júna 09, 2014

Mr. Perfect 3. kolo - Alexander Barrington vs. Percy Jackson


Je čas na nový duel :) Dnes to bude súboj hlasov medzi Alexandrom Barringtonom a Percy Jacksonom. Pre mňa je voľba jasná a dúfam, že väčšina bude zdieľať môj názor.

Na druhom blogu u Mati, bude môcť zahlasovať za princa Po a Willa. Taktiež jasná voľba :)

V minulom kole vyhrali Tobias Eaton a Adrian Ivashkov.

Dnes máme pre vás aj posledné poviedky ktoré nájdete v pokračovaní článku.

ZET
KNIŽNICA
Sedím v mojej izbe s tyrkysovými stenami, ktoré na mňa vplývajú chladom, aj keď len psychicky. Sedím obklopená stovkami kníh a vedľa mňa stojí stavaná prázdna knižnica. Teda pre zatiaľ prázdna. Obzerám si všetky knihy naukladané po pyramídach okolo mňa a rozmýšľam ako si knižnicu preriadim tentoraz. Naposledy to bolo asi pred mesiacom a presne v strede noci, kedy som sa zadívala na knižnicu a napadlo mi, že už by si takú malú údržbu zaslúžila a kúsky na nej som popremiestňovala podľa obľúbenosti a dnes by to mohlo byť podľa farieb. Aspoň by som si rozveselila svoju izbu.  
Začínam prvou kôpkou a modrou farbou. Ako prvá sa mi pod ruku pripletie kniha Na vine sú hviezdy od Johna Greena. Na ten deň, kedy som knižku prečítala cez jednu noc a každou stranou do konca som rumázgala si pamätám doteraz. Dám ju preto na začiatok poličky, aby som si na ňu vždy spomenula, keď náhodou pôjdem okolo. Ten Gus bol taký sladký! Pomyslím si. Viem si predstaviť, že by som bola jeho Hazel. A konala by som rovnako, ako ona. 
Neskôr, keď som už pri tretej poličke sa dostávam k čiernej farbe a hladím už toľko krát prečítané lesknúce sa obálky Percyho Jacksona. Predstavujem si, aké by to bolo prežívať dobrodružstvo s ním, vstupovať na Olymp, prvýkrát sa stretnúť s otcom. Vložím ich do poličky a kochám sa ich krásou. 
Och, na Divergenciu by som nemohla zabudnúť. Bez pochyby je Štyri ako sympatický v knihe, tak pekný vo filme. Tris má také šťastie.. teda ako kedy. Ten pocit, ako keby som s ním naskakovala do vlaku.... ja by som pravdepodobne skončila na zemi alebo pri tej lepšej možnosti v Harmónii, ale Tris by som nedokázala byť. Preto je takou jedinečnou hrdinkou, aká je. 
Keďže je čierna polička ešte prázdna, pridám do nej série The Mortal Instruments a The Infernal Devices. Knižku si párkrát prelistujem a neraz sa usmejem nad Willovými hláškami. Myslím si, že keby som s ním bola, niekedy by mi poriadne liezol na nervy, ale čo už s ním. 

Dokončím anglickú poličku plnú noveliek Rainbow Rowell, Harryho Pottera či Hunger games a pár minút sa dívam na moje dielo. Potom ku knižnici znova podídem a zľahka prechádzam bruškami prstov po chrbtoch kníh.  Prechádzam príbehmi stretávam postavy. Som v mojom knižnom svete. Len v mojom. 

4 komentáre:

  1. To len mne nenaskakuje to pole na hlasovanie? :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani mne ho neukazuje :O

      Odstrániť
    2. Neviem čo sa stalo, :O ale už by to malo byť v poriadku. Ospravedlňujem sa :/

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...