júna 28, 2015

Mesačné zhrnutie je tu ;)

Tieto články robím strašne rada. Keby nie sú tak časovo náročné, možno by som ich robila aj pravidelne. Nechcem nič sľubovať, zatiaľ sa o to len pokúsim a uvidíme, či to bude fungovať. ;)

Najprv začnem trochu samochválou. Dala by som do pozornosti, že blog nájdete už aj na Twitteri. Je to pod mojim menom, lebo dva účty sa mi zakladať nechcelo a aj tak ho využívam prevažne na blogerské účely.


Tiež by som rada upozornila na prebiehajúcu hru Leto snov. Ak chcete vedieť ako prežívajú leto knižní hrdinovia, tak sa treba zapojiť. Zaberie to len minútku a nakoniec srandy kopec :D

Za pozornosť určite stojí aj recenzia na knihu Druhá šanca od Michala Škombára, ktorý sa v nej sám vyjadril na moje otázky a pripomienky.

A čo ma zaujalo za uplynulý mesiac:



CooBoo prišlo tento mesiac s kopou noviniek. Jedna z najvýraznejších je asi správa, že sa v máji dočkáme ďalšej série od Sarah J. MaasA Court of Thorns and Roses. Už čoskoro vyjde v tomto vydavateľstve séria Skleněný trůn. Túto, vraj skvelú sériu, si budú môcť vychutnať plnými dúškami aj slovenský čitatelia vďaka vydavateľstvu Slovart. Ten nám ju sľubuje už v polovici augusta, pod názvom Trón zo skla. Dokonca, je známe vydanie aj druhého dielu Koruna z temnoty. To je naplánované na začiatok októbra. Sériu si nenechám rozhodne ujsť. 
O mesiac vychádza tretie a posledné pokračovanie z voľnej série Polibek pro Annu, od skvelej autorky Stephanie Perkins. Prvé dve knihy som si zamilovala a na Isla a šťastné konce sa už veľmi teším. Hlavne na to, že sa tam opäť objavia postavy z minulých dielov a ja vôbec netuším ktoré. Tajne dúfam, že sa dočkám Anny a Étienna. ;)
Vo vydavateľstve taktiež vyšli oba predchádzajúce diely. Moje recenzie na Polibek pro Annu a Lola a kluk od vedle.
Čo hovoríte na obálku k Isla a šťastné konce? Táto šialená farebná, je jednoznačne lepšia ako prvotný plán. 


CooBoo v auguste prináša novú knihu od Huntley Fitzpatrickovej - Čemu jsem věřila. Už poznáme aj obálku. Tá nie je veľmi originálna, ale nie je zlá. Od tejto autorky v Cooboo už vyšla kniha Můj život u sousedů a obe sú ideálne ako letné čítanie.
Po oddychovom letnom čítaní, si budeme môcť dopriať príjemné chvíle s knižkou aj počas Vianoc. V tom období má pre nás CooBoo prichystanú ďalšiu novinku. Zbierku 12. poviedok My True Love Gave to Me od tých najlepších YA autoriek. Možno vás navnadí pár zvučných mien, ako už vyššie menovaná Stephanie Perkins, Rainbow Rowell, Jenny Han, Gayle Forman

Vypadá to tak, že ani tento rok sa nezbavíme šarmu bratov Maddoxovcov. Fortuna Libri sľubuje knihu Sladké zabudnutie už 20.8.2015. Som zvedavá, či to tak aj bude. Ani obálka ešte nie je známa. Nechajme sa prekvapiť.

Ani v Yoli nezaspali a prichádzajú v auguste s internetovou senzáciou, ktorá si získala miliardu čitateľov po celom svete. Autorka Anna Toddová sa nechala inšpirovať členom One Direction Harrym Stylesom a vznikla z toho kniha After - Bozk. O One Direction viem len toľko, že je to chlapčenská spevácka skupina a ktorý z nich je Harry, som si práve vygooglila. Možno si teraz kopem vlastný hrob, ale to z tohto Harryho sú všetky tak hotové? Na toto som už asi naozaj stará. Vôbec netuším, čo od knihy čakať, v každom prípade si ju pridávam na zoznam. Po pár recenziách a ohlasoch, ktoré vyvolá v našich končinách sa rozhodnem, či si ju prečítam.


