Ten ju však bral ako mladšiu sestru, za to Jeremijáš ju vždy vnímal trocha inak. Prišlo leto, kedy Belly konečne dospela a z dievčatka sa stala mladá žena a to neuniklo pozornosti žiadnemu chlapcovi v okolí. Ani Konrádovi.

Keď sa to napíše takto, znie to ako klišé a áno, viacmenej to tak aj bolo, ale napriek tomu som si sériu zamilovala. Dlho som sa nestretla s takým návalom emócií ako tu. Pri čítaní som si pripadala ako na horskej dráhe. Smiech, plač, radosť, hnev, smútok to všetko sa tam medzi sebou nekontrolovateľne striedalo a ja som z toho dostávala zástavy srdca.

Na tejto sérií sa mi veľmi páčilo ako sa tam prelínala minulosť s prítomnosťou. Mohli sme tak sledovať dva príbehy, ktoré sa nakoniec zliali do jedného.
1. silný príbeh priateľstva 
2. realitu, ktorá už nie je ani zďaleka nevinnou hrou na pláži
Prelínanie deja malo aj iné výhody. Mala som možnosť vidieť ako všetci spolu dospievali a aj vzťahy medzi ich rodičmi. Potom som sa dokázala lepšie zoznámiť s postavami aj ich pochopiť, a tak sa pre mňa stávali skutočnejšími. Keď som sa dozvedela všetky tie ich zážitky, bolo to akoby som ich naozaj poznala, i keď som vedela, že je to všetko len vymyslené.

V živote sú podľa mňa najdôležitejšie veci ZDRAVIE, LÁSKA a PRIATEĽSTVO. V tomto príbehu, sú
všetky tri slová piliermi príbehu.
Priateľstvo pôjde ruka v ruke so zdravím, a čo sa týka lásky, si nikdy nebudete istí. Belly vždy milovala Konráda, ale ten ju odmieta, tak sa rozhodne pre istotu, ktorú jej ponúka Jeremiáš. Veď, kto už by mohol byť vhodnejší partner ako najlepší kamarát? Ale bude to stačiť? Zaručujem vám, že až kým neotočíte poslednú stranu, si nebudete istý tým, kto z bratov nakoniec Belly získa.

Ja som si sériu zamilovala a odporúčam ju prečítať všetkým dievčatám. Vravím dievčatám, lebo je to vyslovene dievčenské čítanie. Naivné a sladké, presne ako život väčšiny tínedžeriek. Ale dobre to padne aj starším ročníkom. Viem to, lebo aj ja som jedna z nich, ale pšt, nikomu to nehovorte ;)

2 komentáre:

  1. Zatím jsem četla jedničku a dvojku a bylo to super. :) Půjčovala jsem je dokonce i kámošce a byla z nich opravdu nadšená. :)) Na trojku se těším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako môžeš vydržať? Na konci dvojky som MUSELA zistiť koho si vyberie! Našťastie som si kúpila všetky naraz, inak by som sa asi zbláznila, keby nemám poruke ďalší diel a najmä ten posledný. :D

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...