januára 02, 2012

Škola noci - P. C. Cast, Kristin Cast

9. diel
Predurčená
Anotácia: V Predurčenej sa zrazia sily Svetla a Temnoty, keď sa epický boj zameria na Školu noci v Tulse. Zoey je doma kam patrí, v bezpečí po boku s jej Ochrancom a Bojovníkom Starkom a chystá sa postaviť proti Neferet. Kalona prepustil zo svojej kontroly Rephaima a skrz dar od Nyx v ľudskej podobe, aby mohli byť so Steavy Rae konečne spolu, takže Rephaim môže skutočne ísť cestou bohyne a stáť bez otcovho tieňa... 
Ale je Zoey naozaj v bezpečí? Naozaj pozná tých, ktorí sú jej najbližší? A bude milovať výhru ak bude testovaná dušou Temnoty? Zistíte to v Predurčenej, v ďalšej vzrušujúcej časti série Škola noci.

8. diel
Prebudená
Anotácia: Upírska Najvyššia rada zbaví Neferet viny a znovu ju ustanoví za veľkňažku v tulskej Škole noci. Neferet prisahá pomstu Zoey. Ovládnutie Kalonu je iba jednou zo zbraní, ktoré chce proti nej použiť...

7. diel
Vyhorená
Anotácia: V Škole noci zavládla pochmúrna atmosféra. Duša Zoey Redbirdovej sa roztrieštila. Zoey pritom postupne stráca sama seba. Je čoraz menej pravdepodobné, že bude schopná znovu pozbierať svoju dušu, vrátiť sa k priateľom a dať svet do poriadku.

6. diel
Pokúšaná
Anotácia: Zoey a jej priatelia vyhnali Kalonu a Neferet z Tulsy a zdalo by sa, že si môžu na chvíľu vydýchnuť. Zoey však stále prenasledujú sny o Kalonovi a zmieta sa medzi príťažlivosťou, ktorú k nemu cíti, a zdesením z jeho dovtedajších skutkov.

Môj názor: 1. Prečo som si vybrala práve túto knihu?
Na to sa aj ja pýtam už od prvého dielu. Hlavný dôvod ale je, že som ju mala kúpenú a bolo mi blbé neprečítať si ju, keď som už za ňu vyhodila peniaze. A aj to, že som čítala predchádzajúce diely a už chcem vedieť ako to skončí.
2. Definuj knihu dvoma slovami.
Strata času.
3. Definuj knihu jedným slovom.
Komická !
4. S akou postavou som sa stotožnila, prípadne akou postavou by som chcela/nechcela byť.
Nestotožnila som sa s nikým, práve naopak. Hlavne hlavná postava Zoey ma väčšinu času strašne rozlučovala.
5. Pokús sa v každom príbehu niečo vyšvihnúť, aj keď je naozaj zlý. Nájdi aspoň jedno pozitívum.
V podstate ten príbeh ako taký je dobrý. Hlavná myšlienka a tetovania sa mi páčia.
6. Nájdi jedno negatívum, ale len jedno.

Ťažko si vybrať. Najviac ma však asi rozlučovalo, ako to bolo písané. Teraz neviem či mám viniť slovenský preklad, alebo aj originál je zle napísaný. Tie dialógy - strašný trapas.

5. diel
Prenasledovaná
Anotácia: Dobrá správa: Zoey opäť získa podporu svojich priateľov a červené mláďatá už nie sú tajomstvom. 


Zlých správ je viac: Starobylé zlo s tvárou anjela je na slobode a s ním aj ďalšie obludy. Starej mame hrozí nebezpečenstvo. Heath má problémy. Ani Škola noci nie je bezpečná. Za múrmi školského areálu sa takisto deje všeličo nekalé... Lenže kto uverí tínedžerke a skupinke stratených existencií, hoci oni jediní chápu, čo sa v skutočnosti deje? Nájde Zoey dostatok síl a múdrosti, aby odhalila pravdu?