Minulý mesiac potešili fanúšikov Ugly love krátkym Teaser Trailerom, tento mesiac potešili mňa informáciou, že sa kniha dočká českého vydania a budem si ju tak môcť prečítať aj ja. Jupíííí. Nešťastná láska ako sa má kniha v preklade volať, chystá český Ikar. Okrem názvu a februára 2016 o preklade ešte nie je veľa známeho. Slovenský preklad by tiež nebol od veci, čo vy na to?
Bully  (Násilník) od Penelope Douglas, je ďalšia minuloročná senzácia medzi New Adult a jej preklad nám na máj 2016 sľúbilo vydavateľstvo Ikar. I keď z anotácie som na zadok nepadla, dobre ohlasy a hodnotenia knihy hovoria za seba. Rozhodla som sa dôverovať väčšine a na tento zázrak si počkať.

Nech si hovorí kto chce, čo chce, ja Johna Greena proste môžem a logicky a teším na každú jeho knihu, ktorú u nás vydajú. Najbližšie je to kniha Nech sneží, ktorá by mala byť v októbri. Na tej sa podieľali aj Mauren Johnson a Lauren Myracle. Vo februári Will Grayson, Will Grayson,ktorá je vraj jeho najlepšia.
Prvú stránku z knihy Nech sneží, si môžete vypočuť aj od samotného autora. Ja v angličtine nie som profík, ale myslím si, že s tým ako rýchlo tento pán rozpráva, budú mať problém aj tí lepší :) Je to šialené. :D
Keď už tu rozoberáme Johna Greena, koncom mesiaca má premiéru film Paper Towns. Začiatkom júna bol zverejnený druhý oficiálny trailer, ktorý vám sem samozrejme dávam. ;)


Ani v našich domácich vodách nie je ticho. Potešilo ma, keď Mirka Varáčková zverejnila úryvok z jej pripravovanej knihy Spadlo na mňa samo nebo (pracovný názov). Posledná kniha Adaptácia sa mi fakt páčila a táto nová kniha vypadá tiež dobre. Keď bude dostupná, neváham ani chvíľu. Hádam nebude Mirke vadiť, ak ten jej úryvok pridám aj na môj blog. ;)
Keď sa mi upokojí dych a prejde z krátkych a prerušovaných nádychov do plynulých, Timo mi vyzlečie kabát, zo skrinky vytiahne jednu z diek, ktoré podľa jeho slov zvyknú na jar a na jeseň dávať na stoličky na terase, a zababuší ma do nej. Zoženie aj suché ponožky. 
Do rúk mi vloží šálku s čajom, sadne si do starého kresla, položí si ma na seba a jemnými, hojdavými pohybmi ma tíši.
„S Paulou si to vybavím,“ prehovorí po chvíli. „Prinútim ju, aby všetko stiahla. Nezaslúžiš si, aby sa ti mstila za to, že som sa s ňou rozišiel.“
„Nejde iba o teba,“ pípnem. „Všetko je oveľa zložitejšie.“
„Tak o čo ide, Evka, povedz mi to a neuzatváraj sa.“
„Ani neviem, kde začať...“
„Začni, kde len chceš, ale dostaň to zo seba von. Uľaví sa ti, uvidíš.“ Opäť ma pohladí po vlasoch a pritisne si moju hlavu k hrudi. Počujem, ako mu búši srdce, ako keby utekal, ako keby sa mal zdôveriť on mne a nie naopak.
Na niekoľko sekúnd zavriem oči, zatajím dych a zbieram v sebe všetky zvyšky sily, odvahy a dôvery. Ak mu nepoviem teraz, čo ma trápi, nedostanem to zo seba už asi nikdy.
A tak začnem hovoriť. Pomaly, neisto, tak ticho, až sa moje slová podchvíľou strácajú niekde na ceste od hlasiviek k perám. Zrak upieram na police s vreckami kávy, na balíčky servítkov, na Timovu bundu zavesenú pri dverách.
Opatrne, nesmelo a pomocou viet plných úprimnosti zborím bariéru, ktorú som medzi nás vystavala. Naplno sa mu obnažím, zbavím sa pretvárky a ukážem mu tie najcitlivejšie zákutia svojej duše. On do nich opatrne nazerá a nežnými slovami sa ich snaží vyliečiť, zmierniť bolesť, ktorá ma celú pohltila. V jednom z najkrutejších a najtmavších dní v ňom nachádzam maják, liečiteľa, svetlo a teplo zároveň.
A pri ukážkach ešte chvíľu pobudneme. Nedávno v Egmonte vyšiel Levanin (Nejkrásnejší) príbech zo série Měsíčni kroniky, ktorý urobil na chvíľu radosť nám fanúšikom. Nič to však nemení na tom, že na štvrtý diel si ešte čo to počkáme. V originále vychádza už koncom roka a v Česku...za dlho :/ Ale aby nám nebolo tak dlho, môžeme si TU prečítať ukážku z poslednej knihy Winter. Mimochodom, tie obálky sú dokonalé. Každá jedna. Zbožňujem ich.
Našla som informácie, že by mali vyjsť v preklade aj knihy Beautiful Dark - Jocelyn Davies (2017), či Dreamology - Lucy Keating. To je ale taká ďaleka budúcnosť, že som im veľa pozornosti nevenovala. Ale aby sa nepovedalo, dala som to sem. Určite sa k nim vrátim, keď budú aktuálne.
Ohľadom seriálu Shadowhunters je toho teraz všade veľa. Kopu fotiek z natáčania a všeličoho iného okolo hercov. Ja vám sem samozrejme nebudem dávať všetky nové fotky, len pár. Zameriam sa na herecké obsadenie, ktoré sa nám za mesiac rozrástlo. Pribudol nám sexy Hodge, upír Raphael, "madam" Dorothea, Camille, MeliornPangborn, Blackwell, Alaric a iní menej podstatní.
Tento mesiac sme si mohli pozrieť aj mini Teaser Trailer od Shadowhunter. Milé od nich, ale nič z toho.
Tí, čo ste ešte nevideli Jacea v akcií, TU si môžete pozrieť krátku ukážku. Nájdete tam aj tancujúceho Magnusa :D

