mája 07, 2014

Mesačná chvastačka - APRÍL

Usporadúva Judit

Je tu nový mesiac a to znamená, že je najvyšší čas sa pochváliť čo nové mi pribudlo v knižnici. 
Priznám sa, že som silno uvažovala nad tým, že tento mesiac chvastačku vynechám, pretože ja som tá posledná, ktorá by sa mala tento mesiac chvastať.
Kvôli nedobrej kombinácií spojenia množstva povinností a totálnou lenivosťou, som za uplynulý mesiac prečítala asi 3 knihy, čo by bolo pre bežného človeka chvályhodný výkon, ale nie pre takého knižného cvoka, akým som ja. Našťastie sa už dostávam do formy a máj už bude hádam lepší.

Ako som už spomínala, uplynulý mesiac som sa čítaniu veľmi nevenovala, a preto som si nevyžiadala žiadne recenzné výtlačky, pretože by som ich aj tak nečítala a nechcela som, aby sa mi to tu kopilo, kým nemám prečítané ešte tie predchádzajúce. Tým pádom bude táto chvastačka veľmi stručná, pretože sa môžem pochváliť len knihami, ktoré som si zaobstarala sama. Nie je ich veľa, ale keďže sú poctivo kúpené, o to väčšiu radosť z nich mám.

Ako inak, zatiaľ som nestihla prečítať ani jednu z nich, ale to sa určite čoskoro zmení. Väčšina z nich sú pre mňa úplne neznáme veci a netuším čo od nich čakať, ale napríklad taká Scarlet alebo Spíci tajemství, sú už pokračovania sérií, takže pri nich som išla na istotu. 
Na Scarlet od Marissy Meyer sa obzvlášť teším. Okolo tejto série sa v poslednej dobe začalo hovoriť vo veľkom a chválou sa rozhodne nešetrilo. Už sa teším ako budem zisťovať, či boli tie reči oprávnené.
Spíci tajemství od Melissy de la Cruz, je už 4. pokračovanie série Modrá krev. Nieje to najpopulárnejšia séria, ale mňa zaujala a vždy sa k nej rada vraciam. 
Antibohyně je nová kniha od Kendare Blake, ktorá napísala aj skvelú sériu Anna krví oděná. Obe jej knihy sa mi veľmi páčili, a tak som neváhala ani chvíľu nad kúpou ďalšej od tejto autorky. Verím, že ma nesklame ani tentokrát.
Jessice Shirvington a jej sérií Violet Eden vôbec netuším ako som sa dopracovala, ale nejakým podivným pričinením, ma raz premohla potreba prečítať si ju. Nedalo sa tomu nijako zabrániť, a tak ju mám teraz v poličke, kde poslušne čaká, kým na ňu príde rad.
A nakoniec Věk X od Richelle Mead. Je k tomu treba niečo dodávať? Tú knihu som si musela kúpiť už len s princípu, že je to od Richelle, ktorú zbožňujem. Ale určite to nie je len o autorke. Naozaj som zvedavá čo to bude zač. Mimochodom, tá obálka je strašne krásna. Vy to na tomto obrázku kvôli otrasnej kvalite určite nezbadáte, ale verte mi, že je to paráda. Teraz sa v Domine naozaj prekonali.

Inak, až teraz keď som tu tie knihy vypisovala som si všimla, že ani jedna z menovaných kníh nie je v slovenčine. Zvláštne, toto sa mi ešte nestalo :)

Čítali ste už niektoré z týchto kníh? Ktorú mi odporúčate prečítať si ako prvú?

12 komentárov:

  1. Scarlet má nádhernú obálku. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru má, ale tá Šachovnice bohů ma dostala viac ;)

      Odstrániť
  2. Všechny ty knížky vypadají skvěle. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že len nevypadajú, ale že aj obsahovo budú :)

      Odstrániť
  3. Spíci tajemnství a Scarlet majú nádherné obálky ! :)
    Antibohyňu by som aj ja brala, vyzerá dobre podľa toho čo som čítala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čítala som len Scarlet, tá bola fajn, ale Cinder sa mi páčila viac. A Věk X a Antibohyňu by som strašne chcela, takže závidím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cinder sa mi páčila, tak som zvedavá na Scarlet a o tých dvoch ďalších ani nehovorím. Najviac ma štve, že neviem kedy ti postíham.

      Odstrániť
  5. Skvělé kousky. :) Závidím ti je. :)
    Šachovnici bohů jsem si taky pořídila. :)
    Spící tajemství. Tak se máš na co těšit. :) Nejlepší díl série. :) Připomenula jsi mi, že už si musím pořídit pětku. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najlepší diel, fakt? Tak to si mi urobila radosť. Na tejto sérií sa mi páči, že každým dielom je lepšia.

      Odstrániť
  6. Krásné knihy! Antibohyni si chci přečíst a těším se na ní. Scarlet mě moc neoslovila, ale když se na to teď tak dívám, tak i ona měla své plusy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvidíme, v každom prípade určite dám vedieť ako sa mi knihy páčili. ;)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...