4. diel
Neskrotená

Anotácia: Všetko je nanič, keď sú vaši priatelia na vás naštvaní. Zoey Redbirdová o tom vie svoje. V priebehu pár dní stratí nielen všetkých troch nápadníkov, ale príde aj o podporu skupinky priateľov. Zostane jej iba jedna nemŕtva a jedna neoznačená priateľka. Neferet sa chce ľuďom pomstiť za vraždy upírov a vyhlási im vojnu. Zoey však tuší, že je za tým niečo iné. Lenže kto jej uverí? Situácia je čoraz nebezpečnejšia. Vernosť prechádza skúškou a najavo vyjdú šokujúce plány. Starobylé zlo znovu ožíva.

3. diel
Vyvolená

Anotácia: V Škole noci ožívajú temné sily a v živote upírskeho mláďaťa Zoey Redbirdovej nastanú prevratné zmeny. Z tých, čo sa tvária ako priatelia, sa vykľujú nepriatelia. A napodiv sa zrazu môže spoľahnúť na zaprisahaných rivalov, ktorí ju podržia. Zoeina najlepšia priateľka Stevie Rae je nemŕtva, ale zubami-nechtami sa usiluje držať zvyškov svojej ľudskosti. Zoey by jej veľmi chcela pomôcť, lenže vôbec netuší ako... Navyše musí všetko držať v tajnosti, lebo pravda je v Škole noci nebezpečná. Aj nevyriešené ľúbostné vzťahy k trom chlapcom jej dávajú zabrať. A keď sa zdá, že horšie to už byť nemôže, niekto začne vraždiť dospelých upírov...

2. diel
Zradená
Anotácia: Upírske mláďa Zoey Redbirdová si už zvykla na život v Škole noci a vyrovnala sa s nezvyčajnou mocou, ktorú dostala od bohyne Nyx. Stala sa vodkyňou Dcér tmy, najväčšmi ju však teší, že si našla skutočných a oddaných priateľov, a napriek pokusu nevlastného otca a matky verejne ju ponížiť si získala aj úctu profesorov i veľkňažky Neferet. Konečne má pocit, že niekam patrí. Dokonca má chlapca... a možno aj dvoch... 
Vtedy sa nájdu telá dvoch zavraždených chlapcov a stopy vedú do Školy noci. Zoey cíti, že niečo nie je v poriadku. Zrazu je toho na ňu priveľa – prvý obrad, ktorý povedie ako vodkyňa Dcér tmy, omamné zakázané flirtovanie, ktoré jej komplikuje život, a smrť v Škole noci. To všetko ju zasiahne naraz, ale musí to ísť bokom a Zoey hľadá odvahu i silu postaviť sa zoči-voči zrade a využiť svoju nevšednú moc na záchranu blízkych.

1. diel
Označená
Anotácia: Vitajte v Škole noci, v ktorej sa vyučovanie začína o ôsmej večer a končí o tretej ráno. Slnečné svetlo upírov síce nezahubí, ako to opisujú mnohé upírske knihy, ale spôsobuje im nesmiernu bolesť a preto sa vyučuje v noci. Škola sa nachádza vo svete, kde sa v dôsledku zmien v DNA niektorí tínedžeri menia na upírov. Čas, kým sa táto superzmena zavŕši, musia stráviť v Škole noci, inak zomrú. No ani to im nezaručí, že ich organizmus superzmenu zvládne... 
Mláďatá sú označené zafírovo modrým polmesiacom na čele. Keď sa stanú plnokrvnými upírmi, toto označenie sa stáva nemenné a rozvinie sa do ďalšieho tetovania: šíri sa po lícach (často odráža toto tetovanie charakterové vlastnosti upírieho mláďaťa – napríklad Zoey je dobrá v jazdectve a jej tetovanie vyzerá ako kone), tetovanie sa predlžuje na plecia, ramená, ruky a dlane, okolo pásu, na spodnú časť chrbta. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...