Objavili sa nové britské obálky TMI a keby ich mám, vôbec sa za to neurazím. Taktiež vypadajú veľmi pekne nové USA obálky na knihy od Cassandry Clare. Vždy jedna postave na chrbte knihy. Mať ich pokope na poličke, by mi ani trochu neprekážalo ;)
Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na naše slovenské vydanie posledného dielu Tieňolovcov Mesto nebeského ohňa, ktoré nám prinieslo vydavateľstvo Slovart. Pevne verím, že ho máte už všetci poctivo doma. Ja áno, aj nie. Už som ho stihla aj požičať :)

V pripravovanej spinoffke Harryho Pottera Fantastické zvery a ich výskyt, už poznáme hlavné postavy. Katherine Waterston ako čarodejnica Porpentina "Tina".
Herečka mi nie je známa, zato jej herecký kolega rozhodne áno. Oscarový Eddie Redmayne. Už len kvôli nemu sa na to teším (wink emotikon) ... Čo to kecám? Pozrela by som si to aj keby to hrajú amatéri. Veď je to predsa HP. No, nie tak celkom, ale má to s tým niečo spoločné. (wink emotikon)Najnovšie sa začalo povrávať, že by sa mal v snímke objaviť aj Ezra Miller ako Kredan. Ten je známy z filmov Ten, kdo stojí v koutě či Musíme si promluvit o Kevinovi.

Okrem nového filmu z prostredia Harryho Pottera, vznikne aj divadelná hra. Bude sa volať  Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prekliate dieťa). O čom presne bude a kto je prekliate dieťa ešte nie je známe. Hovorí sa, že by to malo byť o Harryho rodičoch. Viac v článku TU.
Pri Harrym ešte chvíľu ostaneme. Slovart vydal neskutočne krásne zápisníky Harry Potter a Hry o život. Ak by ste si ich chceli kúpiť určite nezmeškajte super 25% zľavu alebo súťaž o tieto krásky. Všetky podstatné informácie o súťaži, či ako získať zľavu nájdete TU.
Ak by vám boli málo úžasné zápisníky a ste správny fanúšik Harryho, určite by ste mali venovať pozornosť novej knihe Harry Potter - Tvory a netvory, ktorú ako inak priniesol Slovart. Galéria obrázkov.


Minulý mesiac sme sa dozvedeli novinku, že CooBoo chystá vydávať sériu Rudá královná - Victoria Aveyard. Tento mesiac sme sa dozvedeli, že druhý diel série sa bude volať Glass Sword. Tí, čo rozumejú anglicky si môžu prečítať aj anotáciu k tomuto dielu. Jeho vydanie je však ešte veľmi ďaleko a to nehovorím o českom ani slovenskom preklade. Glass Sword v originále vyjde až 9.2.2016
Veľkou zaujímavosťou je určite informácia, že sa chystá filmové spracovanie Red Queen. A ešte zaujímavejšie je, že by to mala režírovať Elizabeth Banks, známa aj ako Effie Trinket z Hunger Games. Čo vám budem hovoriť, viac sa dozviete v článku z Knižného vesmíru.


Bude, nebude, bude, nebude...takéto dohady sa nedávno viedli okolo tretieho pokračovania Denník princeznej. Nakoniec to skončilo, že sa nič konať NEBUDE. Aspoň myslím, pokiaľ sa to opäť nezmenilo na bude.
Film síce nebude, ale v poradí už jedenásta kniha princeznej Mii vyšla začiatkom mesiaca. Pozrite si aj knižný trailer na Royal Wedding.


Pred pár dňami mal u nás premiéru film Temné miesta, podľa rovnomennej knihy od Gillian Flynn. Kto z vás si bol film pozrieť v kine? Čo naň hovoríte? Oplatí sa si ho ísť pozrieť, alebo je lepšie prečítať si najprv knihu? Ja si ho určite pozriem, už len z dôvodu, že tam hrá úžasná Charlize Theron, ktorá momentálne hviezdy aj v snímke Mad Max. Tiež sa vo filme objaví mladá herečka Chloe Grace Moretz, ktorá si zahrala Miu Hall vo filme If I Stay. Neviem prečo, ale ja si ju vždy vybavím v spojitosti s pesničkou od The Fray - Say When. Tam sa v objavila po boku herca Tylera Posey predstaviteľa Scotta McCalla v seriály Teen Wolf.
O tomto seriály nezačínam náhodne. Mám rada Teen wolf a po dlhom čakaní sa zajtra 29.6. začína 5. séria. Tešing veliký :P 



K druhému pokračovaniu Labyrintu nie je veľa noviniek od minulého mesiaca. Akurát sa objavil nový poster. Na septembrovú premiéru Maze Runner: The Scorch Trials je ešte ďaleko, tak si zatiaľ pozrite trailer.
Zato Mockingjay part 2 sa nám pripomína. Objavil sa prvý oficiálny teaser trailer a kopu nových fotiek z natáčania a jeden naozaj vydarený poster. Už aby bol november.



Usilovne sa pracuje aj na filmovom spracovaní série Drahokamy. Je veľká škoda, že u nás sa filmy Rubinrot a Saphirblau nepremietali. Videla som len prvý a ten bol naozaj vydarený. K Saphirblau som sa ešte nedostala, lebo stále nie sú preložené titulky :/ a s anglickými to neriskujem.
Posledného filmu Smaragdgrün, sa dočkáme až 28.7.2016. Teda, dočkajú sa v Nemecku a my...to ani srnky netušia.
Tento mesiac bolo ohlásené aj štvrté pokračovanie The Chronicles of Narnia: The Silver Chair. Nenašla som ale žiadne informácie o tom, či ostane pôvodné herecké obsadenie, alebo sa budú hľadať nový herci.


Toto nie je žiadna novinka, ale len tak mimochodom. Začiatkom júna sme si mohli pozrieť film 50 odtieňov sivej v českom dabingu. Samozrejme som neodolala. S výsledkom som bola prekvapivo spokojná, až na dabing Any. Veľmi nepríjemný hlas jej dali. Dosť ma to rušilo. Aspoň že pán Grey to ustál :) A keď už sme pri 50 odtieňoch, tak horúca novinka z tejto série - kniha Grey, mala presne taký úspech, aký som očakávala. Mňa to aj tak nepresvedčilo a knihu si neplánujem prečítať. Pre mňa sa táto séria skončila tretím dielom. Ostatné doplňujúce príbehy ma nezaujímajú.

Môžeme sa tešiť na seriál podľa kníh od Tahereh Mafi! Sériu Som roztrieštená mám rada, Warner (heart emotikon) , a už sa na seriál teším. Hlavne som zvedavá na herecké obsadenie. (wink emotikon)
Seriál sa objaví na stanici ABC Family a produkovať si ho bude sama autorka. Asi by som si už konečne mala prečítať poslednú časť série, keď už sa chystajú takéto veci. ;)



CUDZINKA (Outlander) ŠTARTUJE  už v UTOROK 30.JÚNA a bude sa vysielať od utorka do štvrtka o 21:30. Jupíííííííííííííííííííííííí (tongue emotikon)
Inak, dabing znie zatiaľ celkom schopne. S Claire si nie som ešte celkom istá, ale posúdim to až keď uvidím celú časť (smile emotikon)

Viete čo je ešte super? Že časť 2. série sa bude natáčať aj v PRAHE! Už len zistiť kedy a kde a asi si urobím malý výlet :P
Všetky ženy dievčatá a aj muži pozor. Tento chrumkavý mladík sa objaví v druhej sérií Outlandera. Stanley Weber!

Nedá mi nespomenúť seriál Game of Thrones. Prečo je tých častí len tak málo a to čakanie je vždy také dlhé?! :( Strašné muka pre fanúšikov, najmä ak séria skončí tak, ako skončila táto posledná 5. Posledné tri diely série som myslela, že už ani nerozdýcham. To čo bolo? Teraz už ostáva len čakať do apríla 2016. Ako ste prežívali koniec série GoT vy?
Pamätáte si ešte na seriál Heroes? Ja som si na ňom frčala dve série a tú tretiu som nedopozerala, pretože ma to prestalo baviť. Ale prvá určite stojí za pozretie. Bol to jeden z mojich naj seriálov. Spomínam to preto, lebo sa objavila infoška, že sa má seriál vrátiť na televízne obrazovky. Ja len dúfam, že to bude kvalitou zodpovedať prvej sérií. Medzi novými hercami sa tam objavia aj známe tváre ako agent Noah Bennet či Hiro Nakamura. V tomto článku sa dozviete viac. A ja vám tu prikladám trailer na Heroes Reborn.

Práve som zomrela. Túto paródiu na Twilight vs. Harry Potter proste musíte vidieť :D

17 komentárov:

  1. Super príspevok! Vyčerpávajúci ale obsažný :D Od Greena mám prečítané všetky knihy a Willovia sú super :) tá kniha sa mi čítala dobre. A Let it snow je perfektná. Strašne som sa pri tom nasmiala. Musím však s ťažkým srdcom uznať, že Green tam bol (podľa mňa) zo všetkých najslabší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Vyčerpávajúci je slabé slovo. Ono sa to ani nezdá, ale trvalo mi to celú večnosť. :) Green a najslabší? Tomu sa mi ťažko verí :D Vôbec mi to nevadí aj keby je príšerný. Tak či tak, by som si to prečítala ;)

      Odstrániť
  2. Človek si prečíta jeden článok a hneď sa cíti múdrejší :D Skvelé, som šťastná z celého tohto :D
    Keby som mala chodiť do kina na všetko čo chcem, tak som tam od rána do večera... no dúfam, že sa mi podarí buď na Paper towns alebo na Drozdajku :D ... Na Trón zo skla sa tiež veľmi teším a určite si ho prečítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som rada že to niekoho potešilo. Aspoň nebola tá zdĺhavá práca zbytočná. Na Paper Towns neviem či pôjdem do kina, lebo kino veľmi neobľubujem, ale na Mockingjay rozhodne. :)

      Odstrániť
  3. Let it snow chci také, už jsem na to koukala kdysi dávno, ale bála jsem se toho:). Jinak to sranda video na konc je dobrý:D...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můj život u sousedů bych si ráda přečetla. Jsem zvědavá jak se mi tato knížka bude líbit. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa na to tiež chystám, ale paradoxne, že je to letné čítanie, na to vôbec teraz nemám náladu. Vyhľadám momentálne niečo menej sladké. ;)

      Odstrániť
  5. Parádny článok. Je super, že druhej časti RQ už dali aspoň názov a anotáciu, ale to čakanie bude fakt dlhé. No film bude určite zaujímavý, fakt sa na to teším.
    A ten klip so Tylerom a Chloe som zatiaľ nevidela, ale je veľmi pekný, len škoda, že taký smutný. Ja neverím, že po roku čakania sme sa konečne dočkali piatej série. Už zajtráááá! Asi si od šťastia cvrknem :D :D Čítala som, že sa to bude odohrávať o šesť mesiacov po štvrtej sérii a vraj sa to začína posledný letný deň, keď budú mať dajakú oslavu, ale bude nejaká búrka a stane sa nehoda či čo. No som zvedavá, trailer je fakt psycho a keď som kukala tú 5-minútovú ukážku, to som najprv nechápala, kde sa tam zobral Aiden.
    Inak aj to s HP a Twilightom bolo parádne, dobre som sa zasmiala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa vždy teším na každý film podľa knihy, ale na RQ obzvlášť, keď v tom bude mať prsty "Effie".
      Skupinu The Fray zbožňujem už dlho a tú pesničku ani nehovorím. Jeden čas mi hrala stále dookola. Keď k nej spravili takýto klip, bola som prekvapená. V tej dobe som ale poznala len Tylera.
      O tej 5. sérií TW ani nezačínaj. Už len jeden deň a ja mám pocit, že sa zajtrajška nedočkám. :)

      Odstrániť
  6. Skvelý článok, dúfam, že sa ti ho bude chcieť robiť každý mesiac haha :)) Myslím, že CooBoo ma teraz asi najviac potešilo, keďže som sa fakt modlila, aby vydali ďalšiu sériu od Sarah J.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)Presne takéto komenty mi potvrdzujú, že to malo zmysel a nebol to len zabitý jeden deň. Mne by sa to aj chcelo robiť každý mesiac, ale je to veľmi zdĺhavé a pochybujem, že mi to bude vždy z časového hľadiska vychádzať. Musím to nejak vylepšiť, nech toho nakoniec nemám moc. :D
      CooBoo vie vždy ako potešiť ;)

      Odstrániť
  7. Tééééééda poriadne dlhý článok, poriadne nabitý novinkami. Podarený článok. :)
    Dosť sa teším na CooBoo novinky a tiež vlastne na väčšinu kníh, ktoré si spomenula. Hlavne na Ugly love. Som rada, že Fortuna nezabúda na Maddoxovcov, škoda len, že som sa nedozvedela o preklade skôr. V origináli to však bolo super, takže sa fanúšikovia asi majú na čo tešiť. :) Strašne som zvedavá na obálku slovenskú.
    Ak by si chcela, ja titulky na Saphirblau mám, ale české. :) Kľudne mi napíš. Zašlem ti ich.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujéééééém krásne. No snažila som sa :) Z tých všetkých kníh sa aj ja teším najviac asi na Ugly Love a ešte Red Queen.
      Čo sa týka Maddoxovcov, som čítala len Krásnu katastrofu a neviem prečo, ale veľmi ma nelákajú ostatné. Ale niekedy možno. ;)
      Ty MÁŠ TITULKY NA SAPHIRBLAU?!!!!!! Jasné, že by som CHCELA! Ani nevieš ako dlho na ne čakám. Písala som ti na FB Knižných maniačok. :)

      Odstrániť
  8. Milujem tvoje zhrnutia :D takže od začiatku :D
    Neskutočne sa teším na Trón zo skla, lebo si to chcem nekonečne dlho prečítať :D a aj A Court of Thorns and Roses :D čiže juchúuuu CooBoo a Slovart :D inak tie obálky na islu, lolu a annu sú dosť hrozné podľa mňa :D ako tá novšia Isla je síce lepšia, ale nemám rada keď tam trepnú takto ľudí, lebo mi kazia predstavy o postavách :D viac sa mi páčia tie americke (?), čo tam sú len mestá :D
    Inak pri Bully som bola aj ja skeptická, že čo to bude, a fakt nechápem prečo, lebo by som tam dokázala nájsť milión veci, ktoré mi lezú inak na nervy, sa mi to fakt páčilo :D
    Tie obálky na TMI sú super, jak všetky, to ani neviem načo stále ďalšie robia, človek nevie, čo kúpiť :D
    Na Winter sa už teraz nemôžem dočkať a to som len včera dočítala Scarlet :D a vidím to tak, že na český preklad ani nebudem čakať, si to rovno kúpim po anglicky :D (alebo dostanem, keďže vtedy mám, narodky hihihi)
    na Shadowhunters sa strašne teším, lebo tam hraje sexy Dominic :333 ako je mi ľúto, že tam nebude Jamie (ktorého milujem a sme svoji, len on o tom nevie :DD) aj celkovo tí herci vyzerajú byť super, len neviem či seriál bude zodpovedal knihe, lebo vieme ako to je. ŽIADEN serial nikdy nezodpovedal knihe (aj keď neviem ako je na tom Outlander, keďže som knihu nečítala :D)
    Inak sa cítim ako taký vyvrheľ, že som ešte nečítala tie Fantastické zvery, takže nemám poňatia, koho tí herci hrajú, ale ako vybrali dobre :DD chcem si to prečítať, ale kurník NIKDE to neviem nájsť :(
    Už by som si rada prečítala aj Red Queen, ktorú každý ospevuje, ale veľa kníh a málo čas :((
    Inak som stále nepozrela Outlander a GOTko posledné 4 diely a ani sa mi nechce, bo FB mi všetko vyspojleroval :D som hrozná fanúšička. Outlandera dopozerám ale got nwm nwm, keď viem ČO VŠETKO sa stane a KOMU sa čo stane, keď to bola moja jediná obľúbená postava :( a Cudzinku musím nanútiť mame nech pozerá, ako som už nanútila kamoške a sestre a tie sú z toho hotové muhehhe
    Bože jak sa neviem dočkať na Scorch Trials a Mockingjay 2! a Saphirblau som pozerala pred pár dňami s eng titulkami je to úplne super, lepšie než jednotka podľa mňa :D a som úplne nasratá, že nemám knihy a ešte som ich ani nečítala, lebo takým cliffhangerom to skončilo, že amen. :D fú no som zvedavá, čo bude s tou Narniou, lebo knihy ma presne od Striebornej stoličky nebavili, keďže tam neboli Pevensiovci (nemám tucha ako sa píšu :D) :D
    a posledná vec - Heroes som tiež len prvú sériu zbožňovala :DD druhú som začala pozerať, ale vôbec ma to nebavilo, ale inak som to ZBOŽŇOVALA a vždy keď sa tam objavila tá s tým zrkadlom - svojim zlým dvojčaťom - som bola zosraté malé decko, normálne som sa toho bála :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. - panebože však to jak celý článok som popísala :DDD

      Odstrániť
    2. Fúúú, aká poviedka ;) No idem na to.
      V prvom rade ďakujem. Obálky na Annu, Lolu a Islu mi prekvapivo vôbec nevadia, i keď ani ja nemám rada tie obálky s postavami. Hlavne, ak sú tie postavy nesympatické. Tie TMI obálky ani ja nechápem na čo stále robia, aj keď sú zatiaľ všetky vydania parádne. Našťastie ma to nijak neovplyvňuje, keďže by som si sama od seba žiadne zahraničné vydanie nekúpila, lebo nečítam v cudzom jazyku (nerátam češtinu) ;)
      Winter vraj vyjde v rovnakom čase aj v CZ, tak nemusíš kupovať originál. Bodaj by tak rýchlo vychádzalo všetko.
      Ja sa na Shadowhunters teším viac ako na film. A to práve kvôli Jamiemu. V tom sa nezhodneme. Vôbec mi tam nepasoval a už vôbec nie na Jacea, ale zato Dominic to už je iná reč...mňamka ;)
      Nebude mi ani vadiť, ak sa nebudú držať knihy. Napríklad pri Upírskych denníkoch to fungovalo, až kým toho nezačalo byť moc. Ale to je tým počtom sérií, keď nevedia kedy prestať. Ako aj pri Klamárkach. To isté. Čo sa týka Outlandera, tam sa držali predlohy skoro presne, až na malé rozdiely. Fantastické zvery som nečítala a ani sa nechystám. Séria Harry Potter je len jedna a tie veci okolo ma veľmi nelákajú. Ale film si veľmi rada pozriem. Tiež neviem o tých postavách vôbec nič, ale hercov vybrali si myslím schopných.
      Pri Outlader a GoT neviem, či ťa mám sprdnúť, že ako si mohla nevidieť posledné diely alebo ti závidieť, že ťa to ešte len čaká :)
      Samozrejme, že si musíš pozrieť posledné diely GoT, aj keď vieš ako skončia. To proste MUSÍŠ VIDIEŤ!!!
      Saphirblau som už aj ja konečne videla a bolo to dobré. Sa čudujem, že tie filmy u nás nedávali. A séria rozhodne stojí za prečítanie. Ja si plánujem dať re-reading Drahokamov teraz cez leto. Je to super.
      Čo sa týka Narnie, knihy som nečítala a filmy som videla len z každého niečo. Nikdy nie celé. Nie som toho fanúšik, ale medzi novinky som to dala lebo viem, že to majú ľudia radi.
      Heroes prvá séria bola dokonalá a potom to už išlo dolu vodou. Začala som to pozerať hlavne kvôli Milovi . Do toho som sa zamilovala v Gilmorkách a tak som musela pozerať aj Hrdinov. ;)